Ga naar inhoud


Versterkervermogen probleem weergave koptelefoon?


Koen B

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

na aanhoudende problemen vrees ik dat ik nu toch toe ben aan een nieuwe versterker. Graag advies!

 

Mijn vereisten: veel aansluitingen (w.o. phono-ingang) en vooral via de koptelefoonuitgang een mooie klank. Ik zal het apparaat haast uitsluitend gebruiken om via koptelefoon naar tv/video/sat/cd te luisteren.

 

Wat mij een logische keuze lijkt is Pioneer A-109. Die is goedkoop (€ 137), heeft veel aansluitingen en ik geef in ieder geval geen geld uit aan allerlei digitale of meerkanaals-snufjes die ik totnogtoe toch nooit gebruikt heb.

Wel is het vermogen beperkt (2 x 40 watt), maar ik denk dat dat geen probleem is als ik toch hoofdzakelijk via koptelefoon luister. Of heeft een beperkt vermogen op één of andere manier invloed op de geluidsweergave, afgezien van de geluidssterkte?

 

Twee andere redelijk betaalbare versterkers die ik gezien heb zijn Technics SU-V620M2 (€ 319) en Yamaha RX-396 RDS (€ 249).

 

Wat zal ik doen?

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites


De hoofdtelefoonuitgang staat los van de eindtrappen, dus een beperkt vermogen is geen handicap voor de hoofdtelefoonuitgang.

Neem je hoofdtelefoon naar de winkel mee, met een discman, een snoertje en een cd'tje, sluit het aan en luister welk van die versterkers je de beste klank vind hebben. Niet iedere winkel zal je met open armen ontvangen, maar daar moet je maling aan hebben. Het is tenslotte jouw geld dat uitgegeven gaat worden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yep. kwestie van gewoon proberen. Bij mijn weten wordt een koptelefoonaansluiting van een versterker nooit getest. Ik vraag me af of de audiofabrikant daar wel zo veel aandacht aan besteedt. Het gaat immers om het geluid uit de speakers.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
knip... heeft veel aansluitingen en ik geef in ieder geval geen geld uit aan allerlei digitale of meerkanaals-snufjes die ik totnogtoe toch nooit gebruikt heb.

...plak

 

wel eh dat moet je niet meteen wegwuiven..

 

er zijn echt gave (bijvoorbeeld: sennheisser) HOOFDtelefoons voor meerkanaaltoon weergave..

 

en daar bovendien de meerkanaal / versterkers en receivers zo goed als net zo duur of goedkoop zijn als de stereo/hifi versterker en receiver...> best de moeite waard om over te denken.

 

een koe heeft een kop een mens een hoofd ?toch?

 

cheers

Running Up That Hill

Kate Bush

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
er zijn echt gave (bijvoorbeeld: sennheisser) HOOFDtelefoons voor meerkanaaltoon weergave..

Ik vrees dat die onder een ander budget vallen, ik ben ze nog nooit tegengekomen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> Wist niet eens dat ze bestonden!

 

Ik draai nogal veel oude opnames. Eigenlijk ben ik allang blij als het tenminste in stereo is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Heb dus toch maar die goedkope Pioneer gekocht. Gaat voorlopig goed. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...