Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
hels

HCC en Incassoburo

Aanbevolen berichten

Ik heb eind vorig jaar mijn HCC abonnement opgezegd (wegens aangepaste voorwaarden van hun kant), maar HCC geeft aan dat ze deze brief nooit ontvangen hebben en tevens dat dit niet niet meer mogelijk was.

 

Ik ben het niet eens met hun argumentatie en heb dat aangegeven in correspondentie die lopende is. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik wil betalen "om van het gezeur at te zijn" maar dat ik dan wel een bevestiging wil van mijn opzegging. Tevens heb ik gevraagd hoe ik deze laatste rekening moet betalen (onder vermelding van wat etc., gezien het feit dat ik vroeger automatische incasso had).

 

Ik krijg geen reactie van HCC na mijn laatste vragen (26 april) terwijl ze zelf aangeven dat ze binnen 5 dagen reageren.

 

Gisteren dus maar weer een item toegevoegd aan correspondentie.

 

Vandaag een incasso van incasso buro op de deurmat.

 

IK ben in contact met de HCC en geef aan dat ik wil betalen en vervolgens dit gezijk.

 

Hoe vindt je dit en is er iemand met ervaring in deze hoe nu verder te gaan ?

 

PS. Copie van de communicatie bijgevoegd.

1144145-Hcc5.pdf

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

De claim van het incassobureau niet ontvankelijk verklaren in een brief en deze PER POST vesturen. Als reden geef je op dat je tijdig hebt opgezegd maar dat deze brief bij HCC is "zoekgeraakt" maar dat dit niet jouw verantwoording is. Tevens heb je nu een correspondentie lopen met HCC over dit onderwerp en beschouw je het incassobureau niet als een party in deze.

 

In het ergste geval betaal je dus alsnog de jaarcontributie, dit heb je immers al aangeboden. De incassokosten zijn NIET voor jouw rekening. Laat ze maar naar de rechter gaan. Als ze het willen laten voorkomen (moet je wel komen opdagen tijdens de zitting) zullen ze zeker verliezen.

 

Let op: Ik ben geen advocaat maar heb enige ervaring in dergelijke zaken.

Suc6

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Opmerkelijk detail:

 

Ik heb mijn reaktie op 4/5 gestuurd.

 

Iemand van de HCC heeft op 5/5 de correspondentie gezien en de staus EENZIJDIG op "OPGELOST" gezet. In plaats van een normale correspondentie maken ze er zich vanaf.

Zie deze bijlage.

 

Lijkt me toch een zwakte bod van de HCC ...

post-1189-1318258680,6297_thumb.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@hels

 

weet je ook of alle abo's per definitie aan t einde van t jaar gelden of op t moment (op de datum) dat je lid bent geworden?

wil m ook opzeggen namelijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Alles verzamelen en als bijlage bij een PER POST AANGETEKENDE brief stoppen, niet gaan betalen om van het gezeik af te zijn.

 

Maak er maar een uitdaging van, loop anders maar eens een wetswinkel (zijn die er nog) binnen of kijk of er ergens een nieuwsgroep met juristen is.

 

succes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

De haagse wetswinkel bestaat nog zeker en je zou deze het beste even een belletje kunnen geven om te vragen of er in de omgeving van Apeldoorn ook een wetswinkel is. (Denk het niet, want ze zijn allemaal zo braaf daar <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> )

 

Een andere mogelijkheid is om een zogeheten Toga advies te vragen bij een advocaat. Ik weet dat dat gewoon een advies is tegen een minimaal bedrag, Echter, ja dat betekent wel dat je moet betalen.

 

Geluk,

 

JJK

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tja je hebt geen poot om op te staan als je denkt dat het met e-mail gebeuren kan.

Opzeggen altijd per aangetekende brief.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

opzeggen per aangetekende brief is niet noodzakelijk. Het lijkt alleen dat je sterker staat.

 

Er is nog niet zolang geleden een rechtzaak geweest, waarin het bovenstaande ook een rol speelde. Er was toen een opzegging per normale brief verstuurd, die ook zogenaamd niet was aangekomen.

 

De rechter heeft toen besloten dat dit de fout was van het ontvangende bedrijf aangezien er vanuit werd gegaan dat de post een leveringgarantie afgeeft van meer dan 98 % en dat de brief dan hoogstwaarschijnlijk wel is afgeleverd.

 

Kan het proces niet zosnel terug vinden, maar wil anders binnenkort nog wel navragen. Het bureau van rechtshulp weet anders de uitspraak ook wel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je moet toch stennis blijven maken, en wel zodanig dat HCC net zo gaat reageren als jij: laten we het abo maar beeindigen want die jongen blijft zeiken!

 

Begin met meerdere mailtjes, paar brieven, paar telefoontjes enz enz

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.