Ga naar inhoud


Einde van een legende...


Gorefest

Aanbevolen berichten

het ergste uit het stukje in satellite was nog wel dat er vermeld stond dat Almelo in de achterhoek ligt, wat kan er na zo een fout nog wel van het artikel waar zijn. <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

sab ultimate hd 88cm schotel (2 keer zelfde installatie)

samsung dvbt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik voel me toch echt in de steek gelaten door echostar.

eerst al met de 7000 hd...en nu weer door de 5020 <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is jammer om te zien hoe een merk van naam als Echostar langzaam teloorgaat.

In den beginne was er nog geen Echostar, maar als ik het mij goed herinner Echosphere. Ontvangers met een paar draaiknoppen en een "lullig" wijzertje wat de signaalsterkte aan moest geven. Op zich trouwens wel onverwoestbare doosjes die in die tijd een klein kapitaal moesten kosten.

Later kwamen er meer consumentvriendelijke ontvangers met als topper de LT8700. Dat is mijns insziens ook de ontvanger waaraan Echostar zijn naam en faam te danken heeft. Dit hoogstandje heeft men hierna nooit meer weten te evenaren.

 

Ondanks de prima ontvangers was men bij Echostar nooit echt klantvriendelijk als je buiten de garantietermijn een probleem had. Een nieuwe eprom met firmware, of nieuwe firmware eprom voor je D2Mac decoder kostte een klein vermogen maar je nam het voor lief. Het beste mocht wat kosten, toch ?

 

Toen de digitale Mpeg 2 uitzendingen op de satelliet een feit werden is het volgens mij bij Echostar echt de verkeerde kant opgegaan. Ontvangerconcepten werden klakkelos bij derden ingekocht, software werd er niet meer geschreven. Ook het feit dat er totaal niets te rommelen viel met de software heeft denk ik niet echt bijgedragen aan de populariteit van de Echostar producten. De innovativiteit die vroeger normaal was bij Echostar was er met vlagen nog wel maar na de introductie van een innovatieve nieuwe ontvanger was er totaal geen follow-up meer.

Als voorbeeld de ontvanger die als nieuw vlaggeschip werd voorgedragen, de AD7000HD. Op zich een mooie ontvanger die op dat moment bijna alles had. Bijna, want er zaten een paar punten duidelijk niet op die er eigelijk toch wel op hadden moeten zitten. Een netwerkaansluiting bijvoorbeeld. Om je opgenomen film of programma naar de harddisk van je pc te halen en het hele zaakje op DVD te branden.

Of de mogelijkheid er zelf een grotere harddisk in te zetten. Of minimaal een stillere.

En dan de software. Helemaal niets was er aan de software te veranderen. The Star had het in al hun wijsheid besloten deze gecrypt in de ontvanger te zetten. En daar wist geen hobbyist raad mee.

Allemaal erg jammer, ontvangers die op alle fronten vaak veel minder waren, maar waar er softwarematig wel mee te rommelen viel werden daardoor vaak vele malen populairder dan de Echostar ontvangers. Om de 2 meest populaire ontvanges van die tijd aan te halen de Nokia Mediamasters 9200, 9500, en 9600, en de Humax IRCI5400. Vooral de Humax was toch wel een baggerbak te noemen. Wazig beeld en sneuvelende voedingen, maar vanwege de alternatieve software immens populair (zelfs Philips schijnt te hebben begrepen dat alternatieve software verkoopt). Bij Echostar ging het licht echter niet aan, en het ziet ernaar uit dat het ook nooit meer aangaat. Het beste wat men hier softwarematig wist te verzinnen was "Improved CI behaviour".

 

Nee, Echostar fan was ik allang niet meer. Als een van de eersten schafte ik mezelf een AD7000IP aan, en dat was voor mij de laatste Echostar. Maar toch doet het ergens een beetje pijn, een merk met zo'n historie waar in de begintijd van de satelliet veel pionierswerk is verricht zo teloor te zien gaan.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
het ergste uit het stukje in satellite was nog wel dat er vermeld stond dat Almelo in de achterhoek ligt, wat kan er na zo een fout nog wel van het artikel waar zijn. <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Terwijl toch iedereen weet dat het "uithoek" moet zijn <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Tsja , Echostar , ik heb een service manual van de DSB 2000 .
Daar zit Samsung software in en op die manual staat HUMAX !
En binnenin de DSB 9800 heet ie opeens Italtel

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi verhaal Peter <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Jij bent een echte verteller.......

 

Helemaal mee eens,ik had het niet mooier en met meer melancholie kunnen zeggen........

 

Piet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...