Ga naar inhoud


Blaffend konijn???


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

Blaffend konijn?

Wat voor een dier mag dat zijn???

 

Ik heb een nieuw jong Rottweiler pupietje gekocht...

 

Ik heb mijn twijfels of het wel een Rottweiler is, het heeft alle eigenschappen van een knaagdier!!!

 

Na enkele dagen vond ie de luidsprekerstekkers en dacht waarschijnlijk dat het drop was... In elk geval ze zijn anti-slip!

Enkele dagen later dacht ie dat de stekkers overbodig waren en beet de draden door...

Aan elkaar gezet en ik had weer muziek...

Nog een paar dagen later was de draad die uit de muur kwam aan de beurt en hij beet die keurig af tegen de muur...

 

Dit zit natuurlijk op een moeilijk te bereiken plaats ( vrouw dacht dat ik moslim geworden was!)en eindelijk de stekker eropnieuw aan...

 

's Nachts heeft ie het rechter kanaal geviseerd en de draad tegen de klankkast afgebeten!!!

Woofer eruit en oude draad doorgetrokken en een nieuwe eraan en ik kon weer naar het nieuw luisteren...

 

Gisteren morgen vond ie dat de rubberen ophanging van de konus overbodige luxe was en heeft die voor een kwart weggevreten...

 

Ik verlies mijn haar en geduld en stereoinstallatie met dit knaagdier!

Gedurende de dag heeft ie overvloedig veel aandacht, maar 's nachts verkies ik de bedrust... en dan...

 

Nu heb ik hem laten knabbelen aan draden waar +18V op zat... koddig om te zien en toch haalt de verleiding van de draden het.... koppeke schudden en opnieuw...

Ik hou mijn hart vast als er eens 220V op zit!

 

En blaffen dat dat knaagdier kan!!!

 

Wie heeft soortgelijke ervaringen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Je moet het wel NU de kop indrukken.

Achteraf straffen heeft totaal geen zin.

Op de loer gaan staan en wachten tot hij begint met knagen/slopen.

Op dat moment hem flink hard aan pakken. Bij zijn nekvel grijpen tik op de kont en in een hoek plaatsen. Zo zou zijn/haar moeder ook haar pup hebben gestraft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volhouden en consequent blijven bij de opvoeding...levert je achteraf een trouwe vriend op, waar je jaren plezier zult aan beleven.

Voor heel moeilijke gevallen...bestaan er een soort van binnenhuiskennels...zeg maar grote draadkooien. Hier kan je de hond in opsluiten voor de nacht.Soms kan je die lenen bij de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad 's nachts de bench in met het beestje.

Eenmaal aangeleerd weten ze niet beter.

Ik hoef hier 's avonds de TV maar uit te zetten en zeggen dat we op bed gaan en de beestjes staan al te kwispelen voor de trap.

Waar ik ze op pak en in de bench zet.

 

Voor de rest inderdaad als je hem/haar op heterdaad betrapt in het nek vel en kop naar de grond drukken(zorgen dat je met je lichaam over de hond heen staat desnoods bij een pup op je knie-en ).

Dan kom je groot en machtig over ten opzichte van de hond wat jou tot Alfa leider maakt.

En als ze daar een keer bij piepen of mekkeren tjsa dat moet dan maar een keer zo zou de moeder of de leider in een roedel het ook doen.

Als je die strijd gewonnen hebt ben en blijf jij de leider.

Let hier wel bij op geef nooit een haar breed toe.

Ook niet bij spelletjes met een touw die moet jij winnen om die leider te blijven.

Zolang jij de leider blijft zal die hond doen wat jij wilt.

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

leg hem maar bij mij in de gang, ik red me er wel, mee ik ben gek op knaagdieren waar pit in zit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

 

maar zonder dollen, aanpakken die hap.

Als jij het nu niet doet doet dat knaggdier het straks wel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

 

 

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben wij nog geluk gehad .

Onze oudduitse herder is nu 5 maand en heeft in huis nog

niks stuk gebeten.

Maar je moet ze op heterdaad betrappen,anders ben je te laat.

Ik pak hem altijd in de nek en even knijpen tot die piept

en anders bijt hem maar in z,n neus.

 

Als je er bij bent doet hij dat ook?(halsband met stroomstoot op ab)

Hoe oud is die nu?

post-1632-1318257976,5396_thumb.jpg

...........................Groetjes:...Boelo

VU+--DUO 4K----Big bisat 13E-19.2E-23.5E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
(halsband met stroomstoot op ab)


Als je later een schuwe,angstige hond wil hebben,met risico op angstbijten enz...dan moet je die optie nemen.
Een hond beveel je met je stem...opvoeding gebeurt door motivatie en beloning.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn schoonzus heeft een dierentrimsalon en kan honden trainen (Ze lijkt net niet op Martin Gauss).

 

Jonge hond direct afleren door hem op z'n rug boven bij zijn staart beet te pakken en te draaien. Het is een heel gevoelige plek voor de hond net als z'n neus.

 

"s nachts in een Bench om te slapen, en als het een pup is ok overdag laten slapen in de bench.

 

De Bench nooit als strafhok gebruiken, dit werkt averechts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja,een hond beveel en beloon je met je stem,maar soms moet je wat.

Als je de hond nog maar 1 weekend in huis hebt is een halsband nog lang geen optie.

Is het verveling als die alleen is?

...........................Groetjes:...Boelo

VU+--DUO 4K----Big bisat 13E-19.2E-23.5E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een pup moet je net zo opvoeden als een klein kind. Super rechtlijnig, dus dit mag wel en dat mag niet. Als het vandaag niet mag dan morgen ook niet. Ook moet het zo zijn dat als het van jou niet mag, dan ook niet van vrouw en kinderen.

 

Je moet natuurlijk niet vergeten dat een pup wel zijn energie kwijt moet kunnen. Dat wil zeggen dat er meer dan voldioende in huis moet zijn waar je pup wel zijn tanden in mag, en kan zetten. Is dat niet voorhanden dan verzinnen ze zelf wel leuke speeltjes en da's nou meestal niet wat jij in gedachten had.

 

Een stuk sisaltouw (om aan te trekken), een paar stukken hout (bij voorkeur beuken takken), een paar tennisbalen en andere attributen zijn voor elke hond een feest.

 

Straffen foe je inderdaad alleen als je ziet dat de pup in de fout gaat. Even in de nekvel pakken en knijpen of draaien totdat je merkt dat de pup dit niet fijn vind. Als je tegelijkertijd de pup bestraffend toespreekt leert de pup razendsnel je stem te herkennen en kan je de pup vrij simpel met je stem corrigeren. De moeder straft de pup trouwens op dezelfde manier. Even in de nek pakken.

 

Overdrijf het straffen echter niet en laat de pup ook vooral blijken als er wat goed gaat. met een iets hogere stem dan dat je normaal gewend bent de pup prijzen en even een krabbel over zijn kppie geven.

 

Leer het beestje ook geen "leuke" dingen aan zoals aanslaan als er iemand aan de deur staat of blaffen als de telefoon gaat. Nu is het even leuk, maar je loopt een grote kans dat je het er nooit meer uitkrijgt. Erg leuk 10 jaar lang geblaf als er iemand aan de deur staat. Een rustige hond is echt veel beter.

 

Een hond moet trouwens ook buiten zijn energie kwijt. Een grote hond is toch minimaal 2 uur per dag buiten lopen. Doe je dit niet en is het uitlaten beperkt tot 10 minuten heen en weer dan loop je een grote kans een "neurootje" te kweken.

 

Als je je vrouw aanleert zoutarm te koken (zoutvaatje op tafel) dan kan je trouwens de hond gewoon de restjes op laten eten. Vermijd botten, die kunnen splinteren, vermijd aardappels. Voor de rest kan alle groente en vlees. Is er te weinig dan kan je dit aanvullen met oud bruinbrood en eventueel brokken.

 

Brokken en blikvoer vind ik trouwens flauwekul. Het is duur en voor de hond niet lekker. Stel je je eens voor dat jij elke dag spinazie met een balletje krijgt voorgeschoteld. Dat ben je na een week ook spuugzat. Geef je de hond brokken dan nooit in 1 keer overstappen maar dit langzaam doen. Anders gaat je hond aan de schijterij.

 

De bench is alleen voor 's nachts. daar is niks mis mee. Sluit je er de hond overdag in op dan is de kans op een neuroot niet gering. Overdag hoort de hond gewoon met een gezin mee te draaien en niet te worden opgesloten.

 

Voed je hond dus gewoon stabiel op, dan krijg je een stabiele hond. Als het beest ligt en je moet erlangs, gewoon overheen stappen. Niet de hond elek 5 minuten roepen en niet onnodig wakkermaken als 'ie slaapt. Een plek waar de hond volledig ongestoord kan slapen of zich terug kan trekken is trouwens een grote pre. Ikzelf heb een mand. Als de hond daarin gaat liggen is de regel dat de hond door niemand wordt gestoord. Dus niet aanhalen, ook niet door kinderen of vrouw. De hond wil dan even niet worden gestoord, klaar.

 

Een teletak (stroomstootapparaat op afstand bediend) of blafband zijn noodmaatregelen en geen opvoedkundige zaken. Deze dingen moet je echt alleen in noodgevallen gebruiken en je moet echt heel goed weten waar je mee bezig bent. Bij onoordeelkundig gebruik weet je tenminste zeker dat je een neurotische hond krijgt die overmatig angstig zal zijn en ofwel een angstbijter zal worden ofwel het huis zal bevuilen omdat het dier in angst van zich af pist en poept.

Weet je een hoop van hondentraining dan kan je dit dus gebruiken, ikzelf doe het als het even kan zonder. Alleen het afleren van zeer vervelend gedrag welke niet te corrigeren valt met een lange lijn corrigeer ik heel soms op deze manier. Te denken valt aan jagen (op konijnen, schapen, of katten) of het aanvallen van andere honden.

 

Een blafband vind ik een onding en heb ik nog nooit gebruikt. De goedkope werken niet (gaan te pas en te onpas af) en de dure zijn me net te duur. Verder is blafgedrag ook zonder prima af te leren. Aangeleerd blafgedrag (door de baas of meestal ex baas) is heel lastig af te leren.

 

Goed opgevoed = leven lang plezier, slecht opgevoed = meestal asiel.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...