Jump to content

RimaNTSS

Members
 • Content Count

  348
 • Joined

 • Last visited

About RimaNTSS

 • Rank
  Sat4all Fan

Recent Profile Visitors

1,294 profile views
 1. @Vrachelen Koud leg je uit (of laat je wat plaatjes zien) hoe meet je de diepte van de antenne? Ik heb metingen gedaan op verschillende antennes en ik kan duidelijk de meetnauwkeurigheid van dieptes tot 0,1 mm zien
 2. @sat87Toen ik aluminiumfolie op de voorkant van de antenne legde, begon het te werken zoals het hoort. Ik was ook op zoek naar een manier om een metalen laag (ook goudkleurig) te plaatsen, maar ik heb het niet afgemaakt. Ik heb deze antenne zelfs niet echt nodig voor het ontvangen van sat-signalen. Een souvenir zijn is voor mij ook OK. @ZilverhippieJe hebt me al geholpen om de CM 75sm-antenne te vinden, daarvoor dank je.
 3. @sat87 Nu nog interessanter! Mijn antenne heeft een geheim waarover ik niet eerder vertelde: antenne is gemaakt van plastic en heeft geen reflecterende laag aan de binnenkant. Het ziet er dus echt uit als een souvenir. Als antennes die je hebt kunnen werken, zou ik daarom zeer geïnteresseerd zijn in een van hen.
 4. Heel interessant! Kun je een paar foto's maken van die antennes? Heeft u ook originele metalen onderdelen (feedarm & back structure)? De verkoper uit E-bay (waar ik hem heb gekocht) heeft gezegd dat deze antenne door het bedrijf is gemaakt als cadeau voor een ander bedrijf.
 5. Ik weet niet precies waarom, maar veel VSAT-antennes hebben een kleine offsethoek en ook een openingshoek.
 6. Volgens mijn metingen en berekeningen is het verschil tussen wat we hebben en wat we zouden moeten hebben ongeveer 9 * (tussen rode en groene lijnen). Een van de opties om een verstelbare LNB-houder voor CM-antenne te bouwen, is door het op mijn manier te doen. U kunt het ontwerp gemakkelijk kopiëren vanaf de bijgevoegde afbeeldingen of een ander ontwerp maken. Maar in feite maakt het niet echt uit wat voor soort LNB-houder wordt gebruikt. Het belangrijkste punt is dat de LNB-houder LNB in de positie houdt dat het fasecentrum zich op dezelfde locatie bevindt als het brandpunt van de antenne, en dat tegelijkertijd de LNB op het juiste punt op het oppervlak van de antenne wordt gericht. En als je het niet perfect kunt maken, maak het dan tenminste verstelbaar.
 7. Voor zover ik weet houdt de originele LNB-houder LNB in een enigszins verkeerde positie en wijst ook LNB in de verkeerde richting. Op de bijgevoegde foto ziet u rode lijn (realiteit) en groene lijn (hoe het zou moeten zijn). En als de originele feedhorn wordt gebruikt, verandert de situatie niet. Wat te doen? De eenvoudigste oplossing is - verander de LNB-houder. Geavanceerdere oplossing is om alle feedarms en LNB-houder te vervangen.
 8. Wil je deze proberen? Het is IBU aangepast aan de SMW feedhorn.
 9. Bedankt @patje7of9 Ik heb het gegevensblad hier gevonden https://www.satsig.net/pointing/andrew-antenna/andrew-antenna-123-manual.pdf
 10. Een paar dagen geleden heb ik weer een Channel Master. Deze is een antenne met een lange focus, ontworpen voor VSAT-doeleinden. Het kwam zonder feedarms en LNB-houder. Uit datasheet heb ik ontdekt dat antenne 15,4 * offsethoek heeft. LNB-houder en uitschuifbare feedarms hebben gemaakt. Zal binnenkort een aantal sat-signalen proberen op te vangen. Nu heb ik 7 Channel Master plastic antennes in verschillende maten: 35cm, 75cm, 90cm, 96cm, 1m, 1,2m en 1,8m.
 11. Vrienden! Om eerlijk te zijn, zie ik niet veel waarde in antennevergelijking van dezelfde grootte. De enige echte vergelijking is het gewicht van de spiegel, de kleur, het type materiaal, de kwaliteit van de feedarms, de robuustheid ..... Maar de prestaties, de resultaten zullen sterk afhangen van het feit of LNB correct is gepositioneerd. Ook verschillende LNB's kunnen verschillend presteren op verschillende antennes. Dus ik vermoed dat alle antennes van dezelfde grootte min of meer hetzelfde zullen presteren, als er een verschil in prestatie is, zal deze klein zijn.
 12. Het kan me eigenlijk niet schelen wat Gibertini zegt. Ik wil alleen maar zeggen dat Gibertini 125 = 1,2 m antenne. Dat is het punt.
 13. Gewone vrienden, ik word echt boos als iemand antennes groter noemt dan ze in werkelijkheid zijn. Bijvoorbeeld, Gibertini 125, het is maar een naam, in feite is het werkgebied slechts 121x130cm, dus het is geen 125-antenne maar slechts 120cm-antenne, dezelfde Channel Master 1,2m en andere. Natuurlijk kan Gibertini 12 niet beter presteren dan de CM 1,2m-antenne.
 14. Ik denk dat dat zo was Red Essential
 15. Een van de beste quads voor Fibo55 is Inverto (zoals op de bijgevoegde foto's). Helaas is het ook moeilijk te vinden. De afstand van de LNB tot de feedarm op de Fibo55 is klein, daarom kunnen niet alle LNB's worden gemonteerd. QDF-031 C120 is een andere optie.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy