Ga naar inhoud


[Multytenne] test en ervaring


Gast

Aanbevolen berichten

Pilgrim, geloof me het werkt echt wel en 4% verbeterig kan bij de Multytenne het verschil zijn van wel of geen beeld. En ik ben het niet helemaal eens met dat het alleen in de buien in de lucht zit. Ik kan prachtige regenwolken hebben en prima ontvangst en als het dan keihard gaat regenen wordt het signaal een stuk minder. Dat lijkt me toch echt door de regen te komen die invloed heeft op het signaal. En het extra gewicht is te verwaarlosen. De eerst paraplu die ik gebruikte was een A4 plastic vel uit een multimap. Dat weegt echt helemaal niks. Na het plaatsen van de Plexiglas paraplu heb ik de schotel opnieuw uitgericht.

 

Ik ben het met je eens dat de Multytenne 'te klein' is, maar is voor veel mensen een super oplossing als ze niet een 100cm schotel achter in de tuin willen of in een flat wonen met een balkon.

 

Ik blijf erbij dat onze testen bewezen hebben dat het wel degelijk helpt en dat ook het water op de kop vermindering van signaal geeft. Door de paraplu blijft de kop aan de voorkant (vrijwel) droog en heb je dat probleem niet.

 

Mijn vraag aan jou: heb je zelf een Multytenne schotel? Zo niet, dan hetzelfde voor jou: niet oordelen als je niet zelf getest hebt. Heb je wel zo'n schotel dan zou ik het maar eens uitproberen. Je zult zien dat we gelijk hebben.

 

Ik ben heel erg tevreden over m'n Multytenne, Goed signaal, goede kwaliteit, geen uitval tot nu toe (sinds de paraplu), ontvangst op 4 satellieten en een mooien kleine schotel. Wat wil je nog meer <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

1x DM900 en 1xDM800

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 530
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Foutcorrecties? Er zit toch nog marge op: ik ontvang zelfs Flaunt van Eurobird 1 zonder BER. Flaunt heeft, zo heb ik gezien, extra veel foutcorrectie. B.v. Nederland 1 kan maar 2-3% errors hebben, Flaunt blijft met 5% nog lopen. Toch heb ik het zover weten te krijgen dat Flaunt zonder BER loopt, dus zelfs als het gaat sneeuwen twijfel ik of Flaunt weg gaat vallen. Om nog maar te zwijgen over andere zenders die sterker zijn op 28 oost. Dan is de ontvangst van de Bisat toch niet slecht te noemen. Maar ik geef toe, da's met een G3C. Hij was oorspronkelijk ontworpen voor Astra-Hotbird, 6 graden, Astra 1 - Astra 2 is 9 graden verschil, dus links en rechts staan de LNB's 1,5 graad uit het brandpunt dan. Was de G3C ipv. G3D/G4 Quadro misschien toch geen domme keuze, Hotbird heb ik toch op een losse schotel.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit topic heet toch (niet voor niets) "[Multytenne] test en ervaring"?! <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />

 

Ik zie hier allerlei "harde" uitspraken en stellige meningen

voorbijkomen van mensen die kennelijk de Multytenne

niet getest hebben en er ook geen ervaring mee hebben.

 

Ikzelf heb geen ervaring met de Multytenne en heb die ook nooit getest.

Van mij hoef/kan je dan ook geen bijdrage in die zin (te) verwachten.

Wat ik, net als naar ik mag aannemen andere lezers, constateer is dat

als je alle in dit topic vermelde testen en ervaringen bij elkaar optelt

het algemene oordeel positief voor de Multytenne genoemd kan worden.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sattaz: Amen.

 

Algemeen: Er zijn altijd mensen die zonder te testen het beter weten dan anderen. Is prima, maar hou het dan lekker in je hersenpan en stoor anderen er niet mee die wel getest hebben. Ik heb getest en resultaat blijft: zonder paraplu: uitval met hevige regen. Met paraplu: geen uitval met hevige regen. Resultaat: ik ben blij met de plu, hij doet waar ie voor is. En wat Sjaak, of iemand anders, er dan van vind kan me niet schelen. Ik weet wat ik zie.

1x DM900 en 1xDM800

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me af, als de Bisat en de Multytenne allebei zulke slechte ontwerpen zijn om welke reden dan ook en de goede werking in zijn geheel te danken zou zijn aan foutcorrectie. Wat zijn dan wél goede multifocus schotels? Of bestaan die niet volgens deze ongeschreven regels?

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het eens met wat Sjaak(k) hier zegt, het blijft een compromis. En daar is niets mis mee, natuurlijk: ik ben groot fan van dit soort schotels, begrijp me niet verkeerd. Zodra ik verhuisd ben komt er ook een Multytenne of Bisat op het dak. Het zijn geen slechte ontwerpen, maar ontwerpen voor een niet-ideale situatie.

 

Verder heeft Pendragon gelijk dat ik niet kan oordelen over de metingen die hij doet: ik ben daar niet bijgeweest en heb de waarden niet gezien. Wel is het een feit dat de demping tijdens een regenbui toch vooral veroorzaakt wordt door wat in de lucht hangt. Maar dar sluit de mogelijkheid niet uit dat er aanvullend signaalverlies optreedt door druppels op de LNB.

 

Dat is trouwens wel te testen. Spuit op een heldere dag (als vandaag) met een plantenspuit wat water op de kop. Loopt de ontvangst dan ook 4% terug?

 

Ook de eventuele invloed van extra gewicht op de LNB (was maar een hypothese) zou je kunnen testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Multitenne single dus wel getest en was er matig enthousiast over. Ook heb ik bij diverse schotels de Paraplot (of hoe dat ding ook heet) getest en dat ding is gewoon een verkoop trucje. De "winst" die je er mee behaalde is totaal te verwaarlozen. Op de Multitenne heb ik het niet getest, maar weet zeker dat als ik het test, hetzelfde resultaat behaalt zal worden. Geen of nauwelijks resultaat dus. Geen enkel persoon heeft dit wetenschappelijk vastgesteld, maar dat ding geplaatst en vervolgens bij de eerste de beste regenbui naar zijn signaalmetertje gekeken. Zo kun je natuurlijk niet testen. Iedere regenbui is anders en je hebt dus nooit een test onder 100% dezelfde omstandigheden. De meest eenvoudige test is zoals door Pilgrim omschreven. Zo heb ik het zelf getest met die Paraplot en pas dan kun je een beetje zien of het verschil maakt, maar zelfs dan weet je nog niet of dit verschil bepalend is voor het behoud van werkbaar signaal bij atmosferische storingen en een lokale regenbui tegelijkertijd. Wat zal mij die 4% signaal verbetering tijdens en regenbuitje "bommen" als ik gewoon beeld heb? Het gaat er om hoe lang je beeld blijft houden als het lokaal regent én atmosferische storingen tegelijkertijd je signaalsterkte beïnvloeden. Dat kun je pas meter door twee Multitenne's direct naast elkaar op te hangen en 1 exemplaar van "paraplu" te voorzien en de ander niet. De kabels moeten even lang en van exact dezelfde kwaliteit zijn en de ontvangers beide exact hetzelfde type en gekalibreerd even gevoelig. Beide ontvangers op dezelfde zender en dan natuurlijk wachten op een fikse regenbui en eventueel onweer en kijken welke receiver het langst beeld blijft houden.

De Multitenne is gewoon te klein, maar doet het ondanks zijn kleine formaat best redelijk. Hij is bijzonder goed afgewerkt en redelijk tot goed qua prijs/kwaliteit verhouding.

Toch blijft het feit dat een fikse regenbui op de Multitenne sneller tot storingen zal leiden dan een grotere schotel met 1 LNB precies in het brandpunt.

Daar gaat geen "paraplu" verandering in brengen.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ron, wat jij wil, maar mijn ervaring met de paraplu is anders en ik kan heus wel de ene bui met de andere vergelijken. En als er water op de kop komt te staan gaat de kwaliteit ver achteruit en blijft ook slecht totdat de kop weer droog is. Met de paraplu blijft de kop haast droog en heb je dat niet. Ik heb een stortbui gehad en dan ook een echte stortbui en met de paraplu bleef het beeld gewoon, geen haperigen. Met een minder erge bui en geen paraplu had ik wel storing.

 

Maar goed, ieder z'n mening en ik heb geen zin in saaie lange discussies. Jij mag er van vinden wat je wil, dan doe ik dat ook.

1x DM900 en 1xDM800

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat de paraprot pure onzin is weten de meeste mensen wel, maar bij de Multytenne ging het erom dat op de kop water bleef staan waardoor de ontvangst sterk verminderde.

Dankzij Pendragon zijn plexiglazen kap heeft de multytenne daar geen last meer van en bij zo'n klein schoteltje is die 4% dan een enorme winst te noemen.

 

Ik heb nou diverse multytenne's bij mensen geinstalleerd en zal ook zeker gebruik gaan maken van zo'n kap als de mensen beginnen te klagen dat het beeld bij regen wegvalt.

Als ik zo voor weinig geld de mensen een extra stukje service kan geven dan is dat mooi meegenomen.

 

De multytenne is hier trouwens door de VVE goedgekeurd als zijnde de enige toegestane schotel die je op het balkon mag zetten. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

De multytenne is hier trouwens door de VVE goedgekeurd als zijnde de enige toegestane schotel die je op het balkon mag zetten. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Dat zullen ze bij TechniSat leuk vinden!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp ook niet waarom hierboven verwezen wordt naar die fameuze paraplu die boven elke Lnb kan worden geplaatst, de paraprot of zoiets.

 

Dat is toch totaal niet te vergelijken met dat ontwerp in plexiglas voor de Multytenne dat hier werd getoond.

 

Of het signaal nu al dan niet terugloopt door de regendruppels in de wolken of door de regendruppels op de kop, weet ik niet, maar als er een signaalwinst zou zijn van 4 % des te beter, verminderde ontvangst is er in alle geval niet mee vast te stellen, anders zouden we het wel gelezen hebben.

 

Ik heb mij ook een Multytenne aangeschaft en zal het wel zien als ik hem opstel of een dakje in plexiglas al dan niet iets uithaalt. Het lijkt mij in alle geval al nuttig om het water uit de vier openingen aan de bovenkant te houden. Daarvan begrijp ik niet goed waarom Technisat niets voorziet om dat te dichten, daar blijft toch steeds water in staan.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ik ben het met je eens dat de Multytenne 'te klein' is, maar is voor veel mensen een super oplossing als ze niet een 100cm schotel achter in de tuin willen of in een flat wonen met een balkon.


Ik denk niet dat de multitenne "te klein" is. De enige zenders waar ik in het begin soms problemen mee had waren een paar Zwitserse zenders op HotBird, maar daar is sinds Hotbird 8 nr 2 afgelost heeft geen probleem meer mee.

Ik heb bijvoorbeeld perfecte ontvangst van alle Britse FTA zenders, en daar heb je volgens Astra waar ik woon een 80 cm antenne voor nodig. Dat zegt volgens mij veel...

Technisat Multitenne + Digit Civa + TVVlaanderen CAM en kaart + SF-DRS sataccess kaart.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
RCU is een foto mogelijk ?


Pendragon1, ik heb eindelijk een foto kunnen nemen. Ik zie trouwens dat dit item wel wat stof doet opwaaien <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Mijn resultaten zijn zeker positief te noemen omdat ik geen uitval meer heb (tot nu toe) en die enkele percenten winst doordat de kop vrij van regendruppels blijft, maken wel degelijk het verschil. Misschien dat het bij sneeuw een nadeel is, maar daar hebben we tegenwoordig niet zoveel last van. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> Het is uiteraard een voorlopige opstelling, een folie met tape vastgezet.

schotel_paraplu.jpg

groeten,
Rudy
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...