Ga naar inhoud


Kilometerheffing


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Het schijnt er nu toch echt aan te komen (of niet, met de politiek weet je het nooit), de kilometerheffing, of rekeningrijden of, nou ja hoe ze het ook gaan noemen.

 

Nu gaat het mij niet om alle argumenten die hier tegenin te brengen zijn, ik wil geen politieke discussie starten, maar technisch begrijp ik gewoon totaal niet hoe dit ooit kan lukken.

 

Ik bedoel, in het verleden hebben we ooit de tachograaf gehad voor vrachtwagens. Ik heb mij laten vertellen dat er maar weinig vrachtwagenchauffeurs waren, die niet wisten hoe je er precies de schijven mee kon maken zoals je ze wilde hebben, je reed nooit te hard, overtrad nooit de rijtijdenwet enz. maar dat deed je dan door middel van een sponsje, of een stelschroefje, of whatever.

 

En als je een tweedehandsauto koopt dan moet je wel een heel betrouwbare verkoper hebben, anders loop je een grote kans dat de kilometerteller is teruggedraaid, maakt niet uit of het een electronische of mechanische is, er zijn diverse trucs, en je hoeft maar een 06 nummer te draaien of het wordt voor je geregeld.

 

Diverse mensen hebben een leaseauto, en willen geen bijtelling betalen, dus houden ze een registratie bij waarin ze kunnen aantonen dat ze per jaar minder dan 500 km privé rijden. Zouden die registraties echt allemaal kloppen?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

 

Dus hoe willen ze nu een waterdichte kilometerregistratie maken voor de kilometerheffing?

 

Met een computer? Dan komt er werk voor de hackers en virusproducenten, het duurt misschien een paar weken, maar dan hebben ze wel een oplossing.

 

Met een GPS? Buiten het feit dat die niet overal ontvangt, valt die vast wel voor de gek te houden met een aluminiumfolietje over de antenne, dan denkt dat ding dat je stilstaat, en ondertussen rij je de halve wereld door. Daarbij vraag ik mij bovendien af hoe ze omgaan met de kilometers over de grens, moeten we die ook betalen? Of wordt dat ding bij de grens uitgezet? Als dat laatste het geval is, dan zijn er vast wel weer uitvinders die dezelfde truc gebruiken aan het eind van hun tuinpad <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

En ga zo maar door. Kortom, volgens mij valt er geen systeem te bedenken of er zijn binnen korte tijd weer manieren om daar mee te sjoemelen. Het gevolg is dat eerlijke mensen weer meer moeten gaan betalen, omdat de vele sjoemelaars er voor zorgen dat er minder inkomsten ontstaan door rekeningrijden dan werd verwacht, dus moeten ze het duurder maken.

 

Zoals gezegd, ik wil geen politieke discussie starten, maar als wij met zijn allen geen waterdicht systeem kunnen bedenken, dan vrees ik dat ze dat in Den Haag ook niet kunnen, en daar komen ze dan achter nadat ze daar eerst weer miljoenen en miljarden hebben in gestopt.

 

Hoe heette dat andere mislukte project ook alweer? Carpoolstrook?? Was dat niet ene Maij-Weggen of zo?

En waar is het spitsvignet?

En waar zijn de poortjes van Tineke Tolpoort?

 

Ik ga mijn paard maar weer eens voor de wagen spannen...

 

Tango Bravo switching off

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
mee eens
het beste is dat in de brandstof te berekenen
en dat is wel het meest eerlijk en ongevoelig voor fraude


En er wordt al zoveel doorberekend in de brandstof, nog meer? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

GREETZZ.HOBSAT
--------------------
oost west, mij best.
Xtrend ET8000 3x DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dan zijn de grensbewoners (weer) in het voordeel.

 

Accijns op benzine is inderdaad het enige faude bestendige middel, probleem is dan ook het bovenstaande citaat, Nederland is al een van de hoogste met heffingen, om niet helemaal uit de pas te lopen met het buitenland moesten de heren iets anders bedenken.

 

GPS is denk ik nog het meest betrouwbaar, wordt alleen leuk als ze in de VS dit systeem uitzetten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
GPS is denk ik nog het meest betrouwbaar, wordt alleen leuk als ze in de VS dit systeem uitzetten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Dan wordt gewoon Galileo eerder opgestart... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />
Kosten slechts 4 miljard euro... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Zie bijlage

digipaps

post-3587-1318258124,3871_thumb.jpg

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi

 

In duisland voeren ze het mout system per 1 jan 2005 voor vrachtwagens. Het systeem is volledig electonisch en is een combinatie van zend en ontvang signalen . geen goede kombinatie en een foto wordt gemaakt van het kenteken en de rekening licht dan snel thuis. Wat ik begrepen heb werkt het goed en natuurlijk proberen ze het te kraken, en daar hebben ze dan weer verkeers kontroles voor om die er uit te pikken.

 

Amigob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het doel was toch om de files te verminderen, maar als ik onderstaand stukje (bron VID) lees is de grote vraag dus of dat gaat werken.

En gezien de vorige probeersels van de regering zal ook dit wel weer een fiasco worden wat veel geld gaat kosten.

 

Werking kilometerheffing hangt af van de verborgen vraag

22 december 2004, 08:41

Diverse media melden vanmorgen dat een ruime meerderheid in de Tweede Kamer nog deze kabinetsperiode, dus voor 2007, een begin wil maken met de invoering van een kilometerheffing. Een motie van een opmerkelijke coalitie van PvdA en VVD kreeg dinsdag moeiteloos brede steun. Een door Minister Peijs in het leven geroepen werkgroep, geleid door oud-ANWB-directeur Nouwen, komt dit voorjaar met een advies voor rekeningrijden. Onderwerp van discussie is ook of de heffing naar tijd en plaats gedifferentieerd moet en kan zijn.

 

Of Nederland door de kilometerheffing in de spitsen nagenoeg filevrij wordt hangt vooral af van de bereidheid van mensen om te betalen, de mogelijkheid om een alternatief te vinden en vooral ook de latente vraag. Dat is de nu verborgen wens van mensen om in de spits te gaan rijden op filegevoelige trajecten, terwijl deze mensen daar vanwege de files van afzien. Worden de files dankzij kilometerheffing korter dan zullen ook zij overwegen te gaan rijden.

 

De enorme toename van de drukte bij Everdingen op de A2 na het gereedkomen van juist extra capaciteit en de daardoor verminderde filedruk wijst er op dat deze latente vraag wel eens erg groot zou kunnen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is de beste oplossing. Dan kan je ook beter zien wat de overheid met je voor hebt. Het voordeel van dit systeem is dat ik er dan niets van merk, want ik tank altijd voor 30 Euro. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

 

 

Het valt mij wel op dat ik tegenwoordig meer moet tanken dan vroeger <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...