Ga naar inhoud


Autoruiten slechte en hele slechte???


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

Ik rijd met een VW transporter, waar nu al de 6de voorruit in zit over 4 jaar gespreid???

 

Ik ga bij een gespecialiseerde firma om die te vervangen...

De laatste had ik verleden maand gestoken, en ik fier als ne gieter reed nu eindelijk eens rond met een voorruit zonder scheuren! Tof rijden zulle!!!

Op de franse autostrade tussen Toulouse en spaanse grens een zachte tok... koud zweet en ik en m'n vrouw begonnen al rijdend naar een stek op de voorruit te speuren... geen oef

's anderendaags een klein scheurtje van onder de ruitewisser ( chauffeur ) naar boven toe... het was weer zover!!!

 

Nu mijn vraag aan de "ervaringsdeskundigen": "Zou het kunnen dat een originele VW ruit sterker gemaakt is dan een Carglass ruit of andere?"

Dit omdat ik 4 jaar gereden heb ZONDER een scheur in de voorruit!!!!

 

In mijn Audi-100 waarmee ik in DL dikwijls aan 180/u over de autobanen scheer heb ik veel steenslag cadeau gekregen... en hout vasthouden maar ik hen iedere keer als ik een cadeau krijg hoogstens een blaasje op de ruit van 3mm en scheurt niet!!!

Waar zit het verschil in glas??? Wie weet? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


vaak ben je wel meer geld kwijt wanneer je het bij de dealer laat vervangen omdat carglass een deal heeft met de verzekeringsmaatschappij.

Bij carglass iets van 70 euri eigen risico en bij de dealer 135 geloof ik.

Maar de ruiten van de carglass zijn kwalitatief voor zover ik weet van dezelfde kwaliteit als die van de dealer.

Sterker nog soms zie je wel eens bij ruiten van de carglass dat het merktekentje is weggeetst omdat zij die ruiten dan kunnen inkopen als niet origineel, dus goedkoper maar van dezelfde fabriek.

Wat heel erg belangrijk is bij gelijmde ruiten dat ze er echt spanningsvrij worden ingezet en dat gaat nog wel eens mis bij de carglass.( ook bij de dealers trouwens)

Dus maar gewoon blijven vernieuwen en hopen dat hij er goed ingezet is en dat je geen rotsblokken tegenkomt.

 

groeten Branco

Als het leven een breuk was, zou je hem dan vereenvoudigen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
vaak ben je wel meer geld kwijt wanneer je het bij de dealer laat vervangen omdat carglass een deal heeft met de verzekeringsmaatschappij.
Bij carglass iets van 70 euri eigen risico en bij de dealer 135 geloof ik.


Dat eigen risico is bij sommige dealers nog wel eens te onderhandelen, als je zegt dat het ergens anders lager is.

Vroeger was er bij Carglass dacht ik helemaal geen eigen risico.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als je een goede autoverzekering hebt, kun je de ruit ook gewoon bij de dealer laten vervangen. Je krijgt dan altijd een originele ruit en dat kost niets extra.

Tox.


Dit is dus onzin!

Ook Carglass en AutototaalGlas leveren originele autoruiten, alleen kan het voorkomen dat in een bepaalde productierun voor Carglass de embleempjes moeten worden verwijderd. Er zijn dus alleen maar originele autoruiten, of die nu door St. Gobain of Sigla of weet ik wie worden gemaakt, er is geen immitatie. Kijk maar eens naar je nieuwe droomauto in de showroom. Check de ruiten maar eens, wellicht kom je verschillende merkjes tegen met en zonder embleem.

Alleen jammer als je schadestatistieken gaat bekijken de dealer toch duidelijk afwijkende (negatief gezien dan) prijzen doorberekend aan de verzekeringsmaatschappij/volmacht. Het eigen risico wordt niet aan de klant doorberekend maar aan de maatschappij. Als dat overal zo gaat in schadeland (en dat gebeurd!) dan is het makkelijker te begrijpen waarom de premies zo dramtisch zijn gestegen de laatste jaren.

Bron: mijn hoofd! Eerst accountmanager autoruitenspecialist en nu accountmanager verzekeringen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik rij zelf ook in een transporter 135PK verschrikkelijk geweld op de weg maar met mijn vooruit is niks mis.

Ook met al die voorruiten die jij in je car hebt gehad is niks mis, het probleem zit hem in je auto.

Als je hem tweedehands gekocht hebt is de kans heel groot dat hij in elkaar heeft gezeten waardoor de spanning niet correct is.

Als de wagen nog nooit inelkaar gezeten heeft dan de voorruit eens laten vervangen door een vw dealer als tie dan weer kappot gaat kan er verder gekeken worden als het blijkt dat de fout in de auto zelf zit word dit normaal gesproken kostenloos opgelost door Pon.

 

 

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf helaas hele nare ervaringen met carglass.

Ik had een kleine steenslag in de ruit en die zou men bij carglass wel even harsen. Er werd niets verteld over dat dat ook mis kon gaan en ik had geluk zei men, want de kosten zouden 0 gulden (ja in de gulden tijd nog) zijn.

Na een minuut of 20 kwam de man terug en zei dat mijn ruit het helaas niet overleefd had. De ruit was gescheurt en er moest dus een nieuwe in.

Ik pissig omdat mij niets verteld was over de risiko's maar niets aan te doen. Het zal wel in de voorwaarden van carglass staan, die je natuurlijk voor de "reparatie" niet voorgeschotelt worden:-(

De eerste keer dat de ruit van mijn toenmalige auto vervangen werd was dat dus bij carglass. Geen originele ruit maar een of ander trut ding en die ging dan ook al weer snel kapot. Daarna naar de dealer gegaan om de ruit te vervangen en mijn verzekering rekende hetzelfde eigen risiko en ik was dus geen cent meer kwijt.

Bij het verwijderen van de ruit bleek echter wel dat die sufferds van carglass "vergeten" waren de sponning na het hardhandig verwijderen van de ruit (daarmee wordt namelijk in 9 van de 10 keer de sponning onder de ruit bekrast)van roestbescherming te voorzien. Mijn hele sponning was dus aan het roesten en de auto was pas 2,5 jaar oud! (de carglass ruit had er 7 maanden in gezeten)

De dealer heeft alles netjes schoon gemaakt en de sponning een anti-roestbehandling gegeven en daarna een originele ruit vakkundig geplaatst.

--

Voor mij dus never nooit meer carglass!

--

Bij de merkdealer werd mij overigens het verschil tussen de originele ruit en de carglass ruit gedemonstreerd. De rand van de ruit van de dealer voelde veel gladder aan en zag er iets donkerder uit. Dat klopt wel want de ruit die ik bij carglass kreeg was inderdaad iets lichter van kleur. Dat viel me toen na plaatsing ook al op. De werkplaats chef liet ook het merkverschil zien. Op de ruiten in de garage zaten hele andere logo's en nummers dan de ruit van carglass. Alle ruiten die ik daar heb gezien hadden hetzelfde logo (origineel merk).

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook de pech om een noeuwe voorruit te laten steken wegens een barst van boven tot onder en moet naar de keuring.Nu heb ik een aantal glas-centrales gemailt,waaronder carglass,wat bleek,de duurste was carglass aan 303,8€,de goedkoopste was 193,50€.Meer dan 100€ verschil,aan wat ligt dat?Mijn rekening is rap gemaakt,kan ik met die 100€ in mijn hobby investeren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De omlijsting (sponning) moet ook herschilderd worden terwijl de ruit eruit is want er is ook veel roestvorming door het inkrassen bij het verwijderen... dus nog een extrakost op te tellen bij het vervangen!

Voor mijn part zijn de vervangruiten niet zo sterk vant ik heb 8j met de originele ruit kunnen rijden zonder scheur!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat al eerder gezegd is, je zoekt in de verkeerde hoek. De ruit is prima in orde, het probleem zit in de auto. Waarschijnlijk is je busje een beetje "scheef" en staat er spanning op de ruit, waardoor deze snel kapot gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bus is een beetje scheef???

Ik zou mij dit voor kunnen stellen als er idd een grote aanrijding is geweest, maar aals de ruit al een keer vervangen is dan is dat probleem echt wel opgelost.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

groeten Branco

Als het leven een breuk was, zou je hem dan vereenvoudigen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik niet begrijp is dat namen van leveranciers niet genoemd mogen worden maar door mods en administrator worden om de haverklap namen vrijgegeven. Laatst zag ik in een posting een opmerking dat ook namen niet genoemd mogen worden bij slechte ervaringen omdat dat toch als reclame mag worden gezien. Als platform voor satelliet-tv-hobbyisten zou een topic slechte/goede ervaringen veel bijdragen aan de gedragingen van verkopers. Zie b.v. de HCC. Het argument dat grote zaken, die veel verkopen, meer gemeld worden gaat niet meer op als ook de goede ervaringen kunnen worden gemeld. E.e.a. zou als compensatie werken. Bedrijven die er duidelijk als slechter uitkomen zullen sneller hun bedrijfsvoering aanpassen.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...