Ga naar inhoud


RTL4, Yorin, SBS 6 en BBC2 van de kabel


ReBr

Aanbevolen berichten

Tweeduizend kabelabonnees in Bussum, Huizen en Baarn zullen vandaag tevergeefs zoeken naar RTL4, SBS 6 en Yorin. De drie commerciële zenders zijn in het basispakket van Casema vervangen door Euronews, De Turkse zender TRT International en het Italiaanse Rai Uno.

 

 

Ook BBC 2 is niet meer te zien. In plaats van de Engelse zender wordt vanaf vandaag het Franse TV5 doorgegeven. Kabelabonnees die de vier zenders willen blijven zien, zullen moeten overstappen naar het duurdere standaardpakket, dat 34 tv-zenders telt. Het basispakket met zeventien tv-zenders kost maandelijks 8,50 euro, het uitgebreide pakket 13,30 euro.

 

Het verdwijnen van de populaire zenders uit het basispakket is een keuze van de commerciëlen zelf. De HMG-groep (RTL4, RTL5, Yorin) en SBS (SBS 6, Net 5 en Veronica) willen geen deel meer uitmaken van het basispakket. Zij vinden het prettig bij elkaar in het uitgebreide pakket te zitten. Op die manier kunnen zij de onderlinge samenhang versterken en zijn ze ook niet afhankelijk van de regionale programmaraden die deels de zenderkeuze in het basispakket bepalen.

 

De leden van de regionale programmaraad hebben wel de hand in het verdwijnen van BBC 2. Van hen kwam het advies deze zender te vervangen. Een aantal zenders wordt in het basispakket verplicht doorgegeven. Daarover heeft de programmaraad geen zeggenschap. Het gaat daarbij om Ned 1, 2, 3, BRT 1 en 2, ARD en ZDF, de lokale omroep, de provinciale omroep en het servicekanaal van Casema zelf.

 

Volgens M. van der Weerd, woordvoerder van de Casema, is het verdwijnen van de commerciëlen geen slinkse zet van kabelexploitant en zendgemachtigde om de klanten op hogere kosten te jagen. Hij hoopt wel dat meer kabelabonnees zullen overstappen naar het duurdere pakket dan vice versa. Wie de overstap naar het uitgebreide pakket maakt, zal een groot aantal tv-zenders moeten opzoeken. Ook abonnees van het standaardpakket moeten alle tv-zenders opnieuw instellen.

 

Bussum, Huizen en Baarn zijn de eerste drie gemeenten die hiermee te maken krijgen. Naarden volgt na de zomer. Voor de overige Casema-gemeenten in de regio (Blaricum, Eemnes en Wijdemeren) gaat dit spelen zodra de kabelnetten zijn gemoderniseerd. [Gooieneemlander/Radio.NL]

 

(vind het toch een hele vreemde gang van zaken, dacht dat commerciëlen juist zoveel mogelijk kijkers wilde bereiken, nu lijkt het wel of er toch een 'prijsafspraak' gemaakt wordt met Casema)

www.radiowereld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat zeg ik doe mij maar een schotel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat er nog steeds mensen op de kabel zitten snap ik nog steeds niet. ik kan het me alleen voorstellen voor de mensen die gebruik maken van kabelinternet.

 

 

zal wel aan mij liggen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is toch ONVOORSTELBAAR ARROGANT!!!!

Dat noemen ze dus in Nederland 'meer uit de kabel halen'? Ik denk dat vooral de kabelmaatschappijen zélf er zo meer uit willen halen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

De schotel gaat er weer wat fans bijkrijgen!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Artikel Gooi en Eemlander is slecht opgesteld!

 

BRT? Wat is dat...VRT !

 

ARD en ZDF bij must carry zenders en hebben programmaraden geen zeggenschap over..? Programmaraden kunnen wel degelijk invloed over ARD/ZDF uitoefenen en ze zelfs geheel van de kabel afhalen!

 

Er zijn idd prijsafspraken......iedereen wordt gedwongen het volledige, duurdere dus standaardpakket te nemen...overigens heeft iedereen dat bij Casema tenzij aangegeven dat je per se het basispakket wilt!

 

Programmaraden mogen de commercielen niet adviseren in het basispakket om bovenstaande redenen....ook een gehoord argument: ze willen geen frequntie wisseling want wordt je het ene jaar in het basis, het andere in standaardpakket geadviseerd moet je verhuizen want de pakketten zijn dus qua frequentie gescheiden!

 

Bijna niemand verliest ook een zender...commercielen verhuizen naar andere freq. in het standaardpakket en andersom.....die zenders stonden meestal alle 34 al op je tv geprogrammeerd maar nu zitten opeens de zenders onder een andere voorkeuze toets.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

must-carry zenders zijn

Nld 1,

Nld 2 ,

Nld 3

Brt I

Brt2,

regionale omroep en

lokale omroep

 

Verder kan de programmaraad een dwingend advies geven over 15 zenders (waaronder dus de must-carry)

 

Zelf heb ik altijd gepleit voor het gebruik van die invloed om de 'zwakkere' zenders te versterken. (waar relatief kleine markt voor is)In mijn woonomgeving zaten TMF, MTV en The Box oorspronkelijk in het advies, daarnaast ook tellsell (nou vraag ik je)

 

De meeste kabelaars geven meer zenders door dan die 15 die door de programmaraad 'geadviseerd' worden. Meestal is de maatschappelijke druk (nog) groot genoeg om te zorgen dat de populaire zenders alsnog worden doorgegeven.

 

Dit hele systeem deugt niet, en is alleen doorgevoerd omdat de gemeentes dollartekens in de ogen hadden toen ze die prachtige kabel-infrastructuur voor een mooi bedragje aan Amerikaanse consortia verkochten...

 

Dat geld kunje maar 1 keer uitgeven, maar je bent voor altijd uitgeleverd aan de UPC's en Casema s....

 

Privatisering...praat me er niet van, maar nou raak ik off-topic

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Privatisering...praat me er niet van, maar nou raak ik off-topic


Begon het net interessant te worden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Maar ach, als ze de centen nu eens niet uitgegeven hebben met de bedoeling er binnen 10 jaar glasvezel voor te leggen dan...

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er heerst een graai-cultuur in Nederland. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Lang leve de schotel..

 

Internet via UPC heb ik er al uit gegooid.

De Kabel TV zal snel volgen.

 

Dat is de enige beloning die we UPC en Casema etc. kunnen geven. Kappen met die graaiers.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is toch al een tijdje aan de gang in de casema gebieden, de keuze tussen een beperkt kabel en uitgebreid kabel aanbod, de dure infrastructuur moet toch terug verdient worden, aan een ieder de keuze om te kiezen voor sat of kabel of digitenne.

Link naar reactie
Delen op andere sites

issi hartsticky moei alli die buutenlandische zenders op die kabelo..

kijkie tochie niet naar rtl386, veletig maal te oude proogrammi enn seriez..

 

kom op is toch niks om je dik over te maken op een satforum

het einde van nationale kabel kondigt zich aan door de verkoop JAAAAARen terug aan commerciele bedrijven die zwaar gesubsidieerde kabelinfrastructuur voor een appel en een ei hebben opgekocht.

 

cheers

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
must-carry zenders zijn
Nld 1,
Nld 2 ,
Nld 3
Brt I
Brt2,
regionale omroep en
lokale omroep


BRT?

Ik ken wel VRT TV 1 en Ketnet/Canvas..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

BRT ja een heel bekende belgische radio en televisie omroep die in de "buur"provincies wel nog te zien zijn...

 

de vrt is (pardon me) de commerciele tegenhanger..

 

maar net als die programmaraad zijn de kabelgebruikers toch afhankelijk van het gekonkel van de kabelaanbieders..

die aleen maar dollartekens in de ogen hebben daar ze een bedrijf moeten runnen met winstoogmerk..

 

simpel toch..

 

cheers

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelezen op de site van casema:

 

Op advies van de programmaraad wijzigt in eerder genoemden plaatsen én in Breukelen, Blaricum, Eemnes en Wijdemeren ook het radiopakket. Radio France Internationale, City FM en Radio 192 worden vervangen door Radio Wereldomroep 1, YAM FM en binnenkort ook Radio 227. In verband met een storing op de huidige frequentie wijzigt ook de frequentie van radio 747 AM van 91,1 MHz naar 91,9 MHz.

 

De nieuwe televisiefrequenties zijn:

Zender Kanaal frequentie (MHz)

RTL 4 42 639,25

SBS 6 68+ 849,25

Yorin 35 583,25

Engeland BBC 2 65- 820,25

EuroNews 23- 484,25

TV5 31 551,25

TRT International 21 471,25

RAI Uno 28 527,25

 

De nieuwe radiofrequenties zijn:

 

Zender frequentie (MHz)

Radio Wereldomroep 1 103,8

YAM FM 97,6

Radio 227* 98,0

(*zodra beschikbaar)

 

---------

 

Het zijn wel oplichters, maar dit broodje aap verhaal klopt ook niet....

 

 

Gtrz, Matthijs

Gigablue UHD Trio 4k met OpenATV 7.1 / Octagon SF8008 met OpenATV 6.4

Imperial DABman i150, DAB+, FM, Internetradio

Visiosat Big Bisat / Triax 64cm met:
42 * 39 * 36 * 33 * 28.5 * 23.5 * 19.2 * 16 * 13 * 10 * 9 * 4.8 * 3 gr oost / 1 gr west

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, hoor tonskidutch: VRT (Vlaamse Radio & Televisie) is wel degelijk de vroegere BRT (Belgische Radio & Televisie) die tussendoor nog een tijdje BRTN (Belgische Radio & Televisie Nederlands) genoemd werd. Deze omroep herbergt de tv-zenders TV1, Ketnet, Canvas en Sporza en de radiozenders Radio 1, Radio 2, Donna, Studio Brussel, Klara en een aantal DAB-zenders die ook via DVB-T kunnen worden ontvangen.

 

Daarnaast is er de commercieële concurrent VMMa (Vlaamse Media Maatschappij) die tv-zenders VTM, (Vlaamse Televisie Maatschappij), Kanaal2, JIMtv en de radiozender Q-Music herbergt.

 

Hopelijk is dit een beetje duidelijk!

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...