Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Strab

Krijg maar enkele sats te pakken, wie helpt?

Aanbevolen berichten

Gast

Goeiedag,

 

Mn 1e post op dit forum en meteen een probleem, niet echt een goed begin. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Maar goed, sinds Sport1 hier van de kabel is gehaald door UPC ben ik geinteresseerd geraakt in satelliet-tv, om toch mn portie sport binnen te krijgen. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Gekozen voor een draaibaar systeem en me laten adviseren door een satbedrijfje hier in de buurt. In het afgelopen paasweekend is het hele systeem het dak op gedragen (ik heb een plat dak met vrij uitzicht op het zuiden) en in elkaar gezet. Ikzelf heb 2 linker handen, dus ik heb me verder niet bemoeid met het in elkaar zetten en afstellen.

Na het plaatsen en het aansluiten van de ontvanger, zijn de coordinaten van mijn positie ingevoerd in de ontvanger om zodoende gebruik te maken van het USALS-systeem. Echter, de installateur kwam er al snel achter dat er op deze manier geen enkele sat gevonden werd! Op zich al vreemd natuurlijk..

Met het Diseqc 1.2 kan ik momenteel alleen de Astra 1 (94% kwaliteit), Astra 2 (80%), Astra 3 (80%) en Hotbird (79%) te pakken krijgen. Daartussen of naar het westen toe krijg ik gewoon geen signaal door, van geen enkele sat.

Vreemd genoeg weet mijn installateur ook niet meer wat het probleem kan zijn. Hij vermoedt dat het geheel niet helemaal waterpas staat, maar zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen merken, heb ik gewoon weinig vertrouwens meer in zijn vaardigheden.

Via deze topic (http://www.sat4all.com/forums/showflat.php?Cat=0&Number=1070058&page=0&fpart=1&vc=1) kwam ik erachter dat de Sirius als ijkpunt nemen het slimst is, maar ik weet vrij zeker dat mijn installateur zo niet te werk is gegaan.

Ik zit inmiddels met mijn handen in het haar, omdat ik zelf helemaal nieuw in deze materie ben en ik het niet aandurf om zelf te gaan knoeien (het gaat tenslotte om een hele berg geld) en er simpelweg niet de juiste materialen voor heb, omdat ik er vanuit ging dat de installateur dit allemaal in orde zou maken.

Mijn spullen:

 

Comwell MC45 ontvanger

90CM schotel

Digipower motor, Diseqc H-H motor SG-2100A (Moteck)

 

Wie-o-wie helpt? Wat is het slimste om nu te doen? Is er eventueel iemand hier op het forum die voor een kratje bier (of een leuke vergoeding) eea. wil komen afstellen?

 

Het is een lang verhaal, maar ik hoop dat het duidelijk is..

 

Lokatie is trouwens Spijkenisse, net onder de rook van Rotterdam.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Ik zou je best wel eens willen helpen, maar jouw woonplaats is nog onbekend.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ah ja, misschien wel handig. Spijkenisse, net onder het altijd mooie Rotterdam. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Strab,

 

Om te beginnen is het gewoon schandalig dat jij betaald voor de installatie van een draaibaarsysteem en je wordt afgescheept met maar vier satellieten. Dit getuigd van weinig inzicht van de installateur.

 

Belangrijk is dat je inderdaad even je lokatie vermeld, zodat de echte hobby-isten die het wel weten hier op het board, je verder kunnen helpen.

 

Janhendrik

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik moet helaas afhaken: Friesland-Rotjeknor is wat teveel voor een vriendendienst.

 

PS ik drink geen bier.....komt de ontvangst alleen maar ten goede.

 

Hoe heette dat ook al weer? Bier-rate of BER-rate?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Strab,

 

Mocht je nu niemand in de buurt vinden die je even een handje wilt helpen, dan kom ik wel een keertje langs. Het mag niet meer dan een uurtje duren voordat je beeld hebt op minstens twintig satellieten (niet dat je er wat aan hebt, maar het klinkt gewoon leuk...)

 

Probleem is dat ik veel weekende moet werken en alleen maar door de weeks dagen vrij heb.

 

Oplossing op de heel korte termijn...de jongens van jouw satboer gewoon terug laten komen en hun werk goed laten doen.

 

Janhendrik....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor iemand die zegt dat hij een beginner is, weet je 'r toch

al aardig wat van!

Sirius is idd een goed ijkpunt voor 5,2Oost.

Spijkenisse ligt iets westelijker, maar moet volgens mij kunnen.

Ik zou zeggen: je installateur heeft zijn werk niet goed

gedaan. Dus:zeuren(het is niet leuk)!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

-janhendrik: Vanavond heb ik een afspraak gemaakt met mn satboer. Maar zoals ik al in de openingspost heb verteld, echt hoopgevend klonk het voor mij niet ('Ik zou niet weten waar het probleem zou kunnen liggen, maar ik klim binnenkort wel weer het dak op'). Jouw woorden stemmen me toch weer wat positiever, want ik zit hier flink mee in mn maag. Je eventuele hulp is dan ook zeer gewaardeerd!

 

-wammeswaggel: Ik heb me wel een beetje ingelezen hoor alvorens een topic te openenen hier. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ik laat hier in elk geval weten hoe de komende dagen verlopen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Niets is leuker dan het zelf op te lossen m.b.v. enige tips op dit board.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

En die luie sathandelaar gaat er dan zeker lekker vandoor. Die vent moet z'n werk afmaken... Anders geeft ie maar korting...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hij moet maar korting geven,veel vertrouwen dat hij het voor elkaar krijgt heb ik niet.Hij vermoed dat de boel niet waterpas staat (waardeloze installateur dan aangezien dit één van de eerste vereiste dingen is bij een draaibare schotel).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Hij vermoedt dat het geheel niet helemaal waterpas staat,

 

Tja , het valt voor een "installateur" ook niet mee om dit vermoeden om te zetten in een feit . <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Misschien installeert hij normaal alleen afvoerpijpen en die hebben afschot .

 

Ik zou kiezen voor de korting en de handen uit het haar halen

(de vingers strekken en de handen in een rechte beweging van je hoofd af doen ) <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> ,

een waterpas en een paar steeksleutels zoeken en aan de slag gaan .

Je hebt intussen al veel gelezen en weet ook waar je de juiste info kunt vinden .

Je kunt niet kapot maken , hooguit kan het gebeuren dat je tijdelijk helemaal geen beeld meer hebt .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Vanavond heb ik een afspraak gemaakt met mn satboer. Maar zoals ik al in de openingspost heb verteld, echt hoopgevend klonk het voor mij niet


Weet je wat ik zou doen in zo'n geval? Op zijn minst zijn werkuren voor het plaatsen NIET betalen of terugvorderen tot zelfs EISEN dat hij zijn boeltje terug afbreekt en jouw centen teruggeeft! Die man is gewoon onbekwaam!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:
Niets is leuker dan het zelf op te lossen m.b.v. enige tips op dit board.


@strab:
Ikzelf heb ook een installateur laten komen omdat ik er in het begin helemaal niets van af wist. Op een dag kwam ik thuis en lag mijn schotel keurig gedemonteerd op de balkon tafel. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> (Ik was vergeten dat ze de buitenmuren kwamen verfen.) <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> Kinderen op hun achterste poten vanwege de cartoons, vrouw kon haar kook programma niet kijken, dus dreigde met het eten en ik kon geen voetbal zien, wat nog het ergste was. <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> Meteen naar de lokale Satboer en een standaard gehaald en een satfinder. Daarna met behulp van de info die ik van dit board gekregen had ben ik aan de slag gegaan. Na een 30 minuten had ik beeld op alle 3 de satelieten. Okay, het is geen draaibare schotel, maar ik weet zeker dat je alle info die je nodig hebt hier kunt vinden. En ik kan je ook zeggen, dat het echt een lekker gevoel is als die Satfinder gaat piepen en je daarna ook nog eens beeld hebt. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Succes en zorg ervoor dat je je geld terug krijgt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Groet, JJK

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Nou, de installateur is net voor de 2e keer geweest.

Het bleek dus dat het zaakje niet helemaal waterpas stond (ongelooflijk eigenlijk), en na een kleine aanpassing kan ik nu de volgende sats via het USALS-systeem te pakken krijgen:

 

Hotbird, 13 oost, 82%.

Nilesat, 7 west, 40%.

Astra 1, 19,2 oost, 95%.

Hispasat, 30 west, 35%.

Telstar, 15 west, 84%.

Atlantic Bird 3, 5 west, 95%.

Intelstat 10-02, 1 west, 90%.

Thor, 0,8 west, 88%.

Sirius, 5 oost, 86%.

Astra 3, 23,5 oost, 90%.

Astra 2, 28,2 oost, 92%.

Eurobird, 28,5 oost. 91%.

 

Sats als Eutelsat W1/2/3/6, Arabsat 2a, NSS7, Atlantic Bird 1 en Amos krijg ik niet te pakken, maar volgens de beste man mag ik mn handjes al dichtknijpen dat ik het bovenstaande lijstje wél te pakken krijg. Ik denk dan, de sats die ik niet te pakken kan krijgen liggen TUSSEN sats in die ik WEL te pakken kan krijgen, dus volgens mij gaat er dan nog steeds iets niet helemaal goed. Wat is jullie opinie?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.