Spring naar bijdragen

Alex1970

Leden
 • Aantal bijdragen

  5169
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Alex1970

 • Rang
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 08/14/1970

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  ZHZ
 • Interesses
  Gok eens...

Recente profielbezoeken

88962 profielweergaven
 1. Alex1970

  C band Extended

  Welke LNB gebruik je hiervoor?
 2. Alex1970

  C band Extended

  Volgens mij heeft hij 180cm.
 3. Inmiddels al een tijdje in het bezit van een DM920 en na even wat gehannes met het originele image en bijv. Dreamelite ben ik zo blij met Open Vision. Eindelijk (bijna) alles weer normaal beschikbaar, wat een drama zijn die originele en daarvan afgeleide images zeg! Op het OpenVision forum ook al gevraagd, maar nog geen antwoord: Hebben meer last van de verkeerde kleuren in de status en second info bar? Bijv. de tuner waarop je afgestemd staat zou groen moeten zijn, maar is zwart. Dat is nauwelijk leesbaar. Heb dit met PLi-skins en bijv ook met PD1LOI skin. Dezelfde skin op native OpenPLi (op bijv. de Xtrend ET10000) gaat wel goed.
 4. Alex1970

  cables.xml

  Enkele toevoegingen bij VOO. cables.zip
 5. Bij Ziggo hebben ze blijkbaar een andere kleurstelling bedacht: https://www.ziggo.nl/televisie/zenders/een En wanneer gaat dat van start? Nu is er nog steeds het oude logo.
 6. Ik weet wel zeker dat al die functies mogelijk zijn, maar als ze niet onder een menuknopje te vinden zijn waar dan wel? Fastscan of kabelscan heb ik ook niet nodig, maar ik scan op de kabel wel m.b.v. de cables.xml, al moet ik eerlijk toegeven dat Dreamelite wel alle zenders gevonden heeft en best snel dacht ik. Dan een paar dingetjes die ik veel gebruik en zo direct weet op te noemen: Second infobar Kunnen scannen bij de signaalmeter ecm-pids bij zender-info xmltv-EPG Ocram picons Automatische taalkeuze Kunnen wijzigen van de weergave van bijv. de satellietlijst (dus één lijst per satelliet i.p.v. vier). En geen idee wat ik nog meer tegenkom. Als ik alleen al kijk hoeveel en hoe groot de menu's in OpenPLi zijn t.o.v. Dreamelite dan moet er vast nog veel meer missen, danwel zal naderhand nog geïnstalleerd moeten worden. E.e.a. is wellicht ook handmatig te installeren maar sommige zaken ontbreken gewoon.
 7. Ja, maar 80% van de functies die in OpenPLi zitten ontbreken...
 8. Een vreemde gang van zaken: Men zet DVB-T uit, maar een degelijke schotel mag niet. Jijzelf dus.
 9. Dat wil ik ook graag testen. Van een bestaande gebruiker begreep ik dat hij vernomen had (maar dus niet uitgeprobeerd) dat op OE2.5 images (zoals origenele Dreambox en Dreamelite image) blindscan beter zou werken dan op bijv. Open Vision.
 10. Ik denk ook niet dat ik zo nodig multi-boot hoef te gebruiken. Maar ik wil wel een image die alle mogelijkheden beschikbaar heeft die ik gebruik. Vooralsnog vind ik bijvoorbeeld Dreamelite maar een uitgekleed systeem. Alsof ik mijn DM800 uit 2008 weer voor me heb. Maar hoe je moet flashen zoals op die website was me bekend, echter zoals ook daar vermeld wordt heb ik geen tar.xz maar een rootfs.tar.bz2 Er staat m.i. ook niet bij wat ik daarmee kan. En wat betekent eigenlijk 'nicht zwingend erforderlich'?
 11. Kan iemand me uitleggen hoe ik dit image op mijn DM920 kan zetten? Bijv. Dreamelite of het originele Dreambox image is een tar.xz bestand wat ik via recovery mode in de Dreambox kan flashen, maar dit is ene zip-file met daarin een dm920 map en daarin de bestanden imageversion, kernel.bin en rootfs.tar.bz2. In die rootfs.tar.bz2 zit weer het bestand rootfs.tar en daarin een hele mappen structuur zoals op de box staat. M.i. zou ik die dan eventueel via een back-up-programma kunnen terugzetten, maar voelt m.i. niet aan als de juiste methode voor een schone flash. Of zou het met Barry Allen moeten/kunnen? Ik heb begrepen dat voor dat multiboot-systeem een SD-card het handigste/snelste is, maar welk formaat moet die minimaal zijn dan? Ook heb ik nog gedacht aan de methode van bijv. VU+ of Xtrend waarbij je die map op een USB-stick zet en de receiver herstart, waar hij dan tijden die reboot vraagt of-ie dat imag emoet flashen. Dat heb ik uiteraard geprobeerd maar lukte niet.
 12. Echter kan je als Zwitsers staatsburger wel een smartcard voor SRG-SRF in het buitenland krijgen. Volgens mij is DVB-T uit in Zwitserland: https://www.broadcast.ch/de/fernsehen/antenne-dvb-t/ Je zal 36V motor bedoelen en die is prima te bedienen via een zg. V-Box i.c.m. DiSEqC 1.2 signaal via de coax. Alleen gaat er dan dus wel een 4-polige kabel van de V-Box naar de motor hetgeen wellicht lastig is gezien geen extra kabels meer te kunnen leggen? Voor draaibaar kan je ook nog denken aan den DiSEqC-motor, dat gaat via de coaxkabel. Echter een draaibare schotel i.c.m. meerdere ontvangers is ook niet handig. Voor de gewenste satellieten op alle ontvangers zal je dan nog steeds (ernaast) een vaste schotel willen lijkt me. Zo'n monoblock met 23.5/19.2/13/9E is wel makkelijk qua aansluiten, maar hoog ruisgetal en volgens mij alleen in twin-uitvoering en een onnodige positie (23.5E) erbij (tenzij je graag 24u/dag naar RTV Drenthe wil kijken). Ik kom de LNB overigens ook tegen in webshops, bijvoorbeeld van dat dikke blauwe mannetje. Ik zou toch gaan voor een rail met Quad LNB's (of octa als je meer dan vier tuners hebt) en navenant een aantal DiSEqC switches (neem DiSEqC 1.1 switches als je (later) meer dan vier LNB's denkt aan te sluiten, ook een draaibare schotel erbij is een extra LNB). Die switches bevestig je aan de mast achter de schotel en van daaruit ga je weer met de huidige coaxkabels naar binnen. Dus naar binnen nog steeds geen extra coaxkabels, wel ev. een stuurkabel voor een 36V motor. Losse LNB's zijn flexibel mocht je wens qua te ontvangen satellieten weer veranderen en beter af te stellen op maximaal signaal (denk ook aan regen-/sneeuwreserve).
 13. Hans maakt maandelijks een nieuwe lijst, wat m.i. zeer frequent is. Je doet het voorkomen alsof je 5 juli 2018 bedoeld. Hij is vast met vakantie nu.
 14. Een aardige prime focus schotel, dus wel de daarvoor geschikte LNB's gebruiken. Zit er ook een polarmount bij en hoe zijn de feedstangen?
 15. Alex1970

  DM900UHD Dreambox dm900

  Volgens mij hebben alle programma's Nederlandstalige ondertiteling op Animal Planet en Discovery Showcase, het zijn niet Travel XP of Docubox, maar ik heb niet elk programma gecontroleerd. Nog steeds de vraag of wel de nieuwste versie van OpenATV is geïnstalleerd?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid