Ga naar inhoud


Hyperdimensiemotor stelt ons in staat sterrenreizen te maken


Bigfoot

Aanbevolen berichten

De Amerikaanse overheid is bezig met een hyperspacemotor die interstellaire reizen mogelijk maakt door via een andere dimensie het eindpunt te bereiken. Een reis naar Mars duurt dan slechts drie uur, en een ster op elf lichtjaren afstand slechts 80 dagen, meldt het wetenschappelijk blad New Scientist.

 

 

De motor staat theoretisch op papier, maar is gebaseerd op een controversiele kwantumtheorie over hoe het universum in elkaar zit. De theoretische motor werkt door een intens magnetisch veld op te wekken, wat al in de 50er jaren door de bekende wetenschapper Burkhard Heim werd bedacht. Het opgewekte gravitatieveld kan een aandrijving voor een ruimteschip vormen.

 

 

Als een magnetisch veld van voldoende sterkte wordt opgewekt, zal het schip in een andere dimensie verschuiven. Voor de buitenstaande waarnemer zal het schip dus uit het niets verschijnen en ook weer in het niets verdwijnen. In de hyperdimensie is de lichtsnelheid hoger waardoor er hogere snelheden bereikt kunnen worden. Als het magnetisch veld weer uitgeschakeld wordt zal het schip weer in onze eigen dimensie verschijnen.

 

 

De Amerikaanse luchtmacht heeft interesse in het idee getoond, en wetenschappers van de American Department of Energy zullen de theorie bij verdere ondersteuning uittesten. Het instituut heeft reeds de beschikking over de Z-machine, hetgeen in staat is dergelijke magnetische velden te produceren. Professor Jochem Hauser, natuurkundewetenschapper in Toegepaste Wetenschappen aan de Universiteit van Salzgitter in Duitsland, zegt dat als alles goed gaat over vijf jaar een werkend apparaat getest kan worden.

 

 

Hij en een voormalig functionaris van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA zeggen dat de motor op een theorie gebaseerd is die erg vergegrepen lijkt omdat het drastische veranderingen impliceert in de huidige bekende natuurkundewetten. "Het zou verbluffend zijn. Ik heb al een lange tijd aan aandrijvingssystemen gewerkt en het zou het meest fantastische iets zijn. De voordelen zouden vrijwel oneindig zijn", zegt Hauser.

 

 

"Het apparaat ligt niet om de hoek. We moeten eerst bewijzen dat de theorie correct is, en er zijn vrij veel natuurkundigen die een andere mening hebben. Het is onze taak te bewijzen dat wij gelijk hebben, en dat gaan we ook doen", zegt Hauser die Heims kwantumtheorie aanhangt.

 

 

De motor zou ruimteschepen in staat stellen naar andere zonnestelsels te reizen, op te stijgen met de wolken naar de hemel en andere werelden in de hemel te bezoeken. "Als de theorie correct is, is die geen science fiction maar science fact", zegt prof. Hauser. "Ik heb vorige week contact gehad met de NASA en ga met iemand van de US Air Force er verder over praten. Het is echter nog een vroeg stadium. Ik denk dat op zijn vroegst over vijf jaar het apparaat getest kan worden als de theorie werkt".

 

 

De aandacht van de Amerikaanse overheid werd getrokken nadat professor Hauser en een Australische collega, Walter Droscher een scriptie schreef genaamd: "Richtlijnen voor een ruimteaandrijvingsapparaat gebaseerd op Heims kwantumtheorie".

 

 

Vertaling: Xerson.nl | Bron: The Scotsman

Link naar reactie
Delen op andere sites


We zullen even moeten afwachten wat er vanwaar is.

De tijd zal het leren. Wel interessant, trouwens! <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> grts Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Magnetisch veld = gravitatieveld <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Enfin, iemand heeft weer een manier gevonden om de subsidiekraan

open te draaien.

Mvg, wammes.

Ik lees veel dus ik hoef niet veel te posten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het blijft één hoop onzin.

volgens de quantum-fysica bestaat het universum uit 11 dimensies, waarvan slechts 3 "zichtbaar", de overige dimensies bestaan enkel oneindig klein op quantum-niveau. En op quantum-niveau is materie en energie gelijk, ook alle universele krachten komen hier samen, dus magnetisme is inderdaad hetzelfde als zwaartekracht, het zijn andere manifestaties van eenzelfde universele kracht.

Maar om nu te stellen dat ge zomaar kunt "verdwijnen" in een andere dimensie, als ge maar een elektro-magnetische kracht kunt opwekken die krachtig genoeg is, is nonsens. Overigens is de snelheid van het licht overal constant, ongeacht in welke dimensie ge u bevindt. War wel variabel is is de snelheid van de tijd, die trager loopt naarmate ge u sneller beweegt. Als ge dus maar snel genoeg vliegt, dan kunt ge inderdaad op enkele uren op Mars staan. Maar dit is dan wel een misconceptie : want de tijd op aarde is intussen gewoon verder blijven aantikken tegen het normale tempo. Als die reizigers terugkeren naar de Aarde, dan merken ze dat er een paar jaar verlopen is, terwijl zij maar enkele uren zijn weggeweest ! Dit is de fameuze tijds-paradox van de relativiteitstheorie. Afijn, om maar te zeggen .......

Anderzijds is het wél zo dat het zou arrogant zijn om te zeggen dat we nu alle weten en kennen van het heelal, ik denk dat er nog héél véél te leren en te ontdekken valt, maar als ik het bovenstaande bericht lees dan kan ik mij toch moeilijk serieus houden.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een citaat van Usenet op dit onzinbericht vond ik wel goed. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Citaat:
De ster staat 4000 lichtdagen ver, in 80 dagen te bereiken, Dat is 50 maal

zo snel als de lichtsnelheid. Mars had dan eigenlijk op enkele seconden

bereikt moeten kunnen worden. Wat gaat er mis?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, als je door de tijd zou kunnen reizen en je gaat ze in de middeleeuwen vertellen dat mensen kunnen vliegen in speciale machines dan kom je op de brandstapel.

Je weet pas dat een theorie niet klopt (of wel) als die getest is. Wie weet wat voor verrassende ontdekkingen worden gedaan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

tijd is geen dimensie maar een constante evolutie. Ge kunt dus ook niet "achteruit gaan" in de tijd. Ge gaat altijd "vooruit" tegen een bepaald ritme, dat afhankelijk is van uw snelheid. Bij de lichtsnelheid staat uw tijd "stil". Ge kunt dus nooit terugkeren in de tijd, zelfs exotische constructies via de 'event horizon' van een zwart gat kunnen hier nietas aan verhelpen !

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

't Gaat er niet om dat ik denk dat ze kunnen gaan tijdreizen! Het ging mij om het vergelijk dat er tegenwoordig een hoop dingen als gewoon gezien worden terwijl die in vroeger tijden voor onmogelijk gezien werden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er eigenlijk iemand die dit zogenaamde artikel in New Scientist heeft zien staan? De site vermeldt er althans niets over. En het sprongetje van magneetveld naar gravitatieveld wordt inderdaad wel heel gemakkelijk gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een citaat van Usenet op dit onzinbericht vond ik wel goed. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Citaat:
De ster staat 4000 lichtdagen ver, in 80 dagen te bereiken, Dat is 50 maal
zo snel als de lichtsnelheid. Mars had dan eigenlijk op enkele seconden
bereikt moeten kunnen worden. Wat gaat er mis?


dat klopt als je er vanuit gaat dat je direct op die snelheid zou vliegen en niet hoeft af te remmen.
dit is natuurlijk niet zo, je moet eerst op snelheid komen waarna je ook weer af moet remmen.

dit zou het verschil in tijd kunnen verklaren t.o.v mars of een reis van meerdere lichtjaren.

ik vraag me alleen af hoe ze denken te versnellen in de hyperdemensie.
ze verwachten een hogere snelheid doordat de lichtsnelheid hoger ligt, wie zegt dat er dan ook niet andere natuurkundige wetten zijn die versnelling zoals wij dat in onze dimensie kennen onmogelijk maakt.

voor je iets af kan schieten moet je eerst theorie in praktijk proberen te brengen.

hoeveel werd er 75 jaar terug als sf gezien en is nu dagelijkse realiteit, al denk ik wel eerst zien dan geloven.

groeten,

Ricow

Dreambox 7000 + 60GB HD /1mtr alu schotel op sg2100 motor/cas interface/season2 int./nokia dbox2 2xi op 1mtr schotel met smd12 motor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...