Ga naar inhoud


Verstoring Domino Day wordt mus fataal


GreenPolo

Aanbevolen berichten

Citaat:
is ook een vogel <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Maar dit zal wel weer een zeldzame (lees aparte <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />) vogel wezen, en die zijn beschermd.
Maar misschien willen ze in dit geval een uitzondering maken <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

HCO.

It is my allegearre like folle as de ko skiet as de bolle...

ET9000, WaveFrontier 90, LT8700, Kathrein 120 cm Prime Focus draaibaar en nog wat speeltjes..

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 70
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Inderdaad. Waarschijnlijk gaat het hier niet eens om de mus, maar over het programma. Mensen die een hekel aan Domino-day hebben zijn spontaan tegen het afschieten van een musje. Kom op zeg. Wees eens reeël. Zo zijn mensen nu eenmaal. Als er een commercieel project (waar bovendien tig man maanden hard aan gewerkt hebben) in het water lijkt te vallen, zal er echt alles aan gedaan worden om er te redden wat er te redden valt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Inderdaad. Waarschijnlijk gaat het hier niet eens om de mus, maar over het programma. Mensen die een hekel aan Domino-day hebben zijn spontaan tegen het afschieten van een musje.


Dat denk ik niet, ik denk meer dat ze tegen het afschieten van beesten zijn in de naam van commercie. Wat is de volgende stap? Een halve dierentuin afknallen om betere camera posities te creeeren voor het nieuwe programma 'Zo is de zoo'? En daarna?
Ik vind het ook te gek voor woorden dat zo'n beestje zonder pardon wordt afgeslacht omdat het het domino-project verstoord. Er hadden ook nog wel andere middelen gezocht kunnen worden om dit op te lossen.
Het is de meedogenloosheid waarmee dit gebeurt die me vreselijk tegen de borst stuit <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ware-Care faunabeheer. Daar horen we nog meer van..

Het gaat eerder om de vogel dan het rukprogramma natuurlijk. Die nep met valse aorta hadden de meesten al gezien na de eerste keer. Die gratis studenten kunnen veel beter dingen doen in die tijd <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De huismus mag buitenshuis niet afgeschoten worden, maar binnenshuis is hij letterlijk vogelvrij en is afschieten gewoon toegestaan.

Ik vindt het veel ophef om niets maar wel een goedkope manier van reclame om zo het programma onder de aandacht te krijgen.

Overigens als het een muis zou zijn geweest hoeveel ophef zou er dan over gemaakt zijn?

Een veldmuis, spitsmuis, woelmuis ed. zijn ook beschermde dieren als ze buiten lopen, maar wie zet geen gif of een val als deze net bij jouw in huis zitten of je worteltjes en andere groente in de tuin aan het oppeuzelen zijn?

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu lees ik op het nieuws ook nog eens een keer dat de dierenbescherming en de politie en nog wat ambtenaren met deze zaak bezig. Echt ongeloofelijk wat een verspilling van belastinggeld ga met z'n alle gewoon aan het werk

 

WAT EEN LAND ZEG

 

ps. moet je eens een derde wereld land gaan vertellen !!!!!!!!!!!

2x Dreambox 8000 openpli 7.2
19 & 23 east

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat zelfs nog verder:

 

Schutter mus met dood bedreigd

Wereldrecordpoging dominostenen omgooien wordt klucht

 

Volgens de dierenbescherming is de mus die gisteren 23.000 dominosteentjes omver gooide, illegaal doodgeschoten. Een bijzondere opsporingsambtenaar van zowel de Dierenbescherming als de provincie Friesland onderzoekt de dood van de mus. De man die de mus heeft doodgeschoten, is inmiddels met de dood bedreigd.

Het bedrijf dat was ingehuurd om het vogeltje te vangen, stapt naar de politie na de bedreiging. ,,We doen geen aangifte, want dat heeft toch geen zin. Maar als zo'n idioot hier bij ons komt willen we een directe lijn met de politie zodat er snel hulp kan komen", aldus de directeur van Duke uit Lelystad.

 

,,Mus is illegaal afgeschoten"

 

Maandagochtend schrokken de medewerkers van Domino Day zich rot toen bleek dat een mus eigenhandig een wereldrecordpoging dominostenen omgooien was begonnen. Het Frisian Expo Centre (FEC) is gevuld met meer dan vier miljoen steentjes om vrijdag een wereldrecordpoging te doen. De mus gooide uiteindelijk 23.000 steentjes om en het met spoed ingehuurde ongediertebestrijdingbedrijf Ware Care probeerde het vogeltje te vangen. Toen dit niet lukte werd de mus doodgeschoten.

 

De Dierenbescherming in Leeuwarden meldde het incident bij de politie, die op haar beurt de afdeling Milieu van de provincie inschakelde. De provincie wilde inhoudelijk nog niet reageren. De Dierenbescherming stelt echter dat de mus een beschermde diersoort is en de provincie daarom een vergunning voor het doodschieten van de mus had moeten afgeven. ,,Die vergunning is echter niet afgegeven dus het lijkt erop dat de mus illegaal is afgeschoten", aldus een zegsman van de Dierenbescherming.

 

,,Spelletje niet voldoende om dieren dood te maken"

 

Ook zet de Dierenbescherming grote vraagtekens bij de morele verantwoording. ,,Wij vinden het doel, een spelletje, niet voldoende om dieren dood te maken. Het gaat namelijk niet om landbouwgewassen of bijvoorbeeld de volksgezondheid. Een medewerker aan Domino Day die struikelt en steentjes omgooit, wordt toch ook niet meteen doodgeschoten?", aldus de woordvoerder. De ambtenaren van de provincie en de Dierenbescherming kunnen na hun onderzoek een proces-verbaal opmaken en de zaak naar het Openbaar Ministerie doorspelen.

 

Extra veiligheidsmaatregelen

 

Endemol, dat de televisie-uitzending van Domino Day voor SBS6 produceert, heeft rond het FEC inmiddels extra veiligheidsmaatregelen genomen. Onder meer omdat radio-dj Ruud de Wild een beloning van 3000 euro heeft uitgeloofd voor degene die de steentjes voor de recordpoging omgooit. Wat die maatregelen precies inhouden, wil een zegsman van Endemol niet zeggen.

 

Inmiddels heeft ook de Duitse Dierenbescherming bij televisiezender RTL zijn beklag gedaan over het doodschieten van de mus. Domino-Day wordt vrijdag in Duitsland bij RTL uitgezonden.

 

sdg (belga)

VU+ Duo met 750GB Harddisk

dreambox 7250 met 320GB Harddisk

dreambox 7000s met 200GB Harddisk

2x dreambox 500s

WaveFrontier T90

 

West-Vlaanderen - Belgie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een lachertje zeg! Begrijp me niet verkeerd, ik ben een gigantische dierenvriend, maar toch vind ik dat heel veel mensen hier erg gaan overdrijven. Je moet eens weten hoeveel dieren mishandeld/gedood worden als ze zich op een plaats bevinden waar ze niet welkom zijn.

 

Bijna iedereen maakt toch ook een mug dood als 'ie 's nachts zo irritant zit te zoomen? Is dat niet zielig dan? Er zit weinig verschil tussen een mug en een mus. Het scheelt maar 1 letter <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Er zit weinig verschil tussen een mug en een mus. Het scheelt maar 1 letter <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.


@pippen2

Tussen pippen en kippen zit ook maar 1 letter verschil, vat je hem <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />


Met Vriendelijke Groet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,


Wil Weten
Link naar reactie
Delen op andere sites

en als we alle nieuwszenders van de buis halen is er geen leed meer in de wereld dus ?

Zonder aandacht weten we het niet, nu wel en is het te belachelijk voor woorden.

Als ik een grote boom in mijn tuin heb die ik weg wil halen moet ik een kapvergunning aanvragen, maar als de gemeente een parkeerhaven aanlegd krijg je gewoon een brief in je bus dat op de genoemde datum de boom in de straat verwijdert wordt omdat het hindert in de uitvoering van een vak.

 

Ons kent ons..Inbreker in je huis ?? Had je de deur niet op een kier moeten laten, en natuurlijk is het openlaten van de deur geen uitnodiging voor inbraak, maar een vogel die heeft geen normen en waarden..Die probeert gewoon te overleven.

 

Gaat niet zozeer om de mus bij mij, maar meer "waar ligt nu de grens ineens na dit".. Als een "spel" of tv show dus problemen heeft mag er "preventief" geruimt worden ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat een lachertje zeg! Begrijp me niet verkeerd, ik ben een gigantische dierenvriend, maar toch vind ik dat heel veel mensen hier erg gaan overdrijven. Je moet eens weten hoeveel dieren mishandeld/gedood worden als ze zich op een plaats bevinden waar ze niet welkom zijn.

Bijna iedereen maakt toch ook een mug dood als 'ie 's nachts zo irritant zit te zoomen? Is dat niet zielig dan? Er zit weinig verschil tussen een mug en een mus. Het scheelt maar 1 letter <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.


Nou nou nou, Pippen...muggen mep ik altijd plat (eigenlijk rooster ik ze tegenwoordig) en mussen niet hoor <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik had het veel leuker gevonden als er een kat naar binnen was gevlogen....met een hond erachteraan :-) Zouden ze dan ook met een luchtbuks?....

En wat een ergelijk spelletje dat domino <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> ik weet dat we vroeger eens heel de woonkamer volgezet hadden met het spul en toen het bijna af was kwam er visite en jahoor....om die boel...nooit meer gespeeld dat ergerlijke spelletje <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou maakt men zich hier druk om 1 klein maar wel een lief uiziend vogeltje, terwijl binnenkort de duiven in Groningen maar beter asiel kunnen aanvragen in andere steden omdat ze in Groningen gevangen en vergast zullen worden!!

 

Bron: http://www.lagulalupis.nl/dieren/index.php?name=Duivenactie

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...