Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
bensink002

firmware upgrade van Speedtouch 716

Aanbevolen berichten

 

Ik probeer de firmware van mijn Speedtouch 716 te upgraden van 5.3.2.6.0 naar de nieuwste firmware en de upgrade klapt er iedere keer weer uit op een time-out. Hij staat een aantal minuten op "The device is starting upgrade mode" en dan klapt hij eruit met de melding "The device is not responding during discovery!". Ik maak gebruik van een wireless verbinding (Speedtouch 121g).

 

Ik heb uiteraard het een en ander proberen uit te zoeken, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Ik zie overal topics van mensen met dezelfde problemen, maar ik heb nog geen oplossing kunnen vinden. Heeft iemand misschien enig idee, hoe ik dit voorelkaar kan krijgen??

 

Al vast bedankt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Ik maak gebruik van een wireless verbinding (Speedtouch 121g).

 

Ik vraag mij af of dat wel kan. Firmware laden is een nogal low level bezigheid, en ik vermoed dat het alleen over een RJ45 poort kan gebeuren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

firewall in windows en in de moden uitzetten, anders gaat het niet. ik heb er gisteren net een geupgrade zat ook met het probleem.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Espresso

 

Ik heb net nog even een nieuwe poging gewaagd en ik loop weer vast op hetzelfde punt. Ik heb mijn McAfee firewall uitgezet en de firewall in de Speedtouch gedisabeled (windows firewall heb ik al uit staan).

 

Welke verbinding heb jij nu met je Speedtouch? Heb jij nu ook een wireless verbinding of hang je met een kabel aan je Speedtouch? Kan het zo zijn dat het inderdaad niet mogelijk is om firmware te upgraden via een wireless verbinding (zoals Grunnsat meldt)?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Firmware *NOOIT* updaten via WLAN, als goed is kan dat niet, als niet goed is gaat het alsnog fout <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb het met een kabel ertussen gedaan, ik verwacht inderdaad ook niet dat het wireless gaat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 

Ik heb vanavond weer opnieuw geprobeerd om mijn Speedtouch van nieuwe firmware te voorzien. Ik heb mijn Speedtouch naast m'n pc gezet en ik heb 'm in eerste instantie via een usb kabel aangesloten. De documentatie geeft aan dat windows (win xp prof met sp2) over de juiste drivers zou beschikken, maar dat ontkent 'ie dus. De Speedtouch wordt niet herkend door windows. Ik heb de Speedtouch vervolgens met een netwerkkabel aangesloten en de usb adapter heb ik ontkoppeld.

 

De upgradewizard vindt nu netjes de Speedtouch, maar de procedure strandt dus weer op dezelfde plaats. De Speedtouch komt dus niet in de upgrademodus en dan vliegt 'ie er weer met time-out uit. De McAfee firewall heb ik uiteraard uitgezet. Ik doe ongetwijfeld iets fout of ik zie nog steeds iets over het hoofd, maar heeft iemand misschien nog een idee, wat dat dan zou kunnen zijn?

 

Al vast bedankt,

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Schijnt dat je eerst een reset naar fabrieksinstellingen moet doen voordat je de nieuwe firmware erin zet.

Dit volgens tweakers waar meerdere mensen dit probleem posten.

Ben wel benieuwd naar de stabiliteit van deze firmware, versie 5.014 reset om een aantal dagen spontaan bij mij vandaar dat ik ben teruggegaan naar 5.3.35 deze laatse is echt superstabiel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Allen

 

Ik heb het vanochtend inderdaad ook gelezen, dat ik eerst een reset naar factory defaults moet doen en dat heb ik vanavond uitgeprobeerd. Het ging de eerste keer nog fout, omdat ik geen tcpip-adres had toegekend aan de verbinding. Ik heb een tcpip-adres toegekend aan de netwerkverbinding en toen ging de firmwareupgrade eindelijk goed.

 

Bedankt voor alle goede raad!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.