Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Bink

RTL helemaal in Breedbeeld

Aanbevolen berichten

RTL Nederland start op 1 januari 2007 met breedbeelduitzendingen van alle programma’s en commercials. De commerciële omroep (RTL 4, 5 en 7) stapt na Engeland en België als derde partij over van het traditionele 4:3 formaat naar het brede 16:9.

 

Volgens technisch directeur Bert Klaver van RTL is het besluit genomen, omdat sinds enkele weken het aantal breedbeeldtelevisies in de Nederlandse huishoudens boven de 50 procent ligt.

 

 

Bron: Telegraaf

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dus eindelijk GTST in breedbeeld?

 

Want dáár heeft de andere helft van de bevolking op gewacht. Hun meest geliefde programma was 4:3 *dus* kwam er altijd, ook als er een nieuwe TV kwam, weer een 4:3 toestel (hier in huis ook). Heel veel mensen zullen nu pas als ze een nieuwe TV kopen voor een breedbeeld gaan..

 

Kip..ei..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Eindelijk... Gaat goed met het breedbeeld aanbod. Canal digitaal, denken jullie er aan om op tijd de anamorphe apparatuur te bestellen <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Erg goed nieuws!

 

Maar ik ben wel benieuwd hoe RTL dan omgaat met materiaal dat niet in breedbeeldformaat wordt aangeboden. RTL heeft bijvoorbeeld weer de rechten om Formule 1 uit te zenden, maar voor zover ik weet worden die uitzendingen in 4:3-formaat aan de zenders aangeleverd.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Daar zijn zogenaamde aspectizers voor te koop.

Is in de broadcast wereld al lang ingeburgerd.

 

Hier heb je er bijvoorbeeld zo een. (Voor degene die het interesseerd).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Onze visie werkt in de breedte, niet in de hoogte.

 

Dat is van nature zo. We moesten in de breedte kijken om te jagen. Van boven en van onderen waren relatief weinig dreigingen.

 

Breedbeeld is dus natuurlijk.

 

Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Gezichtsveld : ons gezichtsveld is ongeveer 16:9 <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:
Canal digitaal, denken jullie er aan om op tijd de anamorphe apparatuur te bestellen <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

misschien dat we vast een petitie moeten opstellen, want het ze hebben maar 7 maanden de tijd...


Qua 4:3 formaat ben ik voor: Gewoon in 4:3 formaat uitzenden die hap , geen pillarboxen (nogal pedant, kan zelf m'n tv wel afstellen, levert bovendien een postzegel op voor 4:3 kijkers) of afknippen van boven en onderkant aub. Gewoon uitzenden zoals het wordt openomen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoe is dat mogelijk , dat Belgie eens een keertje voor is op nederlands gebied. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Goed voorbeeld RTL! Dat de publieken maar snel mogen volgen (en die 80 miljoen ophoesten natuurlijk).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nou wel hopen dat ze het wss signaal meezenden zodat ik niet handmatig hoef te zoom switchen tussen alle zenders.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik hoop nu dat ze het echt menen bij RTL. Ik dacht dat ze een half jaar geleden ook naar 16/9 wouden, wat toen nooit gebeurt is.(er zijn alleen meer letterbox uitzendingen gekomen)

 

Verder hoop ik dat het om echt anamorphic 16/9 gaat, letterbox is voor niemand beter. En alle programma's 16/9 wil al helemaal niet, het grotendeel is gewoon nog 4:3, of ze moeten die 4:3 uitzendingen gaan verminken.

 

Afwachten dus. Hopelijk gaat het echt gebeuren <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Het bericht van RTL Nederland:

 

RTL Nederland volledig in breedbeeld

 

Per 1 januari 2007 zal RTL Nederland, als eerste in Nederland en als derde zendergroep in Europa na Engeland en België, met drie zenders (RTL 4, RTL 5 en RTL 7) volledig in breedbeeld uitzenden. Vanaf die datum worden zowel de programma's als de reclameblokken in breedbeeld (16:9 formaat) uitgezonden, op dit moment is dit nog 4:3 formaat. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een breedbeeldtelevisie. Voor RTL Nederland een uitstekend moment om in te spelen op deze belangrijke technische ontwikkeling en de kijkers te voorzien van een optimale beeldkwaliteit.

 

Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland: "RTL Nederland heeft gewacht op het juiste moment om over te gaan op breedbeeldformaat. Dat moment is nu aangebroken. Het aantal mensen met een breedbeeldtelevisie blijft toenemen en als marktleider willen en moeten we vooruitlopen op deze ontwikkeling in televisieland. Vanaf 1 januari gaan we onze kijkers nog beter 'op maat' te bedienen".

 

Algemeen Directeur Broadcast Operations RTL Nederland, Bert Klaver, over de technische achtergronden: "We gaan bijvoorbeeld op verschillende plekken in onze technische infrastructuur aanpassingen doorvoeren. Nog niet alle camera's zijn omschakelbaar naar breedbeeld en moeten dus vervangen worden. De grafische vormgeving van bijvoorbeeld onze ondertitels en het logo wordt gewijzigd én we zullen apparaten toevoegen om bestaand en oud 4:3 beeldmateriaal om te zetten naar een 16:9 kader."

 

Tevens hoeft vanaf 2007 een breedbeeldtelevisie niet meer handmatig op de juiste schermweergave ingesteld te worden. RTL stuurt met haar programma's een signaal mee, waardoor het beeldscherm automatisch de juiste stand aanneemt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bedankt voor het volledige bericht <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ze gaan dus de 4:3 uitzendingen bewerken. Hopelijk gaat het alleen om plaatsen van zwarte balken links en rechts, en niet onder en boven beeld gaan wegsnijden. Maar het zal wel een tussenweg worden, zoals bij de bbc wel is te zien is.

 

Wat ik mooi vind om te lezen is dat ze 100% omgaan naar 16/9. Dus ook alles rond de programma's ed. Ik ben alleen wel benieuwd in hoeverre dan nog rekening gehouden gaat worden met 4/3tvs

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik hoop dat het nu toch echt eens gaat gebeuren.

 

Talpa zou ook Anamorph 16:9 gaan uitzenden. Ik zit nog steeds tegen een 4:3 met daarin breedbeeld te kijken (Letterbox). Dat is natuurlijk voor de kwaliteit afschuwlijk...

 

Ik hoop dat sbs etc. ook snel overgaan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.