Ga naar inhoud


Van mij mag er een ledenstop komen


FredjeV

Aanbevolen berichten

Zo jullie aandacht heb ik.

 

Worden jullie het ook niet zat ondertussen. Het gehele board is gevuld met mag ik ook keys, mag ik ook die file, je hebt PM....etc. Vragen welke al 100 keer beantwoordt zijn worden zonder schoom opnieuw gevraagd!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Voorheen was dit een board waar zinnige vragen gesteld werden en zinnige antwoorden gegeven werden. Nu staat het vol met onzin domme vragen etc.

 

Allemaal doordat het gemakkelijker is om te vragen dan te lezen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Mede door al die ontzinnige bericht is het ook moeilijker een antwoordt te vinden, en doordat er zoveel van dit soort vragen staan is de dempel ook lager om er aan mee te doen.

 

Mijn voorstel een ledenstop. Dit verplicht nieuwe (toekomstige) leden eerst te lezen omdat ze gewoon geen vragen kunnen stellen. Enkele dagen per kwartaal even de ledenstop opheffen.

De serieuze leden kunnen dan een account aanvragen, en waarschijnlijk omdat hun basiskennis is toe genomen betere vragen/ antwoorden stellen/geven.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 37
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Tja, Wie ben ik om ja te zeggen, maar ik geef je wel gelijk dat er vaak hetzelfde devraagd word en dat ook vaak 2-3 topics opnieuw achter elkaar geopened worden met hetzelfde onderwerp.... Zo zijn er in het schotel forum een aantal topics over de visiosat met 3-5 koppen... je weet niet meer waar je mote lezen.

ET10000 4x DVB-S2, ET4000 client, OSCAM, CanaalDigitaal, TNTSat.

Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T (staat nauwelijks aan)
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db, PHILIPS 55PUS9109 TV
(2x Xsat CDTV410 & Cherokee 9000 NG4 in de kast)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou op een paar dagen wel eens heel veel werk kunnen geven voor de moderatoren, aangezien ze de accounts handmatig goedkeuren.

 

Er zou misschien wat beter gezocht kunnen worden, maar de schotelmaterie is nu eenmaal niet gemakkelijk. Ik heb in mijn eerste dagen hier ook veel vragen gesteld die wellicht al eens eerder beantwoord waren.

 

Is dit voorstel niet een beetje egoïstisch?

 

Overigens: het wachten is gewoon weer op een dag met wat te veel keyvragen, gescheld enzovoorts achter elkaar. Dan kondigt Tox toch weer een ledenstop af of sluit hij het board (voor een uur of twee... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

 

Dit is een laagdrempelig board, en ik juich het toe dat de moderatoren moeite doen om het zo te houden!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is dit voorstel niet een beetje egoïstisch?

Waarom, nu wordt je ook afgezeken dat je beter moet lezen, en wees eerlijk beantwoord jij nog vragen met mag ik die file ook????

Zet voor de grap eens een bericht dat je iets opgelost hebt. De berichten vliegen je om de oren met 'Mag ik ook' vragen.

Wat maakt mij een egoist als ik zeg dat men meer moet lezen? De antwoorden staan er! Het is alleen even iets meer werk dan gelijk een topic posten!

 

Citaat:
Dat zou op een paar dagen wel eens heel veel werk kunnen geven voor de moderatoren, aangezien ze de accounts handmatig goedkeuren.

 

Je hoeft de account toch niet handmatig goed te keuren gewoon de eerste 2 dagen van een kwartaal het board open, alle andere dicht.

 

Citaat:
Overigens: het wachten is gewoon weer op een dag met wat te veel keyvragen, gescheld enzovoorts achter elkaar. Dan kondigt Tox toch weer een ledenstop af of sluit hij het board (voor een uur of twee... )

 

Oftewel: beter wachten tot mensen (die het beste met de schotelhobby voorhebben) het zat worden, dan vooraf alvast maatregelen nemen......

Wat nu als juist die mensen de 'draaiers' zijn van dit board!!!???

Struisvogelpolitiek?

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahem... Jullie moeten eens kijken door wiens toedoen dat draadje toen gesloten werd omdat hij de rest van de draad NIET HAD GELEZEN... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

Bescheidenheid siert den mensch.

 

Verder vind ik dat FredjeV ergens wel gelijk heeft. Alleen lijkt openhouden mij de minst slechte optie... Maar hij geeft in zijn reactie op mijn eerste post wel een aantal duidelijke voorbeelden ('PM mij eens even hoe je dat doet') die me wel doen nadenken.

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ahem... Jullie moeten eens kijken door wiens toedoen dat draadje toen gesloten werd omdat hij de rest van de draad NIET HAD GELEZEN... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Bescheidenheid siert den mensch.


Laat me raden,een zekere Toxiq ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

@FredjeV,

Nee Fred, er komt waarschijnlijk geen ledenstop. Waarom niet ? Is eigenlijk heel simpel.

 

-Het heet Sat4all, het is Sat4all, het blijft Sat4all.

 

-Alle begin is moeilijk, ook jij bent ooit begonnen. Toen je nog niet wist waar Abraham zijn schotel had hangen zal je ook wel eens "domme" vragen hebben gesteld die al meerdere keren waren gesteld voordat jij ze stelde.

(domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden)

 

Dat jouw kennis ondertussen de kennis van de huidige beginners ver ontstijgt is natuurlijk normaal. Je loopt al een paar dagen mee in de satscene, dus je weet wat meer dan de gemiddelde gebruiker. Dat er dus vragen worden gesteld waarvan je denkt "wat moet ik hier nu weer mee" is ook duidelijk. Zeker nu diverse grote doe het zelf markten met aan inflatie onderhevige low-cost setjes op de markt komen lijkt het aantal beginnersvragen inderdaad weer in hevigheid toe te nemen.

De grap is het nu deze beginnende gebruiker op een goede manier wijzer te maken dan hij op het moment van aanschaf van zijn "campingsetje" bij de bouwmarkt was.

Tot nu toe lukt dat heel aardig denk ik, en dat is toch de bedoeling van een hobbyboard als Sat4all ??

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@FredjeV en vele anderen.

 

Zelfs ik (als ee echte beginner) kan goed begrijpen dat je je stoort aan sommige vragen die gesteld worden. Wat ik echter niet kan snappen is dat iedereen hier telkens maar weer meent zijn visie te moeten geven over het lage niveau van de vraag. 9 van de 10 lopende topics eindigen in "oeverloos gezwam" over wat iedereen hier fout doet.

 

Volgens mij is niemand hier verplicht om te antwoorden, maar is dit een vrijblijvend iets. Als je je dus niet geroepen voelt, antwoord dan gewoon niet en negeer het topic. Scheelt voor iedereen een hoop ergernis...

 

Mischien is het verstandiger om ipv een ledenstop een standaard bericht op te stellen en de mod's te plaatsen bij overbodige vragen. Iets in de trend van:

 

Een van de volgende regels is van toepassing op het geplaatste bericht:

 

A: je hebt de Board regels overtreden

B: Deze vraag is (recentelijk) al eens eerder gepost en beantwoord.

C: Je vraagt naar keys

D: Enz...

 

Aangezien je voor het plaatsen van dit bericht de regels hebt moeten lezen, kunt u zelf achterhalen welk punt op u van toepassing is.

 

Om een van bovengenoemde redenen wordt dit topic gesloten PUNT

 

Mischien is dit iets voor de mod's om te overwegen.

 

Volgens mij kan hier namelijk een heleboel ergenis en vervuiling mee bespaard worden. Maar goed, wie ben ik.

 

Greetz Q

VU+ Solo2,

VTI

Visiosat BIG Bisat met Alps op 28,2E; 23,5E; 19,2E; 13E; 5E; 1W; 5W; 15W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat ik echter niet kan snappen is dat iedereen hier telkens maar weer meent zijn visie te moeten geven over het lage niveau van de vraag. 9 van de 10 lopende topics eindigen in "oeverloos gezwam" over wat iedereen hier fout doet.

Voor alle zekerheid: Ik vind vragen NIET dom. Ik vind de persoon dom ik een vraag stelt die twee topic's hoger is gesteld en beantwoordt!

Daar gaat het mij om. Plus als de vraag beantwoordt is moeten er altijd 20 volgberichtjes komen met mag ik de werkende file ook. Daar erger ik mij aan.

 

Als je zegt dat is jou probleem, daar heb je helemaal gelijk in.

Maar door eerst een verplicht alleen lezen periode in te stellen kan je wellicht een 'beter' gevuld forum krijgen. Nu is 70% van de laatst geposte Topics een herhaling van topic's twee topics hoger. Voorbeelden zat.

 

Het gaat dus niet om gestelde vragen van 1 jaar geleden, NEE ik heb het echt over gelijke vragen binnen 1 week (meestal rond de periode van een key wissel...)

 

Iedereens kennis zal hier juist mee vooruit gaan, denk je dat ik vanaf dag een alleen maar vragen gesteld heb? Juist door lezen ben ik veel te weten gekomen. Niet door oeverloos om keysets te vragen!

 

Oiit (vroeger) toen ik lid wou worden was er ook een ledenstop, ik moest dus ook verplicht twee maaanden lezen... Tuurlijk vond ik dat jammer, maar als het de inhoud van het board verbeterd... GRAAG.

 

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens,

 

Onthoud een ding, zolang er mensen zijn die antwoord geven op key vragen en vragen over hoe moet dit of hoe moet dat terwijl het al een keer is uitgelegd. Blijf je dit houden, negeer die mensen gewoon en ze verdwijnen vanzelf. Zijn mensen die hier alleen zijn voor keys e.d. en niet voor de Sat-hobby.

 

Laten we ons bezig houden met de hobby de rest gewoon overlaten aan de mods.

=============================================

2 x 800HD DVB-C Newnigma2 v3.2.2 CCCam 2.2.1

Debian with Mastera, SMARGO+ CCcam 2.1.4

=============================================

Link naar reactie
Delen op andere sites

FredjeV,

 

Begrijp me niet verkeerd, maar ik kan mij helemaal vinden in jouw verhaal. Ik ben zelf ook hele dagen aan het lezen om tot antwoorden te komen. Vraag mn baas maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Maar vergeet niet dat veel van de steeds terugkerende vragen ook steeds weer actueel kunnen zijn. Bijvoorbeeld vragen met welke emu of welke kaart krijg ik wat open, enz enz, zijn vragen die gezien de diverse ontwikkelingen wekelijk, of zelfs dagelijks anders beantwoord kunnen worden. Er veranderd de laatste tijd heel erg veel in heel korte tijd.

 

Voor jouw opmerking over de reacties op reacties is er volgens mij maar een oplossing. Antwoord gewoon inhoudelijk op een vraag of antwoord niet. Maar ga in iedergeval niet voor moderator spelen en een hele topic vullen met onzin over SCHREEUWEN of 5 keer vertellen dat het al eens behandeld is, of je stelt de vraag niet goed, of je maakt een tiepfout, bla bla bla. Dit is namelijk nog veel vervelender dan de vraag op zich.

 

Een alleen lezen periode kan ik nog steeds nog helemaal snappen. Dit betekend namelijk ook dat newbies niet kunnen antwoorden op een vraag. Die mogelijkheid moet je volgens mij iedereen geven....

 

Greetz Q

VU+ Solo2,

VTI

Visiosat BIG Bisat met Alps op 28,2E; 23,5E; 19,2E; 13E; 5E; 1W; 5W; 15W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ledenstop voor Sat4all... Da's een beetje tegen de naam toch?

 

Er wordt vaak met venijn en vijandigheid gereageerd terwijl het ook anders kan.

 

Een beetje respect verwacht je eerder van die mensen....

Beetje minder 'giftig' enzo, dan wordt rustiger.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...