Ga naar inhoud

Prawo

Leden
 • Aantal items

  1683
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Prawo

 • Titel
  Sat4all Core Member
 • Verjaardag 06/03/1953

Contact methoden

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Europese Unie
 • Interesses
  Vreemdelingenrecht, klassieke muziek, opera

Recente bezoekers van dit profiel

42626 profielweergaven
 1. Bij gebruik van een IP telefoon (of de MobileVoip app op je smartphone) en bellen via een VoIP provider als Freevoipdeal (hetzelfde account is bruikbaar voor zowel je IP telefoon als je smartphone) betaal je in Nederland niets voor bellen naar vaste nummers en 1,8 cent per minuut (ook geen startarief) voor bellen naar mobiel. Die € 1 voor je belmogelijkheid bij Ziggo is dan in feite al te veel. Ale je buitenshuis bent of in het buitenland en je je smartphone gebruikt betaal je dezelfde bedragen. Hoeveel internet krijg je daarvoor per maand?
 2. Voor mijzelf ben ik € 10,50 per maand kwijt voor 10 GB mobiel internet, € 0,75 voor de vaste telefoonlijn lijn en € 29,95 voor vast internet thuis. Op dat laatste bedrag krijg ik € 5 korting omdat ik (nog) bij dezelfde provider ook gas en elektra afneem. Onbeperkt bellen naar vaste nummers kost zeg maar € 2,50 per maand al kan ik dat bedrag volledig gebruiken voor andere telefoontjes (mobiel en buitenland). Die € 2,50 komen overigens niet maandelijks terug, want afhankelijk van mijn belgedrag moet ik vaker of minder vaak opwaarderen. Ik vind het wel fijn om probleemloos te kunnen blijven bellen. En vooral gebeld te kunnen worden. Niet iedereen heeft steeds internet (zeker buiten Nederland) en 100% tevreden over bellen via Whatsapp ben ik nu ook weer niet. Ingewikkeld? Voor mijn ouders zeker. Niet voor iemand die van wat puzzelen houdt en er even wat tijd voor uittrekt. Nodeloos? De besparing komt met de jaren, iedere maand weer.
 3. In de vorige eeuw zat deze zender nog gratis in het basispakket. Die staat hier vrijwel elke dag wel op enig moment aan.
 4. Tivúsat kaartje regelen misschien? Daar zit Mezzo in, plus Rai 5 en Rai 4K, beide met regelmatig een opera (Rai 5 iedere zondag om 10 uur) en regelmatig klassieke muziek. Naast "Geen dag zonder Bach" kan ik Radio Swiss Classic aanbevelen, via Sat en als app op je telefoon http://www.radioswissclassic.ch/en Tivúsat.
 5. Prawo,

  Vergeef me mijn vrijpostigheid je via deze mogelijkheid te benaderen, maar je gaf in het topic "welke sim only provider"  dat je wel wat meer info wilde geven voor de geïnteresseerde lezer. Mijn situatie; ik heb een dual sim mobiel met een prepaid voor Zweden en een Simpel abbo voor de rest. Op termijn wil ik mijn vaste aansluiting eruit gooien en gaan internetten via een 097 sim. Ben benieuwd wat er mogelijk is.

   

  Groet,  waterpas

 6. Ik zie dit topic nu pas maar wil toch even doorgeven hoe wij dit in ons gezin (tot ieders volle tevredenheid) hebben geregeld. Iedereen heeft een Dual sim telefoon, de kinderen gebruiken maar 1 sim. We zitten bij Youfone (indertijd een jubileumaanbieding, 10 GB voor € 10 per maand). Zonder belminuten (dat kon toen). Al snel voor € 0,50 extra de datalimiet laten blokkeren (tja, kinderen) voor het moment dat de 10 GB verbruikt zou zijn. Voor de zekerheid ook een bellimiet ingesteld op € 10 (dat is gratis) om ook daar niet toch onverwacht voor verrassingen te komen staan. Bellen doen we via de app van een VoIPprovider, ieder een eigen appje op de smartphone om kwartetten met nummerherkenning te voorkomen. Even een investering van € 10 pp, maar dat beltegoed blijft gewoon behouden.Bij de accounts die we het meest gebruiken staat automatisch opladen aan. Daar kan geen belbundel tegen op. Bovendien weet je bij zo'n bundel nooit wanneer deze op is en wanneer je verder (achteraf) de hoofdprijs gaat betalen. Dus beter helemaal niet hebben (of gebruiken) denk ik dan. Voor de VoIP provider hebben we onze keuze laten afhangen van de buitenlandse bestemmingen die we het meest bellen. We hebben er o.a. een die ook vier maanden gratis bellen biedt naar vaste lijnen in veel landen (en 1,8 cent per minuut naar een NL mobiel nummer). Ook daar kunnen maandelijkse belbundels niet tegen op. En we kunnen vanaf elke plek ter wereld bellen voor hetzelfde tarief (als we maar met internet zijn verbonden). Tot nu toe alleen in de EU gebruikt. Geen enkele klacht, alles functioneert prima. Al klagen sommige ontvangers incidenteel over een minder goede verbinding als we hen bellen. Vaak is het dan een kwestie van terugbellen om een betere verbinding te krijgen. Mijn vrouw en ik hebben zakelijk een nummer genomen voor het tweede simslot. Via Simyo. Dat nummer (en het beltegoed) blijft behouden als er maar eenmaal per zes maanden een telefoongesprek wordt gevoerd (of sms verzonden). Op dit nummer worden we vooral gebeld. Voor de liefhebber: thuis staat een Gigaset IP telefoon met daarin alle VoIP accounts en ons "vaste" nummer bij CheapConnect zodat 0800- en 0900-nummers bereikbaar zijn. Een alles-in-1 abonnement bij een kabelboer hebben we zo ook niet nodig. Thuis gebruiken we doorgaans de gewone telefoon (de handset van die Gigaset). Mocht iemand geïnteresseerd zijn: ik kan wat vriendendeal / referral links sturen waardoor je een bonus krijgt en/of bespaart op aansluitkosten) en ook nog wat tips geven die ik liever niet op een openbaar forum plaats.
 7. Bij ons in het dorp wil e-fiber (bij voldoende deelname) een glasvezelnetwerk aan gaan leggen. Heeft iemand ervaring (goed/slecht) met e-fiber en/of hun providers waarbij je het abonnement af kunt sluiten? Het aanbod lijkt interessant. De goedkoopste provider (Tweak) kost zo het eerste jaar totaal € 195 voor internet only met gebruik van eigen apparatuur.
 8. Leuke aanvulling vooral omdat er onder de rode knop van de afstandsbediening interessante extras zitten.
 9. Misschien dat je eens een appje op je telefoon kunt zetten waarmee je zelf probleemloos tussen vele valuta kunt switchen en zonder kosten geld over kunt boeken naar rekeningen in meerdere landen. Daaronder Zwitserland. Dat is tegenwoordig het moderne bankieren. Mijn excuses als het reclame is (het is vooral bedoeld als tip) in dit verband te verwijzen naar * en/of te melden dat ik desgevraagd een referral link kan geven waarmee nog twee weken een gratis Visa debetkaart is te verkrijgen. De besparing voor die fysieke kaart is zo €5,99, de rekening zelf is gratis en de koersen zijn heel gunstig.
 10. Beste Gerard, wellicht zitten er bij de volgende organisaties expats met vergelijkbare problemen en kun je de zaak via hen aankaarten. Stichting Grenzeloos Onder Een Dak, GOED: https://www.stichtinggoed.nl/ Stichting Nederlanders Buiten Nederland, SNBN, https://www.nederlandersbuitennederland.nl/
 11. Prawo

  Welke Tablet kopen ?

  De Consumentenbond vergelijkt ook wel eens tablets. Wellicht heb je daar wat aan: https://www.consumentenbond.nl/tablet
 12. Misschien heb je iets aan deze recente test van de Consumentenbond https://www.consumentenbond.nl/smartphone/beste-goedkope-smartphones?CID=EML_NB_L_20190616&j=297168&sfmc_sub=48463852&l=237_HTML&u=6014323&mid=100003369&jb=445
 13. Probeer eens een nieuwe installatie. Nu met Duitsland als land en niet NL of GB.
 14. Inderdaad. Al is die bepaling uit het voordigitale tijdperk. Had je een andere ID bij je gehad dan had die agent eenvoudig kunnen vaststellen dat jij een rijbewijs bezit. En dat denk ik ook zullen doen als er geen communicatieprobleem was ontstaan. Dat laatste heb je zelf in de hand'Houd vooral je mond en bezit je ziel in lijdzaamheid zou ik zeggen. Had je het kentekenbewijs wel bij je of komt die boete nog?
 15. Prawo

  Dvb dx.

  Dat arrest is weer van jaren geleden. Zo'n Hoge Raad kan omgaan. De wetgever kan de regels veranderen. Er zijn overigens wel meer uitspraken: http://www.ie-onderwijs.nl/nl/ie-woordenboek/kabel-arresten Die gaan vooral over het betalen van auteursrechten en dateren uit de jaren '80 van de vorige eeuw. Sindsdien is er ook Europees gezien wel wat veranderd in de gedachtevorming. De volksvertegenwoordigers zouden als ze beter worden geïnformeerd hun standpunt kunnen herzien. Dat gebeurt wel vaker. Je kunt met tarieven gaan spelen ook zonder bestaande regels te veranderen. Voor wat hoort wat. Ook hier is het : niet kijken waarom het niet kan maar juist hoe het wel zou kunnen. En dan met dat laatste aan de slag gaan. Waar een wil is is een weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid