Jump to content

Orbit808

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About Orbit808

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

2,940 profile views
 1. Dit is ook nog een factor, inderdaad. Storingsbronnen. Ontvangst via de ongefilterde dvbt-stick antenne gaf op mijn Edision ontvanger wél, maar op mijn LG Oled tuner dan weer niet, storing op de zenders. Bleek van de Pocsag zender van KPN vandaan te komen (172.450) en ook P2000 (169.650) (!...). De storingsbron vond ik vrij makkelijk, KPN antenne staat dichtbij, en ik gebruik de rtl-sdr (software radio ontvanger) in combinatie met traditionele radioscanner om te zien wanneer de storing optrad. Een goed werkend filter/versterker kan dus ook van belang zijn. Maar ook daarom is het een kwestie van testen wat in jouw situatie werkt. Ps. hier CD vanaf 2004, met tussenpozen..
 2. Leuk Topic. Ik ben wegens een definitief afscheid van Canal Digitaal ook met dvb-t2 aan de gang gegaan, maar welke antenne je gebruikt en waar je deze plaatst maakt echt heel veel uit. Eerst via een grote mondiale winkel een eenvoudige dvb-stick antenne gekocht met een power inserter, maar geen goede ontvangst van NL zenders. De duitsers kwamen hier nog beter binnen (!). Kort overgestapt op een Funke DSC 550, waarmee de NL zenders (in dit geval van mast Hoogersmilde maar met name Groningen) goed binnen kwamen, uiteindelijk de van elektronica voorziene Funke gekocht (Yagi NX plus) waarmee alle locaties hier (Groningen op 40 km; Hogersmilde op 30 km, Aurich op 77 km en Lingen op 50 km) te ontvangen zijn. Mooi om te zien hoe condities meespelen in de ontvangst, waardoor het waardevol is frequenties naast elkaar ingelezen te hebben. Het is vooral veel trial and error met dvb-t. Verschillende antennes proberen en ook zeker weten, dat als je een versterkte antenne gebruikt, deze versterking (vanuit je ontvanger of inserter) ook daadwerkelijk werkt (zie het verschil eventueel via de signaalwaardes in je ontvanger). Lokale omstandigheden (zoals hoogteverschillen in het landschap) maken inderdaad dat je soms niet alle zendmasten mee kunt pakken. Ik zou dus zeggen: kijk of je wat met je antennes, desnoods ontvangers kunt experimenteren.
 3. @kaarsenbril Je kunt bij PurE2 het volgende proberen (voor iedereen die met meerdere schijven werkt op PurE2 een aanrader): Sluit als eerste de schijf aan die je als opname-schijf gebruikt, start de box en sluit hierna de schijven aan die je als extra wilt toevoegen. Als deze allemaal gemount zijn (zie Pmanager/device-manager/mount-manager) kies je elke schijf, waarna je met de gele knop 'automount' uit zet. Hierna nog niet herstarten! Wanneer je dat voor al je schijven hebt gedaan, kies je 'ok' om de mounts te bewaren in fstab (mounts tabel). Nu heb je dezelfde configuratie bij elke startup. Hoop dat dit voor jou werkt. De Hbbtv webkit is als extension te downloaden op de box en werk ook (rode knop moest ik zelf even toewijzen).
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy