Ga naar inhoud


Wirret

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wirret

  1. @Mimisiku, niet dat ik weet. Ik zette de tv gewoon aan. Overigens ben ik er nog niet. De kaart van CD moet namelijk weer terug in een andere ontvanger (derde). Ik ontvang het signaal via OSCAM, echter als ik de instellingen doe van die ontvanger werkt het nog niet. Wellicht dat dit voor VTI net wat anders werkt dan op de OpenPLI image. Het zou toch voldoende moeten zijn om de juiste instellingen in de oscam.server in te stellen. Of moet ik voor VTI nog een aantal andere bestanden aanpassen?

  2. Hoi allemaal,

     

    Ik heb na mijn vorige issue een aantal weken heerlijk kunnen genieten van mijn box en ontvangst. Toen ik vanmiddag echter de box aanzette had ik geen beeld meer. Ik ben er inmiddels al 5 uur mee bezig en kom er niet meer uit. Ondertussen heb ik de volgende informatie al verworven:

    - Het betreft een VU+ Solo 2 ontvanger

    - origineel CD kaart

    - Ik had hierop OpenPli4 staan, echter het werkt ook niet met OpenPli 6.1 en VTI 13. 

    - BVN werkt wel gewoon op al deze versies

    - De CD kaart werkt prima in de andere ontvanger, dat is echter geen linux ontvanger maar een standaard andere ontvanger.

    - Ik heb het met Oscam (laatste 2 versies) en CCcam (2.3, 2.11 en 2.0.11) geprobeerd

    - Toen ik OpenPli 6.1 erop had staan zag ik wel de melding "No Parse cannot emu", daar heb ik ook uitgebreid op gezocht en hoopte dat dit met de VTI image opgelost zou zijn.

    - Wat me opvalt als ik een nieuwe image inlaad is dat hij bij netwerkinstellingen de configuratie onthoudt. Ergens bewaard hij dus nog wat als je hem flasht. Wellicht dat er een configuratie bestand corrupt is geraakt die hij maar niet overschrijft bij een nieuwe image. 

     

    Mijn gedachte is dan ook, is het niet mogelijk om alles er helemaal af te gooien (of het betreffende bestand) en dan opnieuw te flashen. Wellicht is het ook mogelijk om bepaalde logging te genereren waardoor ik meer informatie heb. 

     

    Het ligt in ieder geval niet aan de schotel/kabels/CD kaart, dus ik moet het in software zoeken. 

  3. Hallo,

     

    In het verlengde van mijn vorige post (zie hieronder) heb ik besloten om mijn schotel en mijn lnb te vervangen. Deze is kaduk.

     

    Ik heb 3 receivers waarvan er 1 de Vu+ solo2 is. Hier heb ik 2 kabels naartoe lopen. Vanaf mijn huidige schotel lopen 4 kabels mijn kunststof kozijnen in. Ik wil graag een nieuwe schotel en LNB waarmee is 19.2 (Nick voor de kids) en 23.5 kan ontvangen. Momenteel heb ik dat via een duo quad LNB, maar ik kan best begrijpen dat als ik goed ontvangst wil hebben ik over moet naar 2 losse quad lnb's die ik dan apart afstel.

     

    Ik kan het web helemaal afstruinen, maar ik ik ben nogal een twijfelkont en kan dan geen keuze maken. Ik heb dus erg de behoefte aan advies van één van jullie. 

    - Welke schotel adviseren jullie (ik heb nu een 82x88cm schotel), een kleine Triax of juist een grote? Ik wil gewoon goed beeld hebben, ook bij slechter weer (geen zin in gezeik met de vrouw)

    - Welke of duo quadlnb of 2 losse quad lnb's en eventueel welke arm erbij

    - Indien het toch 2 losse lnb's zijn die ik moet koppelen met een diseqc switch, hoe kan ik dat het beste doen? Ik moet die switch op het dak buiten neerzetten aangezien ik niet nog 4 kabels door de kozijnen kan trekken.  Als ik zo op het internet kijk heeft een diseqc geen aparte stroom toevoer nodig volgens mij. 

    - laatste vraag, welke online shop hebben jullie goede ervaringen mee qua levertijd en kwaliteit?

     

    Sorry voor alle vragen, maar ik heb geen televisie meer thuis nu en wil zsm het juiste bestellen.

     

    Dank alvast voor alle hulp.

     

     

  4. Zo. Een paar uur uitzoeken op de zaterdag verder. Het lijkt dus dat er meerdere problemen zijn. Ik heb even een lange Hirschman kabel geregeld en die gebruikt om vanalles uit te sluiten.  Blijkt nu dat 1 kabel kaduk is, 1 poort op de lnb niet werkt en dat er ook een inteverentie is tussen 2 kabels. Ik kreeg het voor elkaar om tv op 3 tv's te hebben terwijl er maar 2 kabels in de lnb zaten.  Dat zonder koppelstuk oid. Daar moet ik naar laten kijken door de electriciën. Hij heeft die aan elkaar gekoppeld. 

     

    Voor nu heb ik de kabel die niet werkt even losgelaten en dus gebruik ik de kapotte uitgang op de lnb niet meer. Kan ik alleen niet opnemen en kijken tegelijk omdat ik beide tuners gebruik.

     

  5. Even een update. Ik heb nu wel een hele bijzondere situatie. Als ik de ontvanger in de keuken aanzet heb ik wel beeld in de woonkamer. Als ik de ontvanger in de keuken uitzet valt het signaal in de woonkamer binnen 2 seconden ook weg. Klinkt als een lnb issue volgens mij aangezien dat het enige punt is waar ze bij elkaar komen. Of wellicht toch een kabel issue omdat de ontvanger in de woonkamer de lnb niet van stroom kan voorzien.

     

    de reden dat ik dit even toevoeg is dat jullie dan meteen zeggen, oooh maar dan is het ..........  Scheelt mij eventueel onnodig aanschaf van kabels. Mijn vrouw wil geen kabels buiten het huis om. En in het huis kan ik de boel niet open trekken. Ik hoop dus eigenlijk gewoon dat het in de lnb zit.

  6. Ik wist overigens niet dat ik de naam van de leverancier niet mocht noemen. Excuses daarvoor.

     

    Ik snap je punt voor wat betreft type en merk. Dan moet ik even met daglicht de ladder pakken en naar een onhandig punt klimmen. Probeer dat vandaag of morgen even te doen. Ik hoopte dat de grootte voldoende zou zijn. Ik kom er z.s.m. op terug. 

  7. Het is een schotel van "####". kan ook 80cm zijn hoor, maar ik heb de 23.5 kop in de arm gedaan. Overigens heb ik de quad lnb en de schotel beide bij ### gekocht dus ik ga er gemakshalve vanuit dat die combi goed werkt aangezien zij een gold partner zijn als satelliet winkel zijnde. Dus ik vond het ook meer bijzonder dat de 19.2 wel signaal gaf. Ik zal ook eens even kijken of ik de aansluitingen niet even wat beter kan strippen. Ik heb ze nu met een knijptang afgeknipt. Dat is volgens mij niet aan te raden toch?

  8. Ik heb het even geprobeerd. De Magneet blijft niet op de Elro kabel plakken. Die kabel is echt gloednieuw en wordt alleen binnen gebruikt. Als ik die echter aan B koppel werkt de tv niet. Kabel is 2 maand geleden getrokken en heeft 1 maand gewerkt. Kan het ook met de manier van aansluiten te maken hebben. Ik ben immers geen pro. Ik weet niet hoe nauw dat komt. Heb wel op internet gekeken naar aansluit videos.

    Ik bedenk me dat ik de test straks ook nog even op een andere kabel moet doen. Kan zijn dat hij daar wel blijft plakken. Die kabel gebruik ik echter al jaaaaaren (11 jaar al). Kan zo niet zien welke kabel dat is. Hij is iig zwart aan de buitenkant.

     

    dat moet ik proberen als mijn zoon slaapt. Is op zijn slaapkamer.

  9. @ceesv. Goed punt. Ga ik proberen

    @Sprietje, die ken ik niet. Wat kan je daarmee aantonen?

     

    ondertussen heb ik weer tv via 1 kabel. Ik had beide kabels tussentijds gekoppeld. Ik heb ze geswitched en toen ging het goed. Kan dus zijn dat de eleo die ik binnen gebruik slecht is en de andere kabel die naar buiten gaat. Ipv B -->B en A -->A heb ik nu A-->B en die andere heb ik lekker losgekoppeld gelaten. 

     

    Gok dat het dan toch de kabel moet zijn. Is toch raar dat je wel op 19.2 signaal krijgt en ook op 23.5 via signal finder maar geen kanalen. Kan iemand dat verklaren?

     

  10. Sat10 75u rg-6/U staat op 1 kabel (die deed het niet sinds december) die is vrij nieuw en komt uit de bouwmarkt. 

    Jaeger HF-1 1/4 7 75 OHm / 23 db. (Die werkte tot vorige week) de laatse wordt nog eel 4 keer tussendoor gekoppeld.

     

    als het de kabel is. Is het dan niet vreemd dat het ineens optreedt?

  11. Hoi allemaal,

     

    ik heb hulp nodig van een ervaren schotel specialist. Ik zit sinds een week met een raar probleem. Namelijk dat ik in de woonkamer ineens de melding "afstemmen mislukt krijg". De zender BVN werkt echter wel.  Ik zal hieronder uitleggen welke setup ik heb en wat ik allemaal geprobeerd heb om het aan de praat te krijgen,

     

    setup:

    - schotel 1 meter met een quad duo lnb.

    - sattelietbox in de slaapkamer met een maxdigital hd en openpli

    - sattelietbox in de keuken met een hd ontvanger

    - vu+ solo2 met openpli 4 en 2 losse kabels naar de schotel

     

    Situatie:

    sinds december werkte 1 van de twee kabels naar de woonkamer niet meer. Daarop heb ik besloten deze uit de ontvanger te halen en een doorlus te maken naar tuner B. Dit werkte prima tot vorige week, eerst had ik alleen nog beeld op Npo 1 en 3 en niet meer op RTL 4 bijvoorbeeld. Later de dag werkte dat ook niet meer. Na enig zappen kwam ik erachter dan BVN wel gewoon werkte. Die werkt nog steeds,  alle andere 19.2 zenders ook. 19.2 gaat dus gewoon goed. 

     

    Als ik naar NPO 1 zap en dan via het menu naar de signal finder ga dan heb ik geen signaal op positie 23.5E 12188H. Druk ik dan met de afstandsbediening naar links dan heb ik wel gewoon 80% signaal op 23.5E 11644H. Als ik bij de transponder naar andere kanalen ga heb ik bijvoorbeeld op 23.5E 12363V 90%. AGC staan op 91% en ik heb 0 BER. Wel merk ik dat hij bij de laatste wat wegvalt als ik heb daar op laat staan. Dit wegvallen gebeurt niet op 11644H. Als ik via de afstandsbediening alle 23.5 zenders afloop dan doet geen 1 het.

     

    Pak ik de ontvanger op en zet ik hem in de slaapkamer dan werkt de ontvanger goed, ook op NPO1 en RTL4.

     

    Als ik alles even onder elkaar zet kan ik het volgende concluderen.

    - schotel staat juist uitgelijnd en werkt ook goed

    - ontvanger in de woonkamer is goed

    - kabels van de schotel naar ontvanger moet volgens mij toch ook goed zijn aangezien ik wel BVN krijg en ook signaal op 23.5

     

    Google kon mij hier ook niet verder helpen.

     

    Ik heb de volgende 2 vragen aan jullie:

    - trek ik een juiste conclusie als ik denk dat de LNB kaduuk is, hij staat wat onhandig dus ik kan niet makkelijk even de kabels omwisselen, ook weet ik niet welke kabel waarvan is (al kan ik dat wel testen voor de keuken en slaapkamer door deze er uiteraard uit te trekken)?

    - is er een instelling in openpli te zetten zodat ik RTL4 bijvoorbeeld op een andere transponder kan kijken zodat ik het wellicht aan de praat krijg zonder de LNB te vervangen.

     

    Dank voor de hulp!

  12. Excuses voor het late antwoord, door de vakantie heb ik even niet met de box kunnen spelen. Gister het probleem inderdaad opgelost door de kabel op ontvanger B te zetten en dan Ontvanger A door te lussen naar Ontvanger B (via het menu van OpenPLI). Dank voor de hulp

  13. Dank voor je antwoord. Ik ga morgen de kabels omzetten. Ik gebruik 19,2 astra 1 en 23,5 astra 3. Op 1 of andere manier krijg ik maar geen signaal bij de 19,2 zenders. Dit terwijl ik bij de signal check wel 89% heb. Ook de andere ontvangers hebben prima signaal op 19,2. Er moet dus ergens een instelling verkeerd staan. Ik zie 0% db staan als ik de zender selecteer die dan naar de B (19,2) gaat. Ik zie geen instelling bij diseqc staan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...