Spring naar bijdragen

Prawo

Leden
 • Aantal bijdragen

  1655
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Prawo

 • Rang
  Sat4all Core Member
 • Verjaardag 03-06-1953

Contact methoden

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Europese Unie
 • Interesses
  Vreemdelingenrecht, klassieke muziek, opera

Recente profielbezoeken

42221 profielweergaven
 1. Prawo

  Beeldkwaliteit Digitenne in HD beneden verwachting

  De insteekkaart verdwijnt? De had ik nu ook al niet nodig. Zou je die dan wel nodig hebben voor de ontvangst van NPO 1-2-3 en de regionalen? Als je uiteraard al een geschikte TV hebt. Eentje die het al met de Duitse DVB-T2 doet bedoel ik dan.
 2. Prawo

  Algemeen Wie leest er nog een radio- of TV gids?

  Goedkoop is het anders niet als ik zo eens google: https://www.magazinesdirect.com/az-magazines/34207516/tv-and-satellite-week-subscription.thtml?test_493411=1
 3. Prawo

  Ziggo sluit tv-signaal niet-klanten af

  Je staat er blijkbaar om bekend dat je problemen daarmee kunt oplossen.
 4. Prawo

  Overig Youfone

  We hebben in ons gezin sinds een paar maanden mobiel internet via Youfone. Keurig rond de 15e van de maand is er de nota met de specificaties van de vorige maand. Daarbij valt op dat het verbruik van de laatste dag van juli worden toegerekend aan augustus (het gaat om de laatste 2-3 uur van de dag). Dit is vrij standaard als ik alle nota's zo terug kijk. Niets aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat mijn zoon in juli onder zijn limiet zat maar er in augustus juist boven zijn bundel uit kwam. Dan tikken de Mbs van juli wél aan aangezien daarvoor dan in augustus € 0,10 per 100 Mb wordt berekend. Heeft iemand hier ook last van en hoe regelen andere providers dit?
 5. Prawo

  Algemeen ARTE UHD test kanalen

  Het is ook alleen voor kijkers, minder voor luisteraars 😎
 6. Prawo

  Algemeen Wie leest er nog een radio- of TV gids?

  Zo goed houd ik de ontwikkelingen niet bij. Wellicht baseer ik mij op zoals het vroeger was (dat krijg je op mijn leeftijd). Lees bijv. eens wat bijna 10 jaar geleden in dit blog wordt gezegd over de glossy Maria van de KRO https://www.marketingfacts.nl/berichten/20081128_publieke_omroepen_werven_bijna_geen_leden_online
 7. Aansluitend bij het onderwerp over de daling van het aantal TV aansluitingen ben ik benieuwd wie er nog lid is van een omroep, c.q. een abonnement heeft op een TV gids (die ik uit gewoonte nog steeds radiogids noem) dan wel deze loos koopt. En welke dan? Bedenk dat je ook lid bent van een omroep als je een abonnement hebt op of lid bent van Radar of AvroTros Klassiek.
 8. Prawo

  IPTV Sparql stopt als TV provider

  Voor TriNed moet er wel glasvezel liggen.
 9. Prawo

  IPTV Sparql stopt als TV provider

  Nog nooit van geoord en zal het niet missen.
 10. Prawo

  Spanje, voor meer dan 4 en service

  Ik denk dat ze gewoon met gezamenlijk moeten dokken. Goede spullen kopen en professioneel laten installeren. Dat maakt hun appartement ook beter verkoopbaar als ze er niet meer kunnen wonen. Laat de hele flat meedoen (ik neem aan dat het om één flat gaat met meerdere appartementen). Onderzoek vooraf welke zenders iedereen wil kunnen zien (stem daar in principe de totale installatie op af) en reken ze voor wat het kan schelen. Ook voor degenen die alleen FTA willen blijven kijken. Maak een kostenplaatje van de kosten (en besparingen) over een jaar of vijf. Dat lijkt me voor een huidige 80-jarige nog wel te overzien.
 11. Prawo

  Algemeen Lichte daling Kijktijd

  Wellicht kun je hiermee uit de voeten: https://www.netflix-nederland.nl/ Of hiermee: https://www.flixfilmer.se/
 12. Prawo

  Binnenland Joyne klaagt bij ACM over distributievergoeding NPO

  Dat komt mijns inziens toch omdat je niet in HD naar NPO 1-2-3 kunt kijken (los van het huidige Digitenne of een geschikte internetverbinding met NPOstart) zonder gedwongen afname van een pakket bij een pakketaanbieder.
 13. Prawo

  Binnenland Joyne klaagt bij ACM over distributievergoeding NPO

  Volgens mij volgt uit de Mediawet helemaal niet dat DVB-T2 moet worden aangeboden. Mijn idee zou zijn: blijf DVB-T als overheidstaak aanbieden via zendmasten (voor de doorgaans mobiele gebruiker die op een klein scherm kijk) en biedt HD uitzendingen aan via de satelliet, dus DVB-S2 i.p.v. DVB-T2. Voer daarnaast een doorgifteplicht in voor alle NPO zenders door alle pakketaanbieders (via een vaste kabel of satelliet) en schaf dan voor alle providers de doorgiftevergoeding af. Dat zorgt voor eerlijker concurrentie en laat de kijker die meer wil ook voor dat meerdere betalen. Nu hoeft KPN (net als EDPnet overigens) in haar etherpakket namelijk niet voor doorgifte van NPO zenders te zorgen (dat het dat toch doet heeft een andere basis). Dit komt mijns inziens ook overeen met de gedachte uit de Mediawet dat burgers met eenvoudige middelen de NPO zenders moeten kunnen ontvangen. Een groot deel ven Nederland is wel op een of andere manier bekabeld. Anderen kunnen een schotel nemen.
 14. Prawo

  Binnenland Marktaandeel satelliet tv zakt verder weg

  Ik neem aan dat het om de cijfers voor Nederland gaat. Of is die dalende tendens voor sattv Europawijd?
 15. Prawo

  IBC 2017 Amsterdam 15-19 Sept.

  2017 kon ik achteraf gezien helaas niet komen. A.s. september is dit event er weer. Zie https://show.ibc.org/features-overview Is Drs. IJzerbout dan weer aanwezig?
×

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid