Ga naar inhoud


Wat is het effect van AU=no in newcamd.conf


Geniuz

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ikzelf had ook de bekende problemen met het opnemen op HD terwijl ik Newcamd als emu draaide.

 

Echter op aanraden van menig persoon hier de AU op no gezet in newcamd.conf.

 

Nu werkt alles helemaal naar behoren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Echter mijn vraag:

 

Wat heb ik nu daadwerkelijk uit gezet en wat voor een consequenties heeft dit voor bijv. sharing, card update danwel normaal functioneren van de db enz. enz. enz.

 

Wie o wie..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Greetz!

Dreambox DM-7000S Amber Display (Gemini 3.6) - Samsung SV1604N 160 Gb. HDD - Stab HH100 - 70 cm. schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je je au op uitzet krijg je geen updates meer binnen van providers die een key wisselen (dus ook je eigen c+ kaart krijgt geen update)... Maar ook bijvoorbeeld polsat krijgt geen update binnen op emu!!! Het probleem dat jij hebt met opnames maken (neem ik aan) is makkelijker op te lossen om gewoon terug te gaan naar de 1.07.4. Die heeft namelijk het probleem niet en dan kun je je newcamd gewoon op au laten staan...

Dreambox 7000s, Nokia Dbox 2, Nokia MM9500, Magic Module, Mastera IV, Moteck 2100 srg, Schotel 80cm draaiende van 43 west naar 72.0 oost...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe kun je die auto update dan het beste ondervangen? Het liefst ga ik niet terug naar versie 107.4.

 

Moet ik dan elke keer Canal+ bellen of kan ik ook als ik AU=yes voor bijv één dag aanzet wel de automatische update binnen halen?

 

Greetz!

Dreambox DM-7000S Amber Display (Gemini 3.6) - Samsung SV1604N 160 Gb. HDD - Stab HH100 - 70 cm. schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eventjes AU op Yes zetten is genoeg.

 

Ik heb dit weekend trouwens nog e.e.a. opgenmomen met de nieuwste newcamd (.23)in combinatie met hydra Lucien. Op enkele hele kleine hikjes na is het probleem al grotendeels verholpen in deze versie. Na een klein hikje loppt beeld/geluid dan niet meer synchroon, met een heel klein tikje vooruitspoelen loopt alles weer synchroon.

 

Kortom, de haperingen staan niet meer in verhouding tot hoe het geweest is. Kan iemand bevestigen dat de nieuwe 23 dit probleen verhelpt? Of heb ik in mijn grote onwetendheid iets anders aangepast.

 

greetz Q

VU+ Solo2,

VTI

Visiosat BIG Bisat met Alps op 28,2E; 23,5E; 19,2E; 13E; 5E; 1W; 5W; 15W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik draai ook met Lucien en de nieuwe 23 maar ik heb echt regelmatig dat irritante hikje in mijn opnames. Het rare is dat ik het ook heb met Radegast......

 

Ik snap er echt helemaal niets meer van.

 

 

Het enige wat helpt is AU=No.

 

Mvg,

 

Edwin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je zeker dat je HD niet een bad sector heeft? Onder harddisk settings kun je een controle uit laten voeren. Heb ik ook eens gehad.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Met AU=no heb ik nu helemaal geen hickups meer.. Dus dat is wel een stuk beter kijken. Echter ik blijf het jammer vinden dat ik weer aan mijn update moet denken en dus de AU weer even aan moet zetten.

 

Greetz!

Dreambox DM-7000S Amber Display (Gemini 3.6) - Samsung SV1604N 160 Gb. HDD - Stab HH100 - 70 cm. schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt er op, dat de grenzen van de hardware in de dreambox (met de huidige software) in zicht komen. Klaarblijkelijk is er bij het actief volgen van de bitstream op mogelijke updates voor de kaart zo nu en dan geen tijd meer om alle data naar harddisk te schrijven en ontstaat er een hikje.

Het gaat dus tijd worden voor betere software (slimmere algoritmes, zuiniger geheugengebruik) of betere hardware (snellere PPC, bus meer geheugen enz). Voor je het weet zitten we dan in dezelfde spiraal als met windhoos en PC hardware.

Iemand al wat gevonden over overclocken van PPC's? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

 

Groet, Skippy2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Klaarblijkelijk is er bij het actief volgen van de bitstream op mogelijke updates voor de kaart zo nu en dan geen tijd meer om alle data naar harddisk te schrijven en ontstaat er een hikje.

Ik heb het idee dat de datastroom niet aktief gevolgd wordt, maar dat er een interrupt gegenereerd wordt zodra er keydata binnenkomt. Als dan de afhandeling van dit datapakketje langer duurt dan je beschikbaar hebt voordat de volgende TV-data weggeschreven moet worden, dan heb je een hikje, hoewel de gemiddelde processorbelasting nog steeds bijna 0 is. Is er ergens een beschrijving van de dreambox (met schema's en sourcecode liefst!) te vinden waarin uitgelegd wordt hoe alles werkt, of is dit nog steeds bedrijfsgeheim van Dream multimedia?

Lion.
Link naar reactie
Delen op andere sites

mjah, gezien de opmerkingen in dit draadje zou je wel eens een punt kunnen hebben. Voor het genereren van die interrupt zal er toch een component door de bitstream moeten spitten, en of je zo'n preprocessor activiteit op Linux niveau kan zien? Hoewel ik bij lange na niet alles wat er op de diverse boards zwerft heb gezien, blijft het heel erg stil op het gebied van hardware schema's en source code. Heel begrijpelijk wil DM daar nog even wat geld mee blijven verdienen.

 

Groet, Skippy2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
preprocessor activiteit op Linux niveau kan zien?


geloof er helemaal niks van.. AU "wijzigen" werkt niet bij mij..

laat ik zo stellen ik heb helemaal geen hikups of freezes zoals jullie het noemen.. met of zonder AU te wijzigen in de configuratie.

hebben jullie ook al een gecontroleerd wat er aan internet activiteit aan de gang is terwijl je de dreambox hebt draaien en een opname maakt?

chiao

Tangerine Maud Geffry Remix

Christophe - Alan Vega

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ook als de box niet aan internet hangt heb ik zonder AU=No last van de hikkende opnamens.

Ja, da's logisch. Die AU slaat op AutoUpdate van de keygegevens in je kaart / cam emu aan de hand van informatie van de satelliet. Daar heb je geen internetverbinding voor nodig.

Als je je receiver een tijd (dagen/weken) uit gehad had (niet standby, maar echt stroom er af), wou het nogal eens gebeuren dat je bij aanzetten niet meteen weer beeld kreeg. Dat kwam omdat dan inmiddels de keys in de kaart verlopen waren, en die eerst weer vanuit de satelliet 'ververst' moesten worden. In het ergste geval zelfs een telefoontje naar de provider, om de kaart opnieuw te laten aktiveren. Als je de ontvanger aan/standby hebt, zorgt de AU dat de keys automatisch regelmatig geupdate worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...