Ga naar inhoud


pel

Lid
  • Items

    219
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

pel's prestaties

Vaak hier

Vaak hier (4/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Had begrepen dat het minste wat er moest gebeuren was, dat er een CI+ module via CD besteld zou moeten worden OF een heel nieuwe ontvanger. Ik kon bij CD nergens eens gewoon een simpel verhaaltje vinden wat er nu soms wel of soms niet (per 1 januari 234?) zou moeten gebeuren. Wat een kaartlezer is met softcam? Een kaartlezer met een ingebouwd programmaatje wat de sat ontvanger iets wijs moet maken? Maar goed, allang blij dat de ontvangst het blijft doen...
  2. Ik zie bij CD dat je ofwell een ontvanger van CD moet aanschaffen of een CI+ module? IEr zit nu een oranje Mediaguard kaart in een losse CI module maar ik heb begrepen dat (na uitstel) dat in januari niet meer werkt. Het werkt nu nog wel, maar hoe lang nog?
  3. Terwijl CD door hun geklooi met het afschaffen van mediaguard kaarten en CI modules sat kijken bezig is onmogelijk te maken proberen ze in feite interactieve tv via glasvezel als opvolger te promoten? Eerst dat promoten en dan de satelliet tv stoppen? Er kwam vandaag een reclamebrief, gewoon ouderwets met de post, met de vraag of ik al glasvezel internet heb want dan kan ik mooi mijn sat abo combineren met een "glasvezel only" abo en een nieuwe HD ontvanger. (Uiteraard alleen HUN ontvanger in bruikleen o.i.d.?) Ik woon midden in de stad maar glasvezel hebben we nooit gekregen. Ergens in 2011 allemaal flauwe smoesjes van Glashart of Lybrand, heel schimmig allemaal. Zgn. technisch onmogelijk: bullshit, bij andere flatblokken kon het gewoon wel. Echte reden: te weinig bewoners die wel een (duur!) abo wilden afsluiten. [Dat hierdoor ook problemen ontstaan met de vaste telefoon van KPN is hier wat offtopic maar KPN is bezig de vaste telefoon ook voor particulieren uit te faseren als je (oh foei!) nog steeds geen glasvezel hebt... Vaste telefoon: dat kan niet meer, je moet een smartphone hebben en iedereen heeft toch belvrees...] Samengevat: ik vermoed dat er verband is tussen de plannen van CD en het gehengel of je al glasvezel hebt en dat op termijn sat tv kijken wordt vervangen door tv kijken via internet en dat ze daar al op inspelen.
  4. Kan geen compleet verhaal vinden over wat CD nu eigenlijk wil. Het is raden: Heb Topfield ontvanger met een losse CI Module. Die past dus in de Topfield en in die CI module zit een oranje Smartcard van CD. Ik begrijp dat na uitstel per januari 2024 ik niks meer kan ontvangen? OF... ik moet maar een nieuwe ontvanger kopen waarvan zij exact voorschrijven dat het maar 1 type mag zijn waarbij je niks meer op een harde schijf mag opnemen? Ik kan met de Topfield opnemen op een HDD van 2 TB en er hangen nog 2 losse HDD schijven aan.
  5. Het zal per ontvanger wisselend zijn. Uiteraard is het beter als de fastscan de gemaakte lijsten intact laat. Wel zo makkelijk.
  6. De Fastscan vernietigt de gemaakte lijsten op mijn Topfield. Hij waarschuwt ook als ik een fastscan zou willen doen. Het is dus geen software fout. De truc is: eerst de systeeminstellingen opslaan (daar is een menuutje voor), dan de fastscan en dan restore van de systeeminstellingen. In de totaallijst staan dan zowel de oude frequentie van een bepaalde zender als de nieuwe positie van die zender. Vervolgens is het een kwestie van de lijsten hier en daar updaten: oude positie zender er uit, nieuwe er in. En nieuwe zenders indelen in de juiste lijst.
  7. Het voordeel van alles ingebouwd in de tv is minder snoeren en de logica: ooit hadden de tv's een ingebouwd kanalenblok toen we nog televisietorens hadden, maar als ik dit verhaal hoor over het maken van favorietenlijstjes werkt dit niet lekker. Op mijn langzamerhand oude Toptield is best het nodige aan te merken maar hij kan de totaallijst weergeven over alle satellieten die de LNB kan ontvangen, waarin kun je ook een zender deleten of juist toevoegen aan een bestaande lijst, je kunr de totaallijst op een andere plaats in het menu op allerlei manieren sorteren: Standaard, op provider, op transponder en nog reen paar mogelijkheden. Ook daar kun je ze deleten en: je ziet een klein beeld erbij zodat je ook kunt zien of er geen ontvangst is. Stel dat je in een lijstje merkt dat zender X weer eens verplaatst is, dan laat je de ontvanger staan op zender X en gaat naar de alfabetische lijst zoals hierboven bedoeld. Dan zie je (meerkolomslijst) vaak meermalen zender X staan en dan zet je de ontvanger daar op en gaat naar Favorieten sorteren en gaat naar dat menu. Dan pik je de wel werkende zender X daar op en drukt op ok. (Nadat je eerst in de linkerkolom de lijst hebt geselecteerd waar ie in moet.) Dan staat ie daar onderin. (Er is plaats in een lijst voor 100 zenders. Is dat niet genoeg zoals bij Engeland op Astra 2 dan maak je bijv. een Engewland 2 lijst waar weer plaats is voor 100 stuks) Vervolgens verplaats je in de lijst je werkende zender X naar bijv. boven of onder de niet werkende zender X (reden is meestal dat ze weer eens van transponder zijn gewisseld) en je delete daar de "oude"zender X. Het lijkt omslachtig, maar het wordt routinematig dus het gaat sneller dan het hier lijkt. Probleem met de fastscan is dat alle lijsten dan worden vernietigd. Dat is een vervelend punt van mijn ontvanger en hij waarschuwt ook als ik dat wik doen.De truc is: eerst alle "systeemgegevens" zoals een menu dat noemt opslaan en dan fastscan. Dan de systeemgegevens weer terugzetten. Dan heb je alle zenders die verplaatst zijn ook in de totaallijst. Dan loop je je lijsten langs om te zien wat er niet meer werkt en dan doe je zoals hierboven staat. Alles nalopen doe je bijv. 1 keer in de zoveel maanden, anders blijf je aan de gang. En wat ik ook doe, is reeksen zenders die via bijv. fastscan of via doorzoeken van een satelliet die achter een kaart zitten en niet via Canal Digitaal lopen, opruimen. Dat scheelt geheugenruimte. Samengevat: de Topfield is wel handig met het maken en mutaties aanbrengen in favorietenlijstjes, maar onhandig met fastscan en... hij moet een opgenomen programma (er zit een HDD in) later (doe ik dan 's nachts) apart decoderen. En reclame knippen uit films zou ie moeten kunnen maar ik heb nooit ontdekt hoe dat moet. Het kan wel maar dat is een ander verhaal.
  8. Dat is inderdaad het aardige van die lijstjes aanmaken: je kunt dat helemaal naar eigen voorkeur en fantasie doen, wat je maar het makkelijkste vindt. Helemaal qua provider ordenen kan ook. En in de praktijk komt het er bij mij op neer dat de Nederlands- Engels- en Duitstalige lijst en de Nieuwslijst (dubbelingen in de lijsten geen probleem) het belangrijkste zijn.
  9. Er schoot me nog te binnen dat ik ooit WEL in deze ontvanger het PID getal kon wijzigen, maar dat menu kan ik niet meer vinden, maar er hapert qua menu zo nu en dan wel meer... Ontvanger is inderdaad al oud. Twee kwalen: fastscan wist de favorietenlijsten en hij moet een gecodeerde opname binnen 2 dagen apart decoderen. Doe ik dan 's nachts. En tuner 1 lijkt soms ook te haperen. (geen beeld op alle zenders) Of dat is het schakelen van de kop in de schotel. (Schotel: Fuba 60 cm LNB Canal Digitaal TRiple LNB quad) Langzamerhand een nieuwe ontvanger en/of een nieuwe LNB? Vanaf deze kant ook een prettige avond.
  10. Opgelost! Heb een oranje smartcard en jaren terug heb ik om redenen die ik vergeten ben een Aston crypt module bijgekocht en daar de kaart in gedaan. Uiteraard de originele module bewaard en in sleuf 2 gedaan. Zonder kaart dus. Originele module plus de kaart geprobeerd en ook Paramount had weer geluid... Het leek dus te liggen aan de Aston crypt module... Iedereen bedankt voor het meedenken! M.v.g. Pel
  11. Er was mogelijkheid alle lijsten op te slaan. Toen fastscan geprobeerd: alle zenders beeld en geluid behalve Paramount: geen geluid. Toen de lijsten teruggezet. Dus terug bij af. Hoe delete ik een transponder frequentie en hoe voer ik een audio PID in in een menu? Zoals het nu lijkt kan ik Paramount wel vergeten. Jammer, elke zondag o.a. SF series, sommige wel aardig. Gelukkig nog Channel 4: zondag de grote prijs van Engeland op Silverstone.
  12. Er is een menu Zenders bewerken en een menu Favorieten sorteren (wijzigen/wissen) Of bedoel je een extern programma op de pc??
  13. Ik kan in de ontvanger kiezen tussen PCM en Multi Channel. Nergens iets te zien qua Doilby
×
×
  • Nieuwe aanmaken...