Jump to content

DVD start niet automatisch op en wordt niet in verkenner herkend


Guest
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Sinds kort blijken mijn DVD-speler en cd/dvd brander niet meer over een autorun-functie te beschikken. Ook worden dvd's en cdroms niet meer door beide spelers in verkenner herkend en gelezen. Bij het handmatig opstarten via verkenner werkt de dvd wel, eveneens door de dvd via een dvd programma te starten.

De eerdere tips van dit form (uit 2005) heb ik al gecontroleerd en toegepast maar mochten niet baten.

Ook heb ik al tweakUi gedownload maar werkt ook niet. Mijn grootste nachtmerrie is dat ik Windows opnieuw moet installeren bij een fatale fout, dat kan dus niet meer. Wie O wie kan mij helpen? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link to post
Share on other sites

Open Windows Verkenner, door te kiezen voor Start/Alle programma's/Bureau-accessoires/Windows Verkenner, en klik met de rechter muisknop op het pictogram van de cd-rom- of dvd-speler. Kies achtereenvolgens voor Eigenschappen en Automatisch afspelen. In de vervolgkeuzelijst selecteert u een mediatype, bijvoorbeeld Muziekbestanden. Vervolgens neemt u een kijkje bij het groepsvak Acties. Activeer de optie. Selecteer de actie die u wilt uitvoeren, waardoor de lijst met bewerkingen beschikbaar wordt. Kies hier voor de actie die jij wil dat de computer onderneemt. Herhaal deze stappen bij elk weergegeven mediatype.

Link to post
Share on other sites

Big John, bedankt voor de tip. Ik had deze acties echter al eerder op dit forum gezien (2005) en uitgevoerd. Ok dit blijkt niet te werken. Wat ik ook nog wil vermelden is dat als het om afbeeldingen gaat ( inlezen camera, cardreader) alles wel goed werkt, ik spreek hier uisluitend over dvd's en cd's.

Link to post
Share on other sites
Citaat:
Big John, bedankt voor de tip. Ik had deze acties echter al eerder op dit forum gezien (2005) en uitgevoerd. Ok dit blijkt niet te werken. Wat ik ook nog wil vermelden is dat als het om afbeeldingen gaat ( inlezen camera, cardreader) alles wel goed werkt, ik spreek hier uisluitend over dvd's en cd's.


Dit kunnen verschillende dingen zijn aangezien je er over 2 praat en beiden niet werken kan dit ook een afstervende voeding zijn, die kan niet genoeg stroom/amperes meer leveren naar je dvd en brander, hier zelfde gehad voeding vervangen probleem over.

Dit valt simpel na te gaan, hoe oud is de pc? hoeveel is er extra bijgekomen aan hardware? Bevat de pc nog steeds de standaard geleverde voeding? Als de laatste 2 vragen op JA beantwoord zijn is je voeding zo en zo zwaar aan het overwerken en geeft het na tijdje op, dit bemerk je eerst door stroom vreters zoals een dvd speler/brander die niet goed werken of vrijwel niks doen, ook aan spontane resets of geheel spontaan afsluiten van je pc, en zelfs tot een blauw scherm met een error code, als je dit de laatste tijd ook wel eens meegemaakt hebt dan is het 100% de voeding.

Waarom zeg ik dit? Nou beiden spelers tegelijk is wel heel erg vaag. Je zou ook eventueel als optie een live cd kunnen starten van linux en dan kijken of je spelers branders werken dan weet je ook gelijk of het aan windows ligt maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link to post
Share on other sites

Penthe bedankt. Ik heb een vrij recente pc (Dell Dimension 4600), waarvan ik denk dat de voeding nog prima in orde is. Wellicht heb ik onvoldoende informatie gegeven, maar wanneer ik een dvd of cd in de speler doe, vindt er wel een mechanische start plaats. Met andere woorden hij herkent de schijf wel begint ook te draaien alsof hij normaal werkt, maar daarna gebeurd er niets meer.En voor alle duidelijkheid, ik kan hem wel starten met Power-dvd, of door in verkenner b.v. "setup"aan te klikken. Bij een dvd werkt dat natuurlijk niet.

Link to post
Share on other sites

Inderdaad lijkt me sterk dat met zo´n recente pc je voeding niet goed is, maar het blijft een wazig iets dat het met beiden gebeurd, maar wat versta je onder dvd? Elke dvd of dvd´s met muziek of films die niet starten.

 

Met film dvd´s heb ik hier ook wel de nodige probleempjes ondervonden, na installatie van wat afspelende software was dat over, windows mediaplayer starte de video dvd´s of film dvd´s ook niet hier. Met gewone data dvd´s werkte het wel goed.

 

Tja en informatie teveel is vaak beter dan te weinig.

 

 

Ik kan het nog wel gekker vertellen wel beetje offtopic, maar komt wel beetje op zelfde gekte neer. Heb alle Monty Python's flying circus - sketches gedownload en mediaplayer speelt ze niet af maar als ik op de avi bestanden klik komt het wel in explorer preview met plaatje???? start ik VLC player speelt het wel af, als je het kan previewen in explorer zou je toch zeggen dat het dan ook afspeelt met mediaplayer, nog gekker is VLC zegt dat het DIVX is en windows zegt dat het XVID is <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Dus we hebben beiden een wazig probleem als het om afspelen van media gaat.

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link to post
Share on other sites

Kan je we stellen Penthe.

 

Big John, met de door jou aangegeven link ga ik ingrijpend in het register rommelen. Ik ben hier altijd voorzichtig mee, maar wellicht is dit de einge oplossing. Ik zal eerst even zoeken hoe ik eenvoudig een backup van mijn register kan maken. Ook via systeemherstel heb ik overigens geen resuktaat geboekt. Hij geeft aan dat met het door mij gekozen herstelpunt geen herstel mogelijk is?!? Bedankt voor de aanwijzing.

Link to post
Share on other sites

hoi,

 

Win XP:

 

Uitschakelen: Start-->Uitvoeren--> Typ regedit Ga naar : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom Verander de waarde van autorun van 1 in 0 Inschakelen:

 

Wil je dat de cd terug automatisch opstart...dan hoef je alleen maar deze waarde terug te veranderen in 1.

 

let op het is gevaarlijk in het register werken , doe het niet onodig als er andere oplossingen zijn

 

mvg

dreambox8000 ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2

Link to post
Share on other sites

hallo

ik heb het zelfde probleem.

wat bij mij ook niet automatiche op wil starten is, als ik me digitale camera in me pc plug...

als ik naar de instellingen van me vriendin ga werkt alles wel goed!!

hoe kan dat dan?

Link to post
Share on other sites

je hebt dan waarschijnlijk eens in gevuld dat die geen actie moet ondernemen als je de camera aansluit... ik weet even niet hoe je dit moet herstellen.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.