Ga naar inhoud


Tripleboy

Lid
  • Items

    5718
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    27

Berichten die geplaatst zijn door Tripleboy

  1. Als hun modem zo onveilig is, dan moeten ze die omruilen, een terugroepactie dus, op de manier dat ze dat nu proberen te slijten is bedrog.

     

    De zoveelste actie van TN waarvan je enkel buikkrampen kan krijgen.

     

    Hou Windows 10 up-to-date met alle veiligheidsvoorzieningen aan, en scan regelmatig eens met Malwarebytes, op tweakers liep een topic over deze TN praktijken.

  2. 12 minuten geleden, Drs. IJzerbout zei:

     

    Prachtig verhaal. Maar hij heeft het dus helemaal niet over de logistiek en wat het teweeg brengt om de Formule 1 race in één week van het ene naar het andere land of zelfs continent te verhuizen. Het aan en afreizen van de toeschouwers en alle bedrijven/infrastructuur etc. die er mee te maken hebben.

    In Nederland niet harder mogen dan 100 km/h maar dan wel vanwege Verstappen zo´n luchtverontreinigend evenement op poten zetten midden in de gevoelige natuur.

     

    https://www.tijd.be/dossier/europareeks/europa-klimaatneutraal-tegen-2050/10073972.html

     

    https://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/society/20190926STO62270/wat-is-co2-neutraliteit-en-hoe-bereiken-we-het-tegen-2050

     

    U wilt toch niet alles op 1 dag veranderen, er is mega veel werk te verzetten, maar met de schouders er stevig onder te zetten kan ook daadwerkelijk iets gaan gebeuren, met negatief te blijven denken gaat alles bij het oude blijven.

     

    De afzeikt mentaliteit is een slechte leidraad, het moet gaan gebeuren, en niet bij de pakken blijven zitten, gaan we voor co2 neutrale toekomst ?

  3. 6 minuten geleden, minplus zei:

     

    Knap hoor, die citaten die je aanhaalt en totaal niet over het punt van 0% gaan.

    En dan nu die reactie op ijzerbout...

    Niet te geloven.🤪

     

    Uw bijdragen zijn overigens een lege doos hoor, niet te geloven.

     

    Net als  Europa is de F1 een voortrekkersrol weggelegd,

    Om dat te halen zijn jaarlijks tussen 175 en 290 miljard euro aan extra investeringen nodig.

    https://www.tijd.be/dossier/europareeks/europa-klimaatneutraal-tegen-2050/10073972.html

  4. Zojuist, Drs. IJzerbout zei:

     

    Ultra efficient? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Dat iedereen in een trapauto van het ene naar het andere land kart? Of de hele Formule1 zooi op een zeilboot en dan de oceaan over?

     

     

    Meer dan zat. De totale afstand van Ryijadh naar Abu Dhabi is 900 km. Maar velen komen van veel verder weg.

    U hoeft zich helemaal niets meer voor te stellen, u hallucineert al meer dan voldoende, en we spreken af tussen 2025 en 2030.

    En gelukkig zijn de mensen die hier aan gaan werken ver boven het niveau dat u hier uitstraalt, en ook niet achterhaald.

  5. Doen jongen, en de mensen met kennis van zaken aan het woord laten, i.p.v van alles af te zeiken. 

     

    19 december 2019 – Volgens FIA-president ligt de toekomst van de Formule 1 niet bij elektrische auto's. Hij gelooft dat de raceklasse in plaats daarvan nog lange tijd met hybride-motoren blijft rijden.

    Todt verwacht niet dat de Formule 1 dezelfde kant op zal bewegen als de elektrische tegenhanger die in 2014 in het leven is geroepen, de Formule E. Laatstgenoemde kampioenschap groeit met het jaar, zowel in technisch opzicht als populariteit onder fans, fabrikanten en coureurs. Omdat de automarkt steeds meer richting elektrische wagens verschuift, keert de vraag welke kant de F1 op moet de laatste tijd steeds vaker terug. Als technologisch vooruitstrevend platform is het voor fabrikanten immers interessanter wanneer er meer overlap met de echte auto-industrie is.

    Todt ziet een overstap naar volledig elektrische motoren echter niet snel gebeuren. "Op het moment kun je de F1 niet los van de hybride-motor zien. Je kunt je het niet voorstellen dat de FE een vervanging van de F1 zou zijn. Er is niet één [elektrische] racewagen in staat om 300 kilometer te halen met de snelheid van de F1 vandaag de dag. Het gaat nog decennia duren voordat het zover is, als dat ooit gebeurt. Hybride technologie is de juiste keuze, de volgende stap is om te ontdekken hoe we groenere brandstof kunnen gebruiken."

    Todts visie wordt gesteund door Andy Cowell, Managing Director van de HPP-fabriek van Mercedes. Ook hij gelooft dat de sport meer baat heeft bij de ontwikkeling van duurzame technologie bioproducten. Tegen GPUpdate.net zei hij: "Het is allemaal afhankelijk van de opslagruimte. Met een lithium-ion-accu klopt het tijdsbestek dat hij noemt. Als je voor waterstof gaat, dan is dat ook mogelijk. Het probleem is alleen dat de wagens een stuk zwaarder en logger worden en dat gaat ten koste van het F1-aspect. Daarom zijn de stappen die we voor 2021 nemen belangrijk, wanneer we een tien procent duurzame brandstof introduceren."

    Hij vervolgt: "Als we met de volgende generatie motoren een krachtbron kunnen ontwikkelen die rond de 100 procent duurzame brandstof kan gebruiken, dan is er een enorme hoeveelheid koolstofdioxide die we kunnen omzetten in een vloeibare brandstof op basis van koolwaterstoffen. Dus laten we alle koolstof dat in de aarde wordt opgevangen in de vorm van gas en ruwe olie enzovoort achterwege laten. Onze planeet heeft dat geweldig gedaan, dus laten we wat uit de lucht halen in plaats van uit de grond. Laten we vloeibare brandstoffen creëren en een 60 procent thermisch efficiënte motor. Tegen dat moment gaat het niet meer om het afstappen van de interne verbranding, maar om het aanpassen en dat de petrochemische bedrijven zich aanpassen aan het opvangen van koolstofdioxide. Ik denk dat dat de toekomst is voor de komende tien tot twintig jaar."

    Formule 1-CEO Chase Carey is van mening dat de sport een baken kan zijn van de voordelen van hybride technologie, omdat autofabrikanten afwegen waar consumenten in de toekomst behoefte aan hebben. "Ik denk dat dit een geval is van offensief spelen, niet defensief. Elektrisch rijden zal een deel van de oplossing zijn. Maar weet je, ze hebben hun eigen problemen, of het nu gaat om economische of batterij-gerelateerde. Maar er zitten veel haken en ogen aan dit onderwerp. Ik denk dat de hybride motor in veel opzichten een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste component kan zijn in de aanpak voor meer dan een miljard auto's met verbrandingsmotoren. En die ruimte kunnen we blijven maken, door middel van initiatieven als brandstoffen, brandstoftechnologie en energieterugwinning."

     

    GP.Update

  6. Quote

     

    4 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Als ik dat bovenstaande verhaal moet geloven, dan geloof ik eerder aan alles wat Trump beweert en aan Sinterklaas 🎅

     

    Ik was de laatste keer op het Yas Eiland Circuit in Abu Dhabi voor de Formule 1 en heb daar duizenden vette SUV's zien staan op de parkeerplaatsen. Allemaal met Saudi Arabië kentekenplaten. Die gasten rijden een dikke 1000 km dwars door de woestijn om naar die race te komen kijken om daarna weer 1000 km terug te rossen, weer dwars door de woestijn. Moet je mij vertellen hoe ik dat uit "groen" oogpunt moet verstaan ?

    We zijn nog 2019 en 2030 is nog veraf, is Rome op 1 dag gebouwd, het word nu pas in gang gezet, het is een enorme uitdaging, en met zwartkijken schiet je niet op.

  7. De Formule 1 wil in elf jaar tijd de CO2-uitstoot verminderen tot netto nul. De koningsklasse van de autosport wil onmiddellijk maatregelen nemen om die ambitieuze milieudoelstelling in 2030 te halen.

     

    “Onze toewijding aan wereldwijde milieubescherming is cruciaal,” verklaarde voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA.

    Een ‘groenere’ en duurzame Formule 1 moet bereikt worden door onder meer de logistiek en het reizen “ultra-efficiënt” te maken. Recycling is het grote woord bij de exploitatie van kantoren, faciliteiten en fabrieken die werkzaam zijn binnen de Formule 1. 

    In 2025 moet alle grands prix en aanverwante evenementen duurzaam zijn. Dat betekent bijvoorbeeld geen eenmalig gebruik van plastic en milieuvriendelijke manieren voor de toeschouwers om naar de circuits te komen.

    Ambitieus plan

    “Met de eerste duurzaamheidsstrategie van Formula One erkennen we de cruciale rol die alle organisaties moeten spelen bij het aanpakken van het wereldwijde klimaatprobleem. Het is een ambitieus, maar haalbaar plan,” aldus Formule 1-baas Chase Carey. De Formule 1 werkte een jaar aan het milieuplan samen met de FIA, de automerken, renstallen, organisatoren van de races en milieudeskundigen.

    ANP

     

    https://www.motoringresearch.com/car-news/formula-1-carbon-neutral-2030/

     

    https://www.dailymail.co.uk/sport/formulaone/article-7674289/Formula-One-gives-green-light-carbon-neutral-future.html

     

    https://www.motorauthority.com/news/1125966_shelby-american-trailer-tells-the-story-of-the-legendary-carroll-shelby

     

    De Formule 1 heeft altijd een imago gehad waar eenvoudig de stempel 'milieuvervuilend' op kan worden gedrukt. De sport wil zelf dan ook graag groener worden en zal vanaf 2021 gebruikmaken van e-brandstoffen, wat opgenomen wordt in de reglementen die dat jaar van kracht worden.

     

    E-brandstof wordt als bijna CO2-neutraal beschouwd, want bij de productie ervan wordt ongeveer evenveel koolstofdioxide uit de atmosfeer gehaald als later tijdens de verbranding ontstaat. Zo zou de CO2-balans beter zijn dan bij een puur elektrische aandrijving en daarmee zou de Formule 1 gelijk een streepje voor hebben op de Formule E. Op dit moment komt e-branstof nog niet genoeg voor om een compleet Formule 1-seizoen te kunnen garanderen, nog los van alle testdagen die erbij komen. Daarom moet het aandeel kunstmatig geproduceerde brandstof geleidelijk worden opgeschroefd tot 2025. Als er in 2021 twintig procent meer van beschikbaar is, dan is het doel om op middellange termijn volledig te stoppen met fossiele brandstoffen.

     

    Dat Meiske dient niet de Trein te nemen, maar naar huis te gaan met een Zeilwagen (en daar blijven).

     

  8. 4 uren geleden, johnno zei:

    Dank je, Eduard.

    Wat je zegt over Tripleboy klopt inderdaad.

    Zijn meest halfgare opmerkingen probeer ik nu ook zoveel mogelijk te negeren.

    Want wat moet ik in godsnaam met een kreet als deze:

    'In Australië gewoond en het hele land rond geweest, wie gelooft dat nu nog'.

     

    Dat zijn uw verklaringen of zijn het verzinsels, en het hele land rond geweest ?

     

    Australië is maar liefst 185 keer groter dan Nederland. Australië is dan ook een enorm continent.

     

    Klinkt allemaal niet geloofwaardig, in hoeveel tijd zou u het enorme continent dan wel even rond zijn geweest.

     

    De beledigingen die u aan mij richt laat ik ter beoordeling aan de heer moderator over.

     

    Info: Australie

     

    Het laatste record voor de laatste maand van het jaar stamt uit 1972. Toen was het 49,5 graden in Birdsville.

     

  9. 3 minuten geleden, johnno zei:

    I rest my case.

    De astronomische winter laat nog even op zich wachten, maar de meteorologische winter begint zondag al, op 1 december. En op deze eerste dag van december krijgen we meteen een winters voorproefje. Het wordt namelijk koud.

     

    Met het begin van de meteorologische winter eindigt ook in die hoedanigheid de herfst. En die was nat, concluderen de weermannen en - vrouwen van Weerplaza. ,,Cijfers geven nu al aan dat de herfst van 2019 nat, vrij zonnig en net iets te zacht is geweest. De paddenstoelen schoten in september al uit de grond en we konden lang genieten van mooie herfstkleuren want sommige bomen hielden hun bladeren nog lang vast, zelfs nu rond eind november zijn ze nog niet kaal.”

     

    Dit is wetenschap, en het weer buiten is de bevestiging ervan, de rest is het werk van Fantasten.

  10. 27 minuten geleden, johnno zei:

    Laat me je dan via dit linkje laten zien hoe de astronomische seizoenskalender in elkaar steekt, want kennelijk ben je daar niet van op de hoogte. Je kunt daar dus duidelijk zien dat de zomer downunder pas over een paar dagen begint. Nu kan ik er natuurlijk op wachten dat je over de meteorologische seizoenen gaat zeuren. Het is echter de astronomische kalender die ik reeds op jonge leeftijd als leerstof kreeg voorgeschoteld. Hoe dat op de Astra is weet ik natuurlijk niet.

     

    https://www.calendardate.com/year2019.php

     

    Niettemin dank voor het publiceren van het uitgebreide boekwerk als reactie op mijn post. Ik heb vele jaren in Australia gewoond en ben het hele land rondgeweest, maar dat wist ik natuurlijk allemaal nog niet. Wat fijn dat we hier iemand hebben die zo verschrikkelijk veel weet.

     

    Uit je kleutertijd dus, je geloofwaardigheid zakt weg.

    In Australië gewoond en het hele land rond geweest, wie gelooft dat nu nog.

     

    Zonnewende (solstice)

    De zonnewende is het moment waarop de zon precies op één van de keerkringen staat: in de zomer boven de noordelijke Kreeftskeering en in de winter boven de zuidelijke Steenbokskeerkring. Dit gebeurt in juni en december. Ze worden ook wel de juniwende en decemberwende genoemd. De dagen waarop dat gebeurt luiden daarmee een nieuw seizoen in (de zomer en de winter).

     

     

    Een andere, alternatieve definitie van de meteorologische winter is die van de gemiddelde luchttemperatuur op het noordelijk halfrond, respectievelijk het zuidelijke halfrond. Hiervoor neemt men de gemiddeld koudste dag van het jaar en trekt men respectievelijk anderhalve maand eraf en erbij om het begin en het eind van de winter te krijgen. De uitkomst hiervan bepaalt dat op 6 december de winter begint en op 6 maart eindigt. Op het zuidelijke halfrond komt dit meer overeen met de data van de astronomische winter, namelijk 20 juni t/m 19 september. Dit komt omdat het zuidelijk halfrond voor een veel groter deel dan het noordelijk halfrond uit oceaan bestaat, en zeewater veel langer dan land een bepaalde temperatuur vasthoudt.

    Begin van de seizoenen volgens de meteorologische kalender

    Seizoen Datum
    Lente 1 maart
    Zomer 1 juni
    Herfst 1 september
    Winter

    1 december

  11. 11 minuten geleden, luisteraar zei:

    Dus toch een afwijking van het normale patroon en wel hogere temperaturen ook van de oceaan

     

    Zijn ze daar wel gewoon, kortzichtig denken is niet aan de orde.

     

    "Droogte is helemaal niet nieuw voor Australië, er zijn altijd droogteperiodes, soms jaren na elkaar, waarin er veel te weinig neerslag valt

  12. 14 uren geleden, johnno zei:

    Misschien is het je ontgaan, maar het Bureau of Meteorology heeft op Dinsdag 17 December een gemiddelde temperatuur gemeten van 40.9 graden Celsius. Het gaat hier dus over de gemiddelde temperatuur over het hele continent.

     

    Een dergelijke gemiddelde temperatuur is nog nooit eerder gemeten.

     

    Het is dus helemaal niet 'al heel lang zo', en wie is er dan eigenlijk aan het zeuren?

    Zoals astro iris al zegt moet de zomer overigens nog beginnen.

     

    Je hebt wel een gebrekkige kennis hoor, en zeuren maar dus.

     

    Zomer of winter in Australie?

     

    Handig wanneer je de winter in Nederland wilt ontvluchten; in Australië is het dan zomer! De jaargetijden in Australië zijn precies tegenovergesteld ten opzichte van het noordelijk halfrond. Van september tot en met november is het er lente, van december tot en met februari zomer, herfst van maart tot en met mei en juni tot en met augustus winter. Deze seizoensverdeling kan men eigenlijk alleen op zuidelijk Australië toepassen.

    In het noorden - ten noorden van de steenbokskeerkring - beginnen de tropen en hier wordt het klimaat nauwelijks beïnvloed door de verschillende jaargetijden, maar door de moessonregens. In de regentijd - tussen november en april - is het beter het noorden te mijden aangezien er dan door zeer hoge temperaturen en regen een hoge luchtvochtigheid is en het er erg benauwd kan worden. Je kunt dit gebied beter tijdens de Australische herfst en winter bezoeken, aangezien er dan een zeer aangenaam weertype heerst: warme dagen met een helderblauwe lucht en veel zon en aangenaam koele nachten.

     

    In het zuiden is de winter voor Australische begrippen koud en valt er in de bergen sneeuw. Nog kouder is het op Tasmanië. In het binnenland van Australië wordt het tijdens de winter 's nachts zeer koud, terwijl de dagen aangenaam warm en helder zijn. In de zomer daarentegen, worden de dagen uitzonderlijk heet!

    Niet alleen de seizoenen verlopen tegengesteld ten opzichte van wat we in Europa gewend zijn, maar ook de stand van de zon is verschillend. In de middag staat de zon in het noorden; een feit dat je goed in de gaten moet houden wanneer je je moet oriënteren tijdens een reis door de outback!

     

    De extreme droogte in Australië wordt veroorzaakt door schommelingen in de temperatuur van het water van de Indische Oceaan. Dit is op zich niet uitzonderlijk, maar normaal gezien wordt die droogte verbroken door moessonregens. Die zijn dit jaar zes weken te laat, volgens meteorologen

     

    De zomer, die in Australië loopt van december tot februari, zal niet veel soelaas bieden. Volgens voorspellingen zullen de temperaturen ook boven het gemiddelde liggen, een fenomeen dat ook in het verleden zich heeft voorgedaan.

     

    Zomer: december t/m februari
    Herst: maart t/m mei
    Winter: juni t/m augustus
    Voorjaar: september t/m november

    Noordelijk Australië  
    Klimaat: tropisch, hele jaar hoge luchtvochtigheid en warm
    Zone: noordelijke delen van Western Australië, Northern Territory, Queensland
    Regenperiode: november t/m april, heet en vochtig, stevige regenbuien, wegen kunnen onbegaanbaar worden
    Droge periode: mei t/m oktober
    Temperaturen: hele jaar ca. 32°C, 's avonds koelt het af

    Midden Australië
    Klimaat: subtropisch, hele jaar aangename temperaturen tussen 20°C en 30°C
    Zone: zuidelijke delen van Western Australia en Queensland, South Australia, New South Wales
    Zomer: kan behoorlijk warm zijn
    Winter: aan de koele kant

    The Red Centre/Outback
    Klimaat: woestijnklimaat, droogste gebied, sporadisch heftige regenbui
    Zone: Alice Springs, Uluru (Northern Territory, hart van Australië)
    Zomer: temperatuur tot boven 40°C, 's nachts koelt het af, aanwezigheid van bush-flies (vliegen)
    Winter: aangenaam, temperatuur ca. 20°C, 's nachts koelt het sterk af tot zelfs onder het vriespunt

    Zuidelijk Australië
    Klimaat: Mediterraan klimaat, Tasmanië gematigd
    Zone: ten zuiden van Perth, Adelaide en Sydney en tevens Tasmanië
    Voorjaar: gematigde temperaturen
    Zomer: warm tot zeer warm, zonnig, temperaturen tussen 20°C en 25°C, aan zee koeler, Tasmanië max. 20°C
    Herfst: gematigde temperaturen, stabiel weer
    Winter: fris tot koud, gemiddeld 14°C, in Perth en Adelaide kans op regen, sneeuw in de bergen, op Tasmanië kan het flink vriezen
    NB: in tegenstelling tot het hoge noorden waar het klimaat droog en tropisch is, is het zuiden van Western Australia koel en gematigd

     

    Midden-Australië of the "outback" (70% van het Australische continent) kent een echt woestijnklimaat. Op sommige plaatsen regent het praktisch nooit. In de zomer kunnen de temperaturen zeer hoog oplopen. In de winterperiode kan het 's nachts flink afkoelen. Alice Springs heeft de hoogste gemiddelde dagtemperaturen die dan oplopen in december/januari tot 35 à 36°C. De temperaturen kunnen daar soms tot boven de 45°C oplopen. De hoogste temperatuur ooit gemeten is 53,1°C in Cloncurry in 1880.

    Het gehucht Marble Bar houdt het warmterecord met 161 opeenvolgende dagen boven de 37,8°C. In Midden-Australië valt minder dan 250 mm neerslag per jaar en het droge seizoen duurt meer dan acht maanden. Rond dit gebied met zeer weinig regenval ligt een semi-aride zone waar zoveel regen valt dat er schapen en runderen gehouden kunnen worden.

     

    Canberra in het zuidoosten van Australië kent 's winters de laagste temperaturen. Van juni tot en met augustus liggen de minimumtemperaturen rond de 1°C. De gemiddelde maximumtemperatuur in Sydney varieert van 15,9° tot 25,8°C en die van Melbourne ligt tussen de 13,3° en 25,8°C. Adelaide heeft de laagste totale neerslag van alle hoofdsteden en de gemiddelde temperatuur varieert van 12,5° tot 21,5°C. In de zomer kan het in Perth dagenlang tussen de 30° en 40°C zijn. Brisbane heeft een subtropisch klimaat en het is er het hele jaar warm. 's Winters is de gemiddelde temperatuur 20,4° en 's zomers 29,4°C. Darwin kent een nat seizoen van november tot april en de rest van het jaar is het er droog. Het is het hele jaar door warm en de temperaturen liggen tussen de 19° en de 30°C.

     

  13. Marketing gedoe, ook door de Wijzen uit het Vere Oosten, als je geld teveel hebt, ze wachten op u.

     

    Windows 10 doet de Job.

    https://www.microsoft.com/en-us/windows/comprehensive-security

     

    https://www.seniorweb.nl/artikel/controleer-de-veiligheid-van-uw-computer-windows-10

     

    Goede ervaring met Windows 10 security, verder geen commerciële veel belovende pakketten meer gebruikt, en nog steeds clean na jaren gebruik.

     

    Leve de Wijzen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...