Jump to content

Alex1970

Members
 • Content Count

  5,244
 • Joined

 • Last visited

About Alex1970

 • Rank
  Sat4all Freak
 • Birthday 08/14/1970

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  ZHZ
 • Interesses
  Gok eens...

Recent Profile Visitors

89,273 profile views
 1. Ik zou backups laten maken naar een USB-stick, de harde schijf kan eventueel nog niet te benaderen zijn als je een systeem opstart om een backup terug te zetten. Meeste settopboxen zijn zo gemaakt dat die geflasht kunnen worden van de USB-stick. Maar wat betreft je vraag: In de instellingen van de plugin kan je instellen dat na een bepaalde periode backups worden gewist: En anders met Windows Verkenner, DCC of WinSCP o.i.d. via het netwerk je box benaderen en in de map automatic_fullbackup de map wissen van de backups die je wilt weggooien.
 2. Ligt er ook nog aan welke transponder(s) je wilt ontvangen.
 3. Pffff, haal maar weg dan. Sjonge, jonge zeg. Ik probeer alleen op te komen voor iemand en nou heb ik het gedaan?? Edit: Oh ja, en nee ik kaap niks, ik heb en ga toch geet stb kopen waar een DVD- of Blu-ray speler in kan. Ik probeer een oplossing te bedenken voor de vraagsteller.
 4. Zijn we nou bewust moeilijk aan het doen? Als het gaat over een Blu-ray disc, dan lijkt het me logisch dat br Blu-ray betekend. Het topic is geplaatst met de tag DM8000HD, dus lijkt me logisch dat het om inbouw in een Dreambox DM8000HD gaat. Zijn er trouwens nog andere settopboxen waar je zo'n speler (of een DVD-speler) in kan inbouwen? Extern via USB of eSATA anders?
 5. Nederlandse ondertiteling zit er nog wel bij. Ook wordt er nog gecodeerd met Mediaguard, providers 00006A en 00006C. Kennelijk moet je dus een abonnement bij SkyLink afnemen om de zender nog te kunnen zien?
 6. Gisteren getest: Alle zenders van Rijk en Film1 gaan open met mijn extra kaart van het Vol (=Riant) abonnement.
 7. Eerst backup maken met bijvoorbeeld met automatic-fullbackup plugin, dan kan je die weer flashen als je terug wilt naar OpenPLi. Ik ben wel benieuwd wat je er van zal vinden.
 8. Die picons zijn van dit project en dank je, wij doen stinkend ons best ze actueel te houden maar elke hulp is zeer welkom. Zo heb ik toen ook alle Telenet logos toegevoegd, maar daarvoor was/ben ik wel afhankelijk van een recente lamedb voor de exacte benamingen en service referenties. Als je het graag op orde wilt hebben zou ik zeggen doe dit niet op je ontvanger, maar bij de bron en dat is dus bij het Github project, zonder input van anderen kunnen wij niet weten dat er wat veranderd is, zeker niet als we zelf een bepaalde satelliet of kabelprovider niet kunnen ontvangen. De benamingen zijn bewust zonder spaties, koppeltekens enz. omdat ze gebaseerd zijn op images die daar ook vanuit gaan, je zal dus bij je imagebouwer moeten klagen waarom zij het weer anders moeten doen dan al die andere images die wel op deze manier met de snp-benamingen omgaan. Lees even op de Git wat ik bedoel en meer uitleg kunnen andere teamleden die dieper in die materie zitten wellicht voor je beantwoorden als je deze vraag daar als issue aanlevert. We kunnen ook de srp-benamingen verbeteren, zodat wél 1_0_2_, 1_0_16_, 1_0_19_ enz. gebruikt wordt, maar hiervoor zijn dan ook actuele gegevens nodig. Als jij die kan aanleveren voor Telenet, dan zal ik met de owner daar eens bespreken hoe we dat build-proces kunnen verbeteren.
 9. Nee, hooguit audio via aparte kabel. Is dat mogelijk?
 10. Daar vind je dan dit: Spanje is blijkbaar te ver weg want die komt niet voor in het overzicht. De dichtstbijzijnde zender in Spanje is in Punta Umbría, 103 km van Alte vandaan in oostelijke richting (91°). Kanalen 26, 27, 31, 35, 40, 41, 45 en 48. Allen horizontaal.
 11. Laatste keer toen ik het uitzocht was alleen RTP te ontvangen, tenzij je in de buurt van de Spaanse grens zit. Doe eens een plaatsnaam, dan kan ik je meer vertellen.
 12. Je TV kan blijkbaar geen Dolby Digital (AC3) aan. De TNT zenders hebben allemaal AC3 geluid, je zal in de instellingen van je ontvanger moeten kijken of je dat als PCM kan sturen over de HDMI. Hier een handleiding van de Optex ORS 9970-HD: http://i3.satexpat.com/manuel/optex-ors-9970-hd.pdf Ik denk dat pagina 26 wel wat kan zijn, maar ben niet zo goed in Frans.
 13. Nog even inhakend op de regelgeving. Een woningbouwvereniging kan meestal weinig doen als je je schotel op een tegelvoet hebt staan, i.t.t. aan je muur of op dak bevestigd met een beugel of zo. Voor een omgevingsvergunning is dat verschil er niet denk ik? Een vriend van me had nl. een uitschuifmast op een aanhanger gezet waardoor hij zonder vergunning een mast kon opzetten zei hij, maar in hoeverre gaat dat ook op voor een schotelantenne? En op een tegelvoet? Dus niet vastgemaakt aan huis of schuur. En begint je achtererfgebied altijd (één meter na de rooilijn) bij je woning (=hoofdgebouw)? Dus een vrijstaande schuur voor je huis maakt niks uit?
 14. Nou dat is niet mijn ervaring, ze blijven gewoon in de favorieten staan, tenzij de hele transponder gewijzigd is (bijv. andere PID's), maar dan werkten je favorieten toch al niet meer als het goed is.
 15. Bij die picons wordt de prefix van de service reference niet opgeslagen, dus bij het maken van het piconpack wordt altijd 1_0_1_ toegevoegd. Dat zou voor zover ik weet geen probleem moeten zijn. Blijkbaar op VTi dus wel. Mijn advies is om snp-picons te gebruiken, sowieso zijn die veel meer up-to-date en daar heb je dat probleem (bijna*) niet. * Als zenders dezelfde naam hebben maar verschillende logo's dan kan maar voor één van de zenders een snp-link gebruikt worden, voor de andere(n) wordt dan alsnog een srp-link gebruikt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy