Ga naar inhoud


Versatel en de Mol gaan voor de Voetbal rechten !


ludacriss

Aanbevolen berichten

Hoe je erbij komt dat je Versatel-internet nodig hebt blijft voor mij een raadsel en hersenspinsel. Of je het nu coax of telefoonkabel wilt noemen, die kabel tussen centrale en huis zal worden gebruikt voor deze plannen, en staat los van je internet als je die niet wil. Je telefoon uitgang krijgt een splitter richting decoder (die weer rechtsreeks naar je TV gaat) en een richting telefoon, als je een ADSL'er bent krijg je nog een derde split.

 

En waarom zou een goeie PAL uitzending 10Mbit moeten zijn, als hier momenteel een hoge kwaliteit ARD/Ned2 uitzending niet boven de 6mbit komt, en meestal onder de 4 Mbit/s schommelt.

 

Over de kwaliteit (programma-inhoudelijk en qua beelden) laat ik me niet uit, want elk oordeel vooraf is een vooroordeel dat nergens op gebaseerd is behalve speculatie's. Al ken ik maar al te goed het Sport7 fiasco en ben ik ook sceptisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 147
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Hoe je erbij komt dat je Versatel-internet nodig hebt blijft voor mij een raadsel en hersenspinsel.


Dat is geen hersenspinsel, het is TV over breedband, en dan zal er ook breedband moeten zijn. Men kan het nog steeds niet over niets leveren, en er zal dus een DSL-lijn moeten zijn, en of die nu van Versahel is of niet dat doet er dan niet toe. En het gaat dan wel over het signaal dat over is bij DSL, maar als er geen DSL is wordt dat frequentiespectrum niet gebruikt en is er niets over.

Hoe dan ook... Er is nog niets bekend! En het zal wel wishful-thinking zijn vanuit jouw kant, maar ik denk dat het toch heel erg anders gaat lopen. En ik blijf erbij, over 3 jaar heeft Versatel geen live-rechten meer en Johnnie-boy geen samenvattingen, wie dat dan wel heeft: Joost mag het weten, maar die twee niet. Tis door iemand al in een andere thread hierover aangegeven, in heel Europa zijn de strijden om voetbalrechten juist tot rust gekomen en normaler geworden, en in Nederland begint men pas, kijkt men alleen naar het geld en niet naar de rest. Nu is dat typisch Nederlands, maar wel ongelooflijk dom. Ik denk ook dat Versatel er kapot aan gaat, want zie >40 miljoen euro maar eens op te brengen zonder enorme kosten voor een abonnement te rekenen.

Ik denk dat ik mijn standpunt duidelijk heb gemaakt, ik maak er geen woord meer aan vuil iig.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, dus omdat de signalen digitaal zijn en niet analoog noem je deze gecodeerde TV-signalen over de koperkabel dus DSL-breedband. Dan zou de ISDN-telefoon ook breedband of internet-gerelateerd moeten zijn volgens jou. De decoder vervult m.i. gewoon dezelfde rol van de ontvangende modem of telefoon, en pikt puur digitale TV signalen op die in gecomprimeerde en gecodeerde MPEG2 vorm o.i.d. aangeleverde worden, om vervolgens ongecodeerd doorgestuurd te worden naar je TV. Dit is althans de theorie, afwachten of ze het uberhaupt krijgen nu UPC ineens weer paniekerig bedragen verdubbeld, en of het technisch haalbaar is.

 

Mij maakt het verder niet uit wie dit krijgt, in Frankrijk wordt 600 miljoen betaald voor een oersaaie competitie, dus elke vorm van bedragopkrikkende concurrentie is wel welkom willen wij ook nog een beetje meedoen. En ik ben ook bepaald niet kapot van de journalistiek die de NOS bedrijft. Ze maken mooie beelden, maar daar blijft het ook bij. Verslaggeving is prut, interviews is niks, te kort omdat meer sporten aandacht krijgen etc.

 

Als een andere zender dit vernieuwend aan kan pakken is dat meer dan welkom voor mij, mits dit professioneel gebeurt. C+ kan het toch ook, die zet gewoon een 'deskundige' met Jansma in een studio, levert mooie beelden, en voila het werkt. We moeten het nu ook weer niet overdrijven en te belangrijk maken. Als de Mol het hele clubje van Gene, Derksen, Borst, van Gelder met deskundigen als Hanegem, Adriaanse, van Gaal etc bij elkaar kan zetten met wat goeie verslaggevers heb je al gauw een werkend voetbalprogramma. Daar is niet zo gek veel voor nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En ik blijf erbij, over 3 jaar heeft Versatel geen live-rechten meer en Johnnie-boy geen samenvattingen, wie dat dan wel heeft: Joost mag het weten, maar die twee niet. Tis door iemand al in een andere thread hierover aangegeven, in heel Europa zijn de strijden om voetbalrechten juist tot rust gekomen en normaler geworden, en in Nederland begint men pas, kijkt men alleen naar het geld en niet naar de rest.


Dat Versatel over 3 jaar die rechten niet meer heeft daar kan je inderdaad over redetwisten. Dit zal gaan via een nieuwe manier van transporteren en ontvangen van beelden en je weet niet hoe de consument daar op reageert. Denk wel dat voetbal de ideale manier is om dit soort nieuwe technologieën in de markt te plaatsen, zeker als het de enige manier is om naar live voetbal te kijken.

Over de rechten van John de Mol betreffende de samenvattingen ben ik het oneens met je. De kijker zal waarschijnlijk niets merken van de overgang. Reken maar dat de beste mensen van de NOS welke voetbal doen naar Talpa gaan omdat het allemaal free lancers zijn. Er is voor de echte voetbalverslaggever geen werk meer bij Studio Sport en deze zal dus gewoon gaan naar de plek waar wel voetbal is, de slechtere nagelaten. Misschien dat het zelfs weleens verfrissend zou kunnen zijn dat er eens wat nieuw leven in de brouwerij komt. De enige reden dat John de Mol over 3 jaar de rechten niet meer zou krijgen is omdat hij dat zelf wilt. Misschien doet hij net als zenders in andere landen dat hij dit ziet als goede marketing voor zijn nieuwe zender. Dat is dus ook de reden waarom in Belgie het voetbal weer bij de VRT is, gewoonweg omdat VTM het heeft gebruikt om een naam te zetten in het Belgische televisielandschap. Ik verwacht dit echter niet van John de Mol.

Dat Nederland altijd achteraan loopt met dit soort dingen is natuurlijk niet waar. Als ik bijvoorbeeld lees dat het Frans voetbal 1,8 miljard per 3 jaar oplevert met het zojuist gesloten contract dan zijn we in Nederland helemaal niet een achteraanloper te noemen.

Ik vraag me bij veel reacties in deze discussie soms af waarom mensen alles bijvoorbaat moet afkraken wat nieuw is. Waarom moeten we blijven teren op oude dingen als er ook de mogelijkheid is voor iets nieuws. De Mol weet hoe hij televisie moet maken. Geef die man dan ook eens vooraf het voordeel van de twijfel en laat hem televisie maken. En als hij dat wilt inclusief het voetbal. Als het over een jaar zo slecht is als het maar wezen kan dan mag je knetterhard uithalen naar iedereen die er mee betrokken is maar vooraf lijkt me dat een beetje heel voorbarig.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het met EL PIÑO eens over het feit dat het ip/tv is, Horus is zo stellig van mening dat het tv via coax is, en als dat zo is moet je mij toch is uitleggen waarom KPN staat te springen voor toegang tot de kabel en het niet gewoon distributeren via hun eigen netwerk.

 

en wat betreft de voetbalrechten, mij zal het niet uitmaken wie ze krijgt, ik zit lekker in het stadion en na dat geouwehoer in de studio kijk ik toch niet. Voor doelpunten kan ik ook naar Eurogoals op eurosport kijken.

 

Ik zie de live rechten liever bij UPC dan Versatel komen, die het dan uit kunnen zenden via Het Voetbalkanaal. En als ze dat kanaal dan ook is distributeren via de satelliet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

En over Jack van Gelder dat ie wel naar De Mol zou gaan als die de rechten krijgt, Van Gelder is zo verzot op die snoepreisjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> bij championsleague wedstrijden, EK/WK voetbal, Olympische zomer en winterspelen dat ie dat denk ik toch verkiest boven studioprensentatie van de eredivisie. De NOS kan ook mochten ze de rechten niet winnen een soort studio voetbal op maandagavond verzorgen met samenvattingen van de wedstrijden aangezien de rechten elke zondag na afloop van de competitieronde om 23:55 uur weer in het bezit zijn van de clubs. is een stuk goedkoper en mischien geen 3,5 miljoen kijkers maar als ze er echt club nieuws bij brengen in plaats van gelul in de studio allicht een hoop kijkers, of laat ze voor de Spaanse of Engelse league gaan, al dan niet in sublicentie.

 

Van mij mag John de Mol de rechten hebben (maakt mij allemaal niks uit), alleen ik dacht dat de Eredivisie C.V. in hun tender vermelde dat de samenvattingen op het open net te zien zouden moeten zijn. Buiten dat het niet analoog is te ontvangen in de ether (zoals de NOS wel is) en digitenne niet overal beschikbaar is, is Nickleodeon bij veel kabelproviders niet in het standaard rtvpakket beschikbaar evenals CanalDigitaal waar je extra moet betalen t.o.v. de NOS.

 

En dat de clubs alleen voor het geld gaan is ook voorbarig, aangezien een aantal jaar terug Rupert Murdoch (vergeleken daarbij is John de Mol een kleine jongen) via zijn FOX8 kanaal 50 miljoen gulden per jaar bood voor de AJAX rechten, die zijn daar ook nooit gekomen.

 

Ik ben benieuwd wie ze gaat binnenhalen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Sony 46HX920 FullHD LED TV,

Humax iCord HD (320 GB)

Visiosat Bisat G4 Quadro

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat Versatel over 3 jaar die rechten niet meer heeft daar kan je inderdaad over redetwisten. Dit zal gaan via een nieuwe manier van transporteren en ontvangen van beelden en je weet niet hoe de consument daar op reageert. Denk wel dat voetbal de ideale manier is om dit soort nieuwe technologieën in de markt te plaatsen, zeker als het de enige manier is om naar live voetbal te kijken.

 

Ja, maar ik vind het dom omdat dan in één keer alleen maar via die manier te doen. Dat schrikt niet alleen mensen af, maar het zorgt ook voor het feit dat kinderziekte's in de eerste wedstrijd misschien zelfs de boventoon moeten voeren.

 

Men had één pakket moeten maken voor breedband & IP/TV en één voor de normale verspreidingsvormen. Dan had men over 3 jaar, als IP/TV wat volwassener is, nog eens kunnen kijken omdat naar één pakket te brengen.

 

De Mol weet hoe hij televisie moet maken. Geef die man dan ook eens vooraf het voordeel van de twijfel en laat hem televisie maken.

 

Nou, die manier waarop De Mol televisie maakt is voor mij dus de reden waarom ik het liever bij de NOS heb. Ik heb geen zin aan 5 keer reclame per uur en elke 10 minuten een SMS-spel tussendoor om het geld terug te verdienen. Bovendien zal de zender zo plat als het maar kan zijn, gezien de programma's die De Mol de laatste jaren maakte.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap sowiezo niet hoe ze dat willen hebben, hoeveel bandbreedte neemt een beetje uitzending? en wat als je 2 tuners hebt dan en ook nog eens 8mb/1mb internet? ga je uploaden valt het tv-signaal weg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> ? of mot je een extra telefoonlijn nemen speciaal voor voetbal te kijken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik snap sowiezo niet hoe ze dat willen hebben, hoeveel bandbreedte neemt een beetje uitzending?


Een beetje uitzending is qua beeld 4 tot 6Mbit, en dat is het minimum. Maar, voor uitzending is er meer nodig dan dat, de complete stream wordt dus hoger. Zo is de complete stream van Clear TV 6,51 Mbit (inclusief FEC dus bijvoorbeeld en die is bij TV/IP ook wel handig voor als de lijn heel kort uitvalt bijvoorbeeld) en je weet hoe dat er uit ziet..

Citaat:
en wat als je 2 tuners hebt dan en ook nog eens 8mb/1mb internet? ga je uploaden valt het tv-signaal weg ?


Bij uploaden niet, maar ik denk bij downloaden wel maar dat ligt er een beetje aan hoe men het wil implementeren.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Men had één pakket moeten maken voor breedband & IP/TV en één voor de normale verspreidingsvormen. Dan had men over 3 jaar, als IP/TV wat volwassener is, nog eens kunnen kijken omdat naar één pakket te brengen.



Wie weet dat het ook wel op een andere manier wordt aangeboden. Dat weet dus nog echt niemand. Men kan er vanuit gaan dat Versatel het via IPTV wil gaan doen maar misschien gaan ze dat pas in jaar 2 of 3 doen en zal men het misschien wel willen aanbieden via sat en/of Digitenne. Alles is mogelijk totdat definitief baar buiten gebracht gaat worden wat er gaat gebeuren en dat zal dan wel woensdagavond na de vergeving van de rechten zijn.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Men kan er vanuit gaan dat Versatel het via IPTV wil gaan doen maar misschien gaan ze dat pas in jaar 2 of 3 doen en zal men het misschien wel willen aanbieden via sat en/of Digitenne

 

Mja, dat zal dus wel niet zo zijn. Want volgens RTL-nieuws wil Versatel de mensen triple-play door de strot duwen door voetbal alleen daar op aan te bieden. Bovendien heeft Versatel zelf aangegeven dat via breeband/IP te willen doen, dus tsja...

 

Alleen het is wel typerend voor de Nederlandse media (inclusief de NOS) dat men achter één bericht aanloopt terwijl de ECV eigenlijk aangegeven heeft dat er nog geen advies is uitgebracht.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Alleen het is wel typerend voor de Nederlandse media (inclusief de NOS) dat men achter één bericht aanloopt terwijl de ECV eigenlijk aangegeven heeft dat er nog geen advies is uitgebracht.


Dat achter één bericht aanlopen is dat niet een beetje stemming maken om de politiek wakker te schudden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Greetz.............René

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo iedereen,

 

Persoonlijk maak mij het niet uit wat er gebeurd, maar vervelend vind ik het wel voor mijn vader.

Die heeft net zoals mij, zijn voorkeur voor sat-ontvangst.

Hij is speciaal lid geworden om hele wedstrijden te zien, maar nu moet hij misschien weer kosten maken om het te kunnen blijven zien....hoezo dat ouderen geld over houden?

Ik hoop voor mijn vader dat hij voor januari 2005 weet waar hij aan toe is, opzegtermijn verloop dan...

 

Dat wilde ik even kwijt.

 

Angela XXX

Link naar reactie
Delen op andere sites

Canal plus heeft alsnog een bod van 40 miljoen uitgebracht, na sluitingstermijn. Da's 10 miljoen meer dan Versatel. Ik denk dat er net zolang vergaderd wordt, dat de bieding van C+ aangenomen wordt, het moet alleen juridisch even onderbouwd worden naar Versatel toe. Wordt vervolgd. Bron RTL 5 nieuws

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Eredivisie CV ontvangt 69.900.000 euro per seizoen voor de uitzendrechten van de eredivisiewedstrijden. Talpa, van John de Mol, krijgt het eerste recht op de samenvattingen, RTL verwierf de rechten op de live-wedstrijden op vrijdag en Versatel kreeg de rechten op de overige live wedstrijden.

 

Bij de live-duels op vrijdag zitten drie uitduels van Ajax, Feyenoord en PSV. RTL kreeg bovendien ook het recht op de 'tweede' samenvattingen.

 

NOS Langs de Lijn mag de komende drie jaar, de periode waarvoor alle rechten gelden, de radio-uitzendingen verzorgen. De ECV wilde niet ingaan op de verschillende biedingen, maar wel werd er gezegd dat het bod van De Mol vijftien procent hoger lag dan het bod van de NOS.

Sony 46HX920 FullHD LED TV,

Humax iCord HD (320 GB)

Visiosat Bisat G4 Quadro

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...