Jump to content


IP stack instabiel


HiredGuns

Recommended Posts

Ik heb de laatste tijd veel last van een instabiele ip stack. Als ik data kopiëer van pc naar DB of andersom, is de kans groot dat tijdens het kopiëren de DB niet meer reageert. Ik kan hem dan ook niet meer pingen en moet de box dus rebooten om weer reactie te krijgen. Zijn er misschien tips om het ip-verhaal te tunen? Ik heb de eth.adapter op 100Mb/Full staan.

Link to comment
Share on other sites


Ik heb net nog voor de zekerheid een 1GB file van m'n dreambox naar de PC gekopieerd. Dat ging helemaal goed. M'n vrije geheugen bleef zo rond de 400k hangen en de swap werd niet aangesproken. Ik draai The Hydra Angharad.

 

Ik denk dat je maar opnieuw je image er op moet zetten, of een flash-erase moet doen.

Link to comment
Share on other sites

Klink meer als een HW probleem (ik bedoel een UTP kabel probleem). Mijn eerste vraag zou zijn: Waar komt deze kabel vandaan ?? Zelfgemaakt misschien ?

Indien ie uit de winkel komt moeten we verder zoeken, daar de kans dan klein is dat er iets mis is (kan ondanks toch). Heb je al een andere kabel geprobeerd ?

 

Mysat

Niks is geheim in deze wereld, ik weet alleen soms niet waar of van wie ik de juiste informatie kan krijgen


+++ 4 x VU solo SE /  T90 / 7 Quad LNB's / OpenPli / Latest Oscam / Raspberry / Strong SRT7404 (op de plank voor de jaarlijkse update ) +++

Link to comment
Share on other sites

ik heb hetzelfde hier ook al een paar keer gehad.. bij kopieren van grote hoeveelheden data stopt ie ineens.. kan interface dan ook niet meer pingen of telnetten.. de box werkt verder wel naar behoren.. na verloop van tijd komt ie weer bij. (pli 24-09)

There is nothing wrong with having a strong opinion... if it comes with an open mind!

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Kabel lijkt mij niet echt waarschijnlijk. Dit doet het of doet het niet, maar kapt niet na een tijdje.....Bovendien als ik de DB een reboot geef, is alles weer goed.


Daar ben je dus verkeerd in hoor. Een slechte kabel kan heel goed werken, en dan plots niet meer ... en meestal hersteld de fout zichzelf ... als je gewoon zit te surfen zal je er weinig van merken.
Maar als je veel data gaat transferreren zoals in dit geval krijg je dus wel problemen.

Ik tip op de kabel, en aan de ractie te zien ... een zelfgemaakte ... ofwel zit de connector niet 100% ... en ja, dat kan dus wel ... ofwel cat3 kabel gebruikt en een 100baseT kaart er aan ... mmaar meestal is er gebruik gemaakt van een goedkope tang om de connectors er op te zetten en die drukt niet hard genoeg door.

CU
Red
Link to comment
Share on other sites

Citaat:
mmaar meestal is er gebruik gemaakt van een goedkope tang om de connectors er op te zetten en die drukt niet hard genoeg door.

 

Of helemaal scheef, ik heb behoorlijk wat tangen vervloekt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Maar goed, ik heb zelf zo af en toe ook een probleem dat mijn box ineens geen thuis meer geeft op het netwerk, ik zie dat de lampjes uit zijn op mijn router naar de box toe.

Waarom dat is weet ik niet, veel data verstuur ik nooit, er zit immers geen harddisk in en ik ben zo ver nog niet dat ik zit te rommelen met images en dergeljke. Gebeurd gewoon spontaan. Alleen met een restart hersteld het zich weer. Vaak gebeurd het gelukkig niet, maar er zou eigenlijk een soort event log in moeten zitten, erg handig met dit soort problemen.

En aan de kabel ligt het niet of de spanning, want ik gebruik een gegoten kabel(diverse geprobeerd) en mijn box zit op een 1500VA ups(samen met de computers en router, die houd de spanning perfect op 223,5v.

Link to comment
Share on other sites

Vaak is hardwarematig uiteindelijk wel de oorzaak. Corrosie kan de boosdoener

zijn. Bij het opstarten worden alle IC's weer in de beginstand gezet, ook het

gedeelte van je netwerk hardware en soms kan het uren of dagen duren voordat

een automatisch detectie circuit uiteindelijk toch vindt dat er geen netwerk meer is......

 

Aan de andere kant heb ik zelf vreemde dingen meegemaakt door de dreambox een

vast IP adres te geven in een DHCP netwerk. Dat kon ook lang goed gaan, tot

de router toch ineens dat adres voor een DHCP client ging gebruiken en er een

IP conflict ontstond. Dit duurde meestal een minuut tot paar minuten en loste

zichzelf wel op doordat de dynamische IP client een nieuw adres ging vragen

omdat toegewezen niet werkte. (uiteindelijk opgelost door het vaste IP adres

buiten de DHCP range te zetten).

 

Ik gok trouwens op de eerste oorzaak, omdat het al zo lang goed heeft gewerkt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.