Ga naar inhoud


Telenet Digital TV: KEIHARDE tarieven


spongebob

Aanbevolen berichten

De start van Telenet Digital TV in Vlaanderen - Mechelen, 28 juli 2005

 

Telenet kondigt aan dat het op 30 juli van start gaat met digitale televisie. Digitale televisie wordt aan het gewone Telenet kabelabonnement toegevoegd zonder meerprijs. Om ten volle van interactieve digitale televisie te genieten, kunnen de inwoners van Affligem vanaf 30 juli terecht bij hun lokale elektrohandelaar voor een Telenet Digibox®. Met deze Telenet Digibox® krijgen zij een superieure beeld- en geluidskwaliteit, een ruimer zenderaanbod, meer comfort en controle dankzij het à la carte film- en zenderaanbod en in het najaar ook ruime communicatiemogelijkheden, zoals e-mail. Naast het basisaanbod dat in de kabelabonnementsprijs is inbegrepen, kan de kijker genieten van een ruim aanbod themakanalen. Telenet maakt vandaag ook de prijzen van deze themapakketten bekend.

 

De nacht van 29 juli op 30 juli

 

Voor de introductie van digitale televisie moet er plaats vrijgemaakt worden op de kabel. In de nacht van 29 op 30 juli zullen er in Affligem 8 zenders, met name CNN, CNBC, BBC World, Arte, France 3, TCM, Tel-Sell en TVE, van het analoge aanbod naar het digitale aanbod op de kabel verschuiven. Om deze zenders toch te kunnen ontvangen, kunnen de inwoners van Affligem een Telenet Digibox® of een Cabletuner® in huis halen. Met de Telenet Digibox®, te koop tegen 199 € (richtprijs), kijkt men voortaan digitaal en interactief. Met de Cabletuner® kan men deze 8 zenders in digitale kwaliteit ontvangen, terwijl men verder analoog blijft kijken. De Cabletuner® kan tegen een waarborg van 49 € bij de elektrohandelaar verkregen worden. Voor klanten met een sociaal abonnement bedraagt de waarborg 25 €.

 

Wat je wil wanneer je wil

 

Voortaan is televisiekijken een nieuwe ervaring. Als onderdeel van zijn bestaand kabeltvabonnement en zonder meerkost geniet de kijker van 43 zenders in digitale kwaliteit. Daarbovenop beschikt de kijker over de Interactieve TV-gids. Dit overzichtelijke en gebruiksvriendelijke schema zorgt ervoor dat de kijker voortaan de hele televisieavond kan inplannen, zonder het begin van het gekozen programma te hoeven missen.

 

Naast het basisaanbod van de diverse zenders is er ook “Film à la carte” en “Zenders à la carte”. Via de afstandsbediening kiest de kijker in de Telenet TV-theek® de film die hij wil bekijken. De film, in DVD-kwaliteit, wordt in een aantal seconden op het scherm getoverd. Net zoals bij een DVD kan de kijker pauzeren, vooruitspoelen en terugspoelen. De film wordt voor 24 uur ter beschikking gesteld en de huurprijs wordt afgerekend via de volgende factuur van het kabelabonnement. De verschillende zenders stellen ook soaps, nieuws en praatprogramma’s à la carte ter beschikking. Bij de lancering in Affligem zal de kijker toegang hebben tot een 80-tal films in het “Film à la carte” aanbod. Tijdens de maand augustus lopen een 12-tal films in première, waaronder ‘Eternal sunshine of the spotless mind’, daarnaast wordt de catalogus geleidelijk verder uitgebreid. VT4, Vijftv, Discovery Channel en ook de regionale zenders pakken in Affligem reeds uit met een “Zenders à la carte” aanbod. Vanaf 3 september zullen ook VTM, KanaalTwee en JIM in het “Zenders à la carte” aanbod worden opgenomen. RingTV, de regionale zender in Affligem zal uitzendingen van De Ring Rond en Toernee General die Affligem exclusief in beeld brengt in het “Zenders à la carte” aanbod ter beschikking stellen.

 

Een ruim aanbod aan extra digitale kanalen, TV op ieders maat

 

Naast het basisabonnement dat inbegrepen is in het kabelabonnement biedt Telenet Digital TV een ruim aanbod aan thematische zenders en pakketten tegen betaling. De 44 themakanalen zijn onderverdeeld in 7 categorieën, binnen elke categorie kunnen één of meerdere pakketten gekozen worden.

 

PRIME: film, sport of beide

Prime is de nieuwe naam voor CANAL+ in Vlaanderen. CANAL + Rood, Blauw, Geel en Fezztival worden vervangen door 8 nieuwe Prime kanalen: Prime One, Prime One+1, Prime Sport, Prime Sport2, Prime Action, Prime Action+1, Prime Movies, Prime Fezztival. Op dinsdag en donderdagnacht wordt er op Prime Sport één erotische film aangeboden, de overige avonden van de week komt er een erotische film op Prime Action.

 

De ware filmliefhebber krijgt maar liefst 6 non-stop filmkanalen (Prime One, Prime One+1, Prime Action, Prime Action+1, Prime Movies, Prime Fezztival) geserveerd tegen 19,95 €/maand. De sportfanaat kan terecht bij Prime Sport. Het Prime Sport aanbod bundelt 6 sportkanalen (Prime Sport, Prime Sport2, ESPN Classic, Motor TV, Extreme Sports en NASN) met meer dan 600 topvoetbalmatches in de aanbieding. Prime Sport wordt aangeboden tegen 14,95 €/maand. Kiest de kijker voor Prime Sport en Film dan betaalt hij 26,95 €/maand voor de combinatie van beide pakketten.

 

Thematische kanalen: Documentaires, Lifestyle, Actualiteit, Kids, Muziek en Erotiek

Lifestyle, nieuws, de internationale modescene, documentaires over natuur wetenschap en techniek, hiervoor kan de kijker het themapakket Documentaires, Nieuws en Lifestyle in huis halen tegen 4,95 €/maand. De kijker vindt er onder andere Discovery Travel & Adventure, Fashion TV, Hallmark, Turner Classic Movies maar ook Sky News en Euronews.

 

Voor de allerkleinsten en de tieners die van muziek houden is er het themapakket Kinderen en Muziek met onder andere Fox Kids, Boomerang, Nick Jr., VH1, MTV Hits, MTV 2, Mezzo, …Ook dit pakket wordt aangeboden tegen 4,95 €/maand.

 

Wil de kijker een ruimer aanbod met documentaires, lifestyle, nieuws, muziek en leuke zenders voor de kids, dan kan hij het gecombineerde pakket met daarbovenop 2 erotische kanalen (Playboy TV en Adult Channel) en 4 sportzenders (Extreme Sports, ESPN Classic, Motors TV en NASN) krijgen tegen 9,95 €/maand.

 

Muziek de klok rond

Het Music Choice pakket tegen 4,95 €/maand biedt 32 non-stop muziekkanalen gaande van jazz, klassieke muziek, rock tot filmmuziek en pop.

 

Passie en erotiek

X-Passion biedt elke dag de beste films in het erotische genre aan van 22 uur tot 6 uur tegen 14,95 €/maand). Gay Passion is er elke dag van 23 uur tot 6 uur voor 14,95 €/maand van mannen voor mannen.

 

Een ruimer aanbod Franstalige kanalen (beschikbaar vanaf december 2005)

Speciaal voor Franstaligen biedt Telenet Digital TV in French Zone het aanbod talkshows, films, sport, series en reality-tv aan van BeTV tegen 34,70 €/maand. Dit omvat 5 kanalen: Be1, BeCiné 1, BeCiné 2, BeSport 1 en BeSport 2.

 

De Combo pakketten: eindeloos combineren

Voor eindeloos kijkplezier kunnen de verschillende pakketten gecombineerd worden. Combo Sport & Film 1 tegen 44,95 €/maand, Combo Sport & Film 2 tegen 32,95 €/maand, Combo Sport tegen 22,95 €/maand en Combo Film tegen 28,95 €/maand).

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites


bovenstaand persbericht van Telenet is ook nog eens na te lezen op www.telenet.be.

 

Pfoe, ik ben blij dat ik twee jaar geleden de kabel heb buitengegooid. Heel veel kanalen hebben wij lekker op onze schotel.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

ze heben tenminsten wel een mooie pakket <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

<img src="/forums/images/graemlins/super.gif" alt="" />

Gigablue UHD x Gigablue X3 x Bigsat (28e - 23e - 19e)

 

Wavefrontier T90 is te koop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de krant GVA staat er vandaag ook een heel artikel. Zo zou je programma's NIET meer kunnen opnemen via je vertrouwde DVD of VHS recorder. Dit lijkt me ongeloofwaardig. Men verkoopt dan geen enkele DVD of video recorder meer en iedereen kan zijn huidig opnamekasje buitenkieperen. Iemand hierover een verduidelijking?

Ook zou men een bepaald programma, bijv. het nieuws, een film of je favoriete praatprogramma, dat men op een ander uur wil bekijken dan het oorspronkelijke uitzenduur extra moeten betalen. Een prijs geeft de journalist niet. De addertjes komen stilaan vanonder het gras gekropen. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

zolang er een videosignaal uit die doos komt, kun je dit opnemen. Die journalist heeft de klok gehoord maar weet niet waar de klepel hangt.

wat wél juist is, dat is dat het bijzonder lastig wordt om via de video een programma op te nemen : je hebt immers geen kanaalkiezer meer ! Je moet op voorhand de digitale ontvanger aanschakelen op het kanaal waar je wenst van op te nemen, en de video programmeren om van de juiste video-ingang op te nemen. Veel video's hebben ook een decoder/satelliet ingang : je moet dan de digitale ontvanger programmeren om op een bepaald tijdstip een bepaalde zender door te geven, de videorecorder ziet dan dat er een signaal binnenkomt op de video-ingang en start zijn opname. 1 vergissing ergens in de ketting en je kan je opname wel vergeten. Tijdens de opname mag men de digitale ontvanger ook niet uitschakelen of van kanaal veranderen. Naar een kanaal kijken en intussen een ander kanaal opnemen is er dus niet meer bij, tenzij de digitale ontvanger over een twin-tuner zou beschikken.

er komen wél digitale ontvangers met harde schijf, die dus als VCR kunnen dienst doen. De huidige generatie VCR's gaat echter serieuze problemen hebben met deze digitale kanalen.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In plaats van vooruit gaan we achteruit. Naar TV1 kijken en iets opnemen van VTM is dus niet meer mogelijk. Goe bezig. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@groko: ha, dan is het goed! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

ps: uiteindelijk is dit digitale signaal exact hetzelfde als we ondervinden bij satelliet. Hier moet ook bij elke tv een decodertje staan om het digitale signaal te decoderen. Idem wat betreft de videorecorderproblemen.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echter , via satelliet heb ik mijn aanbod gevonden ,

en deze kanalen zijn allen FTA <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Da's voor mij een mooie leuke reden om te wokken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

Ik moet wel bekennen ,

het Telenet pakket is veel interessanter dan Belgacom TV !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast patje7of9

Ja het aanbod van Telenet ziet er beter uit dan Belgacom,voor zenders zoals Sky News en Euronews moet je extra betalen toch wat dom vind ik je kan ze Fta op satelliet ontvangen.

 

More channels more pleasure <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat je voor elke tv een digitale ontvanger nodig hebt is ENKEL WAAR indien je op elke tv het DIGITAAL SIGNAAL wil binnenhalen, je krijgt, zo lang het nog toegeleverd wordt, ook nog het analoge signaal binnen dat je op een tweede tv kan doorverbinden of naar een ander kanaaal kijken op de hoofdtv (analoog dan wel) terwijl men een digitaal programma opneemt. Een mogelijkheid is misschien de Wireless SmartWi een toestel dat bij een gekende SATBOER aangeboden wordt voor de satelliet, hier mee kan je een kaart sharen met meerdere ontvangers, weet wel niet of het werkt (vermoed van wel kan verschillende coderingen aan) met de telenetdecoders maar dat zal wel snel bekend zijn. Je hebt dan wel meerdere ontvangers nodig (kan dan misschien een andere, dan de telenetbox gebruiken want deze lijkt me vrij beperkt qua mogelijkheden/aaansluitingen). En gebruik je het niet voor de digitale kabel dan kan je meerdere satontvangers op een kaart laten draaien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de kaart wordt gekoppeld aan de decoder en zijn onderling niet uitwisselbaar.Het zal wachten worden of er iemand de digitale kanalen van telenet kan ontvangen op een dm500c,en deze "intern" kan scharen met andere dm500's in hetzelfde huis.dan wel zonder interactiviteit.

probleem echter is,dat volgens geruchten de kaart ook informatie zou krijgen van de kabeldecoder en als deze niet wordt ontvangen door de kaart,geen beeld.Als dit maar nu en dan gebeurd op te lossen door de kaart tijdelijk in de originele box te steken.Maar als ze daarna maar enkele minuten of een uur werkt,is dit een probleem.Extern scharen,denk zal er niet direkt inzitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...