Jump to content


PC start vanzelf op ?


Guest Daniel25

Recommended Posts

Ik ga het eens proberen ! Wellicht een goeie tip. Ik ben wel 8 keer die 27 tegengekomen en heb ze op 0 gezet.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites


Zal het niet zijn. Heb zelf een nieuwe "semi-high end kast" van Chieftech en een nieuwe motherboard. Aangezien we beiden hetzelfde probleem hebben met hetzelfde motherboard lijkt het me meer een "bug" m.b.t. het motherboard zelf.

 

Inmiddels is er bij mij in ieder geval een probleem bijgekomen. Ik heb 3 S-ATA HDD's die willekeurig bij het opstarten WEL of NIET herkent worden.

Gisteren moest ik 3x opnieuw starten omdat ie geen HDD's zag. Daarna ging ie weer als een speer.... ; dus eenmaal detected houd ie ze, maar voordat ie ze heeft...pffff....

 

Ik schrok me uiteraard rot en dacht "Daar gaan we weer..." na een crash halverwege dit jaar.

Maar het viel dus mee, maar af en toe is ie de HDD's kwijt. Misschien ga ik eens expirimenteren met een oudere BIOS omdat ik met de 1.006 volgens mij helemaal nergens last van had. Is eigenlijk alleen sinds ik die nieuwe BIOS erin gezet heb.....

En even in de gaten houden of ze zelf al een nieuwe BIOS aan het maken zijn i.v.m. deze problemen als die specifiek voor dit board gelden.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Heb je toevallig iets aan de compoort hangen?

bij had ik het probleem als ik de mastera aan de compoort hing,

dan starte mijn comp ook telkens opnieuw op.

Als ik de mastera eraf haalde was het probleem over.

Gebruik een gigabyte gk1100 met p4 2,8 ghz 1mb.

 

mvg,

Sjaakp

Link to comment
Share on other sites

Hangt niets aan de COM poort. En is iets van die dag geweest want ik heb er verder geen last meer van gehad ;-)

 

Hij gaat overigens normaal uit nu (registry aangepast!) dus mijn probleem is 'over'....;-)

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
misschien dit iets? :
Citaat:
Ik heb een P5AD2 Premium en had een soortgelijk probleem.
Na 5 seconden start de PC vaak opnieuw op. Ik kreeg daarbij echter geen foutmeldingen.
In de bios stond Wake On Lan en dergelijke allemaal uit.

Na lang zoeken heb ik de oplossing voor mijn probleem gevonden. In de registry staat voor de Marvell LAN adapter op het mb ook nog een entry voor Wake On Lan. Deze staat standaard aan. Nadat ik in de registry Wake On Lan uitgezet heb is het probleem verholpen.

Info over deze registry entry (afkomstig van de Marvell website):
Registry Name: "WakeUpModeCap_" = port designator ( A or B )
Default value: 27 (Magic Packet and Pattern Magic)
Valid values: 0 = "None"
15 = "OS Controlled"
25 = "Magic Packet"
26 = "Pattern Match"
27 = "Magic Packet and Pattern Match"
28 = "Link Change"

Zoek dus naar alle 'WakeUpModeCap_' entries en vervang de waarde 27 door 0.
Er staan ook default waarden in de registry. Deze heb ik ook op 0 gezet.

Mogelijk lost dit jouw probleem met de reboots ook op.


Ik heb mijn registry nagekeken en laten zoeken maar kan niets vinden.
Is het mogelijk om aan te geven waar ik het e.e.a. kan vinden, als het er bij mij instaat ?
Want ik heb dit probleem al iets meer dan een jaar dus wil ik er gauw vanaf als het kan.
Link to comment
Share on other sites

Bij mij niet maar ik kwam toevallig achter een mogelijk probleem.

Bij het installeren van een PC moest daar een Motorola PCI modem geinstalleerd worden en zo gedaan met de bijgevoegde drivers. Nadien starte ook die PC weer vanzelf op. Nadat Ome Merde mij er op attent maakte waar ik de laatste drivers vandaan kon halen heb ik die geinstalleerd en PERFEKT nu. Dus ligt het probleem waarschijnlijk bij "een" driver. Ik heb probleem nog steeds op mijn PC maar iik heb E-tech benaderd voor de laatste drivers en die worden mij toe gestuurd. De standaard bij XP inzittende driver doen hun werk niet goed zo werd mij verteld. Zodra ik de drivers binnen heb en heb geinstalleerd zal ik de uitslag hier vermelden. In de hoop dat dit de oplossing is voor iedereen met dit probleem.

Link to comment
Share on other sites

Reden van het terug opstarten van PC mogelijks in te stellen in BIOS. In het powermanagement-setup staat PWRon after PWR-fail. Zet dat op off. Vermoedelijk kan moederbord niet automatisch uitschakelen. Hij ziet de puls om de pc uit te zetten als een powerfail en start daardoor terug op. Mogelijks is het instellen van de startknop (normaal 3 sec. indrukken om af te leggen) hier ook aanpasbaar. Zet de waarde zo klein mogelijk om bij kortstondige druk Uw pc uit te zetten. Normaal moet er dan op Uw scherm komen bij het stoppen : "U kan nu de computer uitschakelen" Dan gewoon 1 X drukken om uit te schakelen. Hopelijk heb je er wat aan. Groeten, Mik. angel.gif

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Reden van het terug opstarten van PC mogelijks in te stellen in BIOS. In het powermanagement-setup staat PWRon after PWR-fail. Zet dat op off. Vermoedelijk kan moederbord niet automatisch uitschakelen. Hij ziet de puls om de pc uit te zetten als een powerfail en start daardoor terug op. Mogelijks is het instellen van de startknop (normaal 3 sec. indrukken om af te leggen) hier ook aanpasbaar. Zet de waarde zo klein mogelijk om bij kortstondige druk Uw pc uit te zetten. Normaal moet er dan op Uw scherm komen bij het stoppen : "U kan nu de computer uitschakelen" Dan gewoon 1 X drukken om uit te schakelen. Hopelijk heb je er wat aan. Groeten, Mik. angel.gif



Neuh, zet er maar linux op dat is het probleem er niet, het heeft te maken met de sleepstatus van je pc en dus je geheugen niet leeg is, zo kan bepaalde software die je geinstalleerd hebt wat resident laten staan en dus een wakeup call geven en je pc start dan doodgewoon weer op, als powerbutton indrukt word je geheugen gewist en is betreffende software niet meer resident in je geheugen en de pc zal dan NIET meer opstarten uitzichzelf, kortom het is dat er nog stroom op het geheugen staat, en het is gewoon software wat je pc weer opstart, niks bios of andere gekke gedachten.

Het beste is uit te vinden welke software dit probleem veroorzaakt, ik weet uit ervaring dat nero en norton er al 2 zijn die dit probleem kunnen veroorzaken, en er zijn er nog legio meer.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

hmmm, dit lijkt op een sluiting in een hardware.

misschien een idee om het systeem na te laten kijken/meten door een electronica nerd.

succes. ( ik heb dit wel eens meer gezien maar dat was toen te wijten aan spyware.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.