Jump to content


satellietposities backup


Guest

Recommended Posts

Is er een manier om een backup te maken van de satellietposities van de rotor, zodat je als je een nieuwe image inlaad of na een reset deze terug kunt zetten, zonder weer van voor af aan te beginnen?

Link to comment
Share on other sites


Wat is er simpeler om met een ftp programma naar deze map "/var/tuxbox/config/enigma: te gaan en het bestandje "config" naar je computer te copieren en na een erase dit bestandje weer terug te zetten in je dreambox.

Link to comment
Share on other sites

Nou zo simpel is het niet, ik heb dus mijn tweede image op usb staan en heb van de main image op de flash dus dit van het config file gekopieerd:RotorTable=-0080015+0050001 toen heb ik in /fwd/Ihadimage/var/tuxbox/config/enigma vervolgens het config bestandje open gemaakt met een tekstbewerkingprogramma deze regel:0080015+0050001 geplakt opnieuw opgestart, maar het loopt steeds vast.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Satdbx,

 

Misschien moet je een Unix/Linux editor gebruiken i.p.v. een Windows editor? Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd, dus misschien zit ik er naast!

Ik kan me ook voorstellen dat de enigma-config file van de ene image niet volledig hoeft te werken met een andere image; dat zou dan ook een vastloper kunnen veroorzaken.

Succes!

Groeten, Perdi

GigaBlue Quad+ * GigaBlue 800UE+ * Synology DS411j NAS * WaveFrontier T90 28.2E-5W * draaibaar 1m.

Link to comment
Share on other sites

hoi,

 

ik gebruik gewoon een teksteditor bijv. editpad light. Geen word gebruiken. Maar ik zie in je sig dat je een origieel 1.08 image in flash hebt en een 1.08.2 hydra als dualboot gebruikt. Zou dit niet het probleem zijn? Probeer het eerst eens met een 1.08 alternatief als dualboot, of zet de 1.08.2 van dreambox in flash.

volgens mij verschillen de 2 nogal van elkaar. Heb zelf nog geen 1.08.2 getest dus kan het mis hebben.

 

Groetjes,

Michel

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link to comment
Share on other sites

Het ligt niet aan de editor, op 1 of andere manier staat er een backup in het geheugen die word teruggeschreven als de box word gereboot.

Misschien is het handiger om een scriptje te schrijven die je aangepaste config van bv usb tijdens het booten terugzet op de locatie die je wil hebben.

VU+ Duo 4K SE DVB-S2X FBC, 320Gb Hdd,  VTi 15.0.3 Stable.
ChannelMaster 1.0m offset - Inverto Ultra Black Twin, 18"Act(RVS) + V-Box2
Wavefield T90, 12x Lnb (39East - 5West)
Maxim64 Multibeam 80cm 3x lnb (East 13, 19.2, 23.5)

Link to comment
Share on other sites

wil ik net schrijven...

 

Guardian was me weer voor..

 

maar blijkt dat sommigen nog steeds niet eens rondgeneusd hebben met DCC1.14b middels FTP.

 

toch eens doen, weet je waar wat staat en waar je absoluut af moet blijven... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

ook al omdat met de rechter muisknop BEWERKEN 10x beter gaat dan zogenaamde compatibele editoren op een linux kist..

 

cheers

Je suis ton Ami

Adamo, Daniel Auteuil

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Zoals ik mijn eerste reply op de originele poster al aangeef moet je het ook niet in het origineel zetten zoals hij op dat moment draait, maar in het image op de Harddisk namelijk in /hdd/image/x/var/tuxbox/config/enigma waar x het nummer is van het image waar je mee werkt, dan reboot en het staat er in.

 

Weet niet of het in 1.08.2 op een andere plek staat. Maar hij heeft in zijn sig staan dat hij een 1.08 in flash heeft en een 1.08.2 als image gebruikt, lijkt mij niet verstandig, maar goed wie ben ik. Ooh ja, michel, pieuw weet ik dat ook weer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

grtz,

Michel

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.