Jump to content

theparasol

V.I.P.
 • Posts

  8,374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Everything posted by theparasol

 1. Ik had me al verdiept en oa die sites zelf al gezien voordat minplus gereageerd had. Onafhankelijk van elkaar komen we tot dezelfde conclusie. Ik zou in jouw plaats de dokter nog eens raadplegen, wie weet dat hij/zij inmiddels door voortschrijdend inzicht tot een nieuw persoonlijk advies komt. Maar ergens verwacht ik dat je dat helemaal niet wilt want het gegeven advies past helemaal in jouw straatje.
 2. Wat een koopje: dat is nog geen 7,50 per maand! Erg jammer dat er zoveel gevist wordt in dezelfde vijver. Als je over "alle" content wenst te beschikken zul je toch al vlot 2 of meer van die verschillende streaming diensten moeten afnemen. Reden: exclusieve content alleen beschikbaar op platform x,y,z Dan wordt het opgeteld al gauw te kostbaar. Hopelijk ontstaat er op termijn een overkoepelend platform waarin alle content aangeboden wordt.
 3. Ik las HappySat zijn opmerkelijke lyme claim ook en na wat researchen kwam ook ik tot de conclusie dat hij onjuiste informatie op dit punt heeft. Als je je verdiept in de situatie met Lyme patienten wordt feitelijk aangeraden om Covid vaccinatie te nemen omdat Lyme patienten kwetsbaarder zijn en de vaccinatie kan juist hen behoeden voor extra gezondheidsproblemen na infectie met covid.
 4. Wat is die "kan" kans igv ander gevaccineerd persoon dan? Die is echt vele malen kleiner! Ik maak een verder waardeloze vergelijking: Twee auto's rijden achter elkaar aan op een winterse dag plotseling moet de voorste auto onverwachts remmen omdat er een auto stilstaat op de weg. Hoe schat je de kansen in dat ze er acherop klappen met aanzienlijke schade en zelfs dodelijke afloop? Igv 1 van de auto's versleten banden heeft? igv beide auto's versleten banden hebben? igv 1 van de auto's winterbanden heeft? igv beide auto's winderbanden hebben? Net zoals met een immuunsysteem wat plotseling een uitdaging krijgt zou je willen dat er nog genoeg tijd is om tijdig stil te staan. Uiteraard doe je er niks aan als je net die ene gek treft die met versleten spul achter je aan rijdt. Dan ben je alsnog aan de beurt ondanks dat je zelf alles voor elkaar hebt. Het is beter als je een dag naar het strand gaat en je bent bang om te verbranden en neemt zonnebrand creme mee dan dat je een dag naar het strand gaat en je ziet wel wat het wordt zonder zonnebrand creme en je komt vervolgens zo rood als een kreeft weer terug. Je angsten kun je altijd beter onder de ogen zien dan simpelweg negeren! Maar goed, iedereen heeft recht op zijn eigen setje domme en verstandige meningen. Verstandige mensen stellen hun meningen bij op basis van ervaringen. Eigenwijze mensen alleen op basis van hun eigen ervaringen. Voor domme mensen voelt het alsof het hun wordt aangedaan door anderen.
 5. Kijk tegenwoordig hebben we door de huidige wetenschappelijke inzichten een keus, ttv de zwarte pest was die er echter niet! Het is niet te hopen dat je asymptomatisch bent en met je bezoek aan je pa om hem voor de zoveelste te helpen met zijn nieuwe telefoon alsnog besmet. Gevaccineerd betekend niet kogelvrij. Helemaal niet op die leeftijd waar het immuun systeem in de regel niet meer optima forma is. Hoewel, ik kan me zo voorstellen en respecteren dat jij en je pa het allemaal wel prima vinden als het gebeurt dan gebeurt het toch? Als jij ermee kunt leven dat jij indirect dan verantwoordelijk bent geweest voor de voortijdige dood van je pa wie ben ik dan om je daarop aan te spreken? Stel hij zit in een verzorigingshuis en door jouw anti makke schapen gedrag gaan er nog eens 10 oudjes voortijdig de pijp uit... Het zou mooi zijn dat iedereen die gevaccineerd kan worden dat ook daadwerkelijk doet. Alleen hierdoor geven we dit virus minimale overlevings en mutatie kansen. Dat vaccinatie bijwerkingen heeft voor sommigen dat staat in geen verhouding tot de vele doden en bijwerkingen die het echte virus eist. Gelukkig heeft hier in nederland al meer dan 80% zijn/haar verantwoordelijkheid genomen en zijn bijdrage geleverd in de strijd tegen dit virus. Maar goed, mijn mening, mijn afweging. Ik ben helaas te dom om je te voorzien van doorslag gevende argumenten om het alsnog te doen.
 6. Dus helemaal rijp voor de diverse online klaagmuren en een regelmatig bezoek aan de alternatieve geneeskunst. Waar een man/vrouw hun klachten tegen royale betaling aanhoort en ze daarna een of ander geneeskrachtige steen of flesje alcohol voorschrijft. Eindelijk voelen ze zich gehoord en dat zal vast opluchten en zo hun klachten verminderen. Vervolgens blijven ze nog tot hun graf committed aan die alternatieve bende en zullen ze uit pure wraak de traditionele artsen zwart blijven maken.
 7. Er kan niet opgetreden worden omdat er niet expliciet in de wet staat dat het verboden is om zo'n bewijs te vragen aan je werknemers. De regering is ondertussen wel bezig om de wet op dit punt te verduidelijken. Het is namelijk ook hun wens / idee dat dit verboden moet zijn. Maar gewoon lekker verder huilen met je tweedeling gezever samen met je maatje HappySat. Polariseren is zo gemakkelijk. Kom eens met een werkbare oplossing voor iedereen ipv dit enkel langs je eigen "ikke" maatstaf te houden. Ik denk nog een jaar a 2 jaar oid en dan zijn we wel verlost van het feit dat corona het dagelijkse leven van te veel mensen beheerst. Gaat het weg? denk het niet maar alle maatregelen wel.
 8. Ja, als je beide vaccinaties in zelfde buitenland hebt ontvangen kun je daar mee uit de voeten. Maar waar ik op doelde was 1 van de 2 in binnenland en de andere in buitenland. Dan ben je medisch gezien volledig gevacineerd maar administratief niet dus ook geen groen vinkje.
 9. Ja, lastig omweggetje want de medische dossiers tussen landen onderling mogen niet gekoppelt worden. Meen gelezen te hebben dat je dan "ergens" in Utrecht de boel dan persoonlijk moet regelen zodat een en ander bijgeschreven kan worden op je nederlandse dossier. Pffff.... nou in zulke gevallen ben je niet blij dat de boel niet digitaal gekoppelt mag worden maar dat is de prijs die we moeten betalen om toegang tot je dossier te beperken en in de hand te houden en te beschermen tegen misbruik.
 10. Wat wel een probleem is dat nog steeds 20% van de volwassenen een garantie heeft om een covid besmetting op te lopen. Die bewijzen zijn nodig om de groep mensen in die 20% die nergens wat op uit willen doen te proberen te decimeren. Een gevaccineerde die zelf besmet raakt en vervolgens anderen besmet is een statisch aanvaardbaar besmettingsrisico. In de horeca zit je doorgaans langer dan een kwartier op elkaars lip en dus totaal niet te vergelijken met winkelbezoek. Dat bedrijf is momenteel verplicht om alleen klanten toe te laten met een coronabewijs. Het gaat ze dus weldegelijk wat aan want zo is de wet momenteel en als jij het daar niet mee eens bent dan blijf jij zelf maar wat langer in de lockdown. De meerderheid wil wel graag op enigzins normale en veilige manier aan de maatschappelijke leven deel te nemen dus we hebben afgesproken dat we dan verplicht zijn om in bepaalde hoog risico situaties een coronabewijs te moeten tonen. Hoe werkt dat in jouw hoofd? Ik ben het ergens niet mee eens en dat is mijn goed recht dus ik hoef de wettelijke verplichtingen niet meer na te komen? Ik ga drogredenen en onjuiste dingen verzinnen om de vervelende verplichtingen belachelijk te maken zodat ik me er beter bij voel? Je moet ook niet wachten tot het laatste moment! Ik heb het voor mijn vrouw geregeld 14 dagen geleden toen bekend werd dat die bewijzen verplicht werden gesteld. Samen de Digid aangevraagd, 3 dagen later brief binnen en kwartier later had ze de qr codes op de telefoon staan. We laten die 1.5 meter los , dus in potentie is dan de minimale afstand nog kleiner dan 1 meter. Vergelijk je nou serieus een restaurant waar je zit met bekenden aan een tafel met een of andere dancing.waar je hutjemutje staat. Probleem is dat alles onder de noemer horeca valt. Wil je ook maar een schijn van kans maken om het juridisch dicht te timmeren zul je moeten terugvallen op algemeenheden waarbij er inderdaad gevallen zullen zijn waar het overduidelijk is dat het onzin is. Echter, ga je te veel specificeren dan ga je het juridische moeras in. En we weten allemaal dat de messen in het "tegenkamp" al geslepen zijn en met grootste genoegen een zoveelste poging zullen doen om de maatregelen van tafel te krijgen. De meerderheid is bezig om de maatschappij en de economie in leven te houden en het lijkt wel alsof er lieden zijn die maar een credo hebben: Ik wil mijn eigen gang blijven gaan zonder enige bemoeienis of beperking. Wat een ander doet moet hij/zij weten maar ik laat me geen restricties opleggen waar ik het niet mee eens ben.
 11. Als niet gevaccineerde moet ik kunnen aantonen dat ik geen corona besmettings risico vorm voor mijn omgeving zodat de 1.5 meter regel veilig losgelaten kan worden. Ik bewijs dit door aan de deur mijn bewijs te tonen zodat ik ook naar binnen mag. De persoon aan de deur weet niet eens wat de reden is voor je geldige corona bewijs en daarnaast boeit het die persoon geen ene moer. Hij/zij vind het wel oervervelend dat er op gecontroleerd moet worden maar het is de enige manier om op een veilige manier gasten te ontvangen. Wie liever een coronabewijs op papier heeft, gaat naar de website coronacheck.nl/print. Je kan daar het coronabewijs printen. Lukt dat niet? Een bibliotheek bij jou in de buurt kan je ook helpen met een papieren coronabewijs. Een alternatief is de 1.5 meter blijven handhaven en de risico horeca dicht blijven houden en beperkt aantal bezoekers toe te staan. Na 1.5 jaar willen we daar wel een keer van af. Maar het kan helaas momenteel alleen met enige veiligheid door een corona bewijs te tonen. Dit omdat niet iedereen gevaccineerd kan of wil worden maar we kunnen ook niet toestaan dat het virus snel ff de resterende 1.8 miljoen inwoners besmet, als 2% daarvan in het ziekenhuis komt dan stort ieder zorg systeem in elkaar. Geen enkel land ter wereld kan een dergelijke zorgvraag tegelijk aan. Niemand zit te wachten op die coronabewijzen maar op het virus zelf zit al helemaal niemand te wachten. Het is momenteel dus een noodzakelijk kwaad! Een ander alternatief is survival of the fittest: Zorg nodig en ziekenhuis is vol? jammer dan, je mag buiten of thuis creperen. Je loopt long covid op? Je bent overduidelijk een zwakkeling die gemist kan worden in de maatschappij. Je gaat dood? Je bent overduidelijk een zwakkeling die gemist kan worden in de maatschappij. Je overleeft maar je levensverwachting daalt met een paar jaar? Shit happens! Tot zover het ik verhaal.... Een oorlog beschadigd mensen voor het leven en het rukt geliefden en familie uit je omgeving weg, deze onzichtbare biologische oorlog ook! Gaan we liever achteraf roepen als we de gevolgen had geweten dan had we meer kunnen en moeten doen?
 12. Echt iets voor hem dit! Door de jaren heen al geregeld met het heerschap de degens mogen kruizen. Idd geniale coder maar zijn persoonlijkheid heeft vele nare en scherpe randjes. Je kunt beter geen code van hem gebruiken. Hij is er toe in staat om wat extra payload aan te brengen voor zijn persoonlijk (mis)gebruik.
 13. En terecht, binnen is binnen en dat dus alleen met corona bewijs. Ik kan me herinneren van biologie les vroeger dat menstruatie cyclus wel vaker ff zijn padje afgaat als de vrouw ziek is. Nou vaccinatie zet immuunsysteem aan het werk, sommigen zullen er wel wat gevoeliger voor zijn en dan raakt de boel ff ontregeld. Als vrouw de coronabesmetting afwachten en doormaken lijkt mij vervelender. Maar dan hoor je niemand over een ontregelde cyclus want dat is dan natuurlijk effect van dat nare virus en als het daar bij blijft mag je de handen dichtknijpen lijkt me.
 14. Je moet ze ook niet zo agressief bedreigen met je pro vaccinatie argumenten. Dat vinden ze niet fijn, ze zaten immers net zo lekker in hun anti-vaccinatie bubbeltje en voelden zich gesterkt in hun waanzin.
 15. Als het geen openlucht theater is dan krijgen ze daar gegarandeerd problemen door. Dit recalcitrante gedrag wordt doorgaans beloond met een dikke boete en het sluiten van de deuren voor bepaalde tijd. Handhaving van de regels is in dit geval supersimpel. Ze hebben van te voren in de media aangekondigd wat ze gaan doen. Dus boas de zaal in, tellen maar en het is voor elkaar. De regels zijn helder en totdat die veranderen hebben ook zij zich daar aan te houden want anders wordt het een glijdende schaal. Alsof die regels opgesteld zijn om alles en iedereen te pesten. Ergens hoop ik dat het een ludieke stunt is, immers het levert gewoon gratis reclame op en gegarandeerd alle zitplaatsen verkocht. Als je er dan voor zorgt dat je netjes 2/3 van de zitplaatsen maximaal verkoopt dan doe je het goed. Achteraf kun je altijd nog beweren dat het een reclame stunt was.
 16. Kan maar zo dat de homo sapiens een voor hun onschadelijk virus introduceerden bij de neanderthalers die daardoor massaal het loodje legden. Zelfde gebeurde ook tijdens de spaanse kolonisatie van midden en zuid amerika.
 17. Allemaal ander kanaal. En mocht het 2.4 ghz band zijn dan alle accesspoints op 20mhz instellen en kanaal 1,5,9 en 13 gebruiken. Eventueel kan ook 1,6 en 11 igv 3 aps. Reden: stel dat je client op AP1 communiceert en een andere client tegelijk op AP2 dan moeten en gaan ze op elkaar wachten. Beetje zelfde als op een walky talky.... kun je ook niet tegelijk praten. Als er op zelfde kanaal ook nog een andere bezig is te communiceren moet je daar ook nog weer op wachten. Het maakt daarbij niet uit of het communicatie is van eigen clients/accesspoints of van de naburige vreemde accesspoints.
 18. Is een (gebruikte) intel nuc geen optie? Zoek bv eens op bv BOXD34010WYK, is een oud model maar voor een paar cent heb je die in de vingers. Ik hoef je niet te vertellen dat windows 7 icm internet niet meer veilig is, is inmiddels al sinds 14 jan 2020 unsupported. De spagaat waar je in zit snap ik wel, je wilt liever niet de klanten teleurstellen die er nog afhankelijk van zijn. Van de andere kant is het toch wel lachtwekkend dat ze voor hun beveiliging afhankelijk willen zijn van eco systeem wat niet meer veilig is. Geeft ook wel weer aan hoe serieus ze beveiliging nemen.
 19. Brakke hdd systeem zo traag als stroop bij vlagen of permanent? Ja, bsod: ja, maar muispijl vast / keyboard vast nee. Als systeem goed vast zit dan reageert systeem niet meer op numlock toets. Zelfs al een monitor gehad die aangesloten systeem zo traag als drek maakte. Leek sterk op kapot ddc signaal. Ik heb wel eens met ssd meegemaakt dat systeem er niet van wilde booten. in ander systeem herkende hij hem niet eens. Firmware update ssd icm bios update systeem loste dat op. Sta er dus niet van te kijken dat een leek roept dat systeem niet met ssd werkt. Dit issue deed mij denken aan mijn passief gekoelt mini systeem dat onvoldoende koeling had gehad TGV zware belasting en te hoge omgevingstemperatuur. Systeem zo traag als drek, liet ik het een uurtje afkoelen dan weer FF normaal en na 5 minuten niet meer vooruit te branden. Ter test kap eraf en een extra fan erop... Niks bleef traag. Uit chagarijn maar zo laten warm draaien. Poweroff, BIOS in en hoppa daar ook stroop. Tekst verscheen in slowmotion op scherm. Na veel geklier en getest later bootte hij niet eens meer. Ook niet na een dag uit. Zijn opvolger werkt trouwens nog steeds met dezelfde ssd en Ubuntu wat er nog op stond.
 20. Ik heb ook jarenlange ervaring en je verhaal klopt gewoon niet. Een manke hdd laat niet je muis/keyboard freezen. Kun je technische wartaal gaan uitslaan om je onjuiste mening kracht bij te zetten maar het is en blijft feitelijk onjuist.
 21. Had ik ook aan gedacht maar een falende hdd laat je muis/keyboard niet freezen
 22. Die zijn allemaal al overgegaan op ipstream. Ook geen gezeik met gemeente dat er geen ontsierende schotel aan de muur mag hangen en veel lagere setup kosten.
 23. Mainboard defect, gok dat een chip die tussen io devices en de CPU zit TGV oververhitting onbetrouwbaar is geworden. Niet dat hij stuk is maar sloom doordat alles TIG keer retried moet worden voordat het er door komt. Kan CPU zelf ook zijn TGV kapotte cache geheugen. Wordt die ook mega sloom van. In elk geval een naar issue om op te sporen zonder dat je onderdelen hebt om dingen uit te sluiten
 24. Klinkt goed! Hopelijk komt jouw toekomstvisie gauw uit.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.