Ga naar inhoud


Kabel (DVB-C) versus DVB-S kwaliteit


Gast

Aanbevolen berichten

Ik was er eigenlijk al helemaal uit. Van UPC analoog naar Canal Digitaal . Met name omdat ik dan ook via mijn Mediacenter volledig digitaal kan kijken met optimale kwaliteit ((ik heb inmiddels ook UPC digitaal maar door de link set-top box <> kaart kan je niet je eigen tuner gebruiken en dat werkt du niet met mijn MCE!).

 

Echter, ik zie nu hier en daar posts staan dat de kwalitiet van canaal digitaal helemaal niet zo best is terwijl mijn veronderstelling de hele tijd is geweest dat het beeld superieur zou zijn tov analoog en aanzienlijk beter dan DVB-C (via UPC). Kan hier iemand wat duidelijkheid over geven? ook in combinatie met toekomstige HD?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Uit eigen ervaring is DVB-S toch duidelijk beter dan DVB-C, hoewel ik het via Casema had.

 

En zeg nou zelf, alles is toch beter dan UPC? <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schotel signaal wordt uitgepakt en opnieuw gecodeerd (zo'n beetje a la DVDShrink dus, maar dan met volledige MPEG2 encoding). De kabelboer zal dus waarschijnlijk wel B-frames verzenden, want dat scheelt bandbreedte. Op de beeldkwaliteit heeft dat geen invloed, wat wat er nooit ingezeten heeft krijg je ook nooit meer terug, net zoals een CD opname van een plaat nooit beter zal zijn dan de plaat...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helder!

 

Dan nog even over HD. Wat is de relatie tussen DVB-S en DVB-S2 in relatie tot HD & de benodigde tuner?

 

Ik begreep dat je via de schotel gewoon HD kunt ontvangen via DVB-S en je daar DVB-S2 niet voor nodig hebt, of zie ik dit niet goed?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat is de relatie tussen DVB-S en DVB-S2 in relatie tot HD & de benodigde tuner?


Er is geen relatie tussen HD en DVB-S2. Je kunt gewone PAL uitzenden in DVB-S2 en je kunt HD uitzenden op DVB-S (dat gebeurt nu dus)...

Er zijn weinig tuners die HD ondersteunen, en nog minder zenders die het uitzenden. Vooralsnog koop je een kat-in-de-zak als je een HD tuner koopt: Maar afwachten of je er over een paar jaar nog wat aan hebt, als ze nog ooit serieus HD gaan uitzenden...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het enige goede antwoord is dat er geen verschil is tussen DVB S/C/T . Het betreft hier technieken die in staat zijn exact dezeflde kwaliteit te kunnen leveren. Alles hangt af van de provider en het door hen gekozen bitrate/resolutie. Kortom DVB S/C/T kun je net zo goed of slecht maken als je zelf wilt.

 

Tuurlijk is het wel zo dat iets wat via schotel al slecht ontvangen wordt niet beter wordt op de kabel. Kortom is de aanvoer slecht dan is het ook slecht in jouw huiskamer. Steeds meer zie je dat div kabelaars hun signaal direct via glas uit hilversum betrekken en dat de kwaliteit voor deze zenders dus hoger ligt dan via satelliet.

 

HDTV wordt uitgezonden in MPEG2 en MPEG4, dit weer in DVB-S of DVB-S2. Reken er maar op dat alles de komende jrn overgaat naar DVB-S2 icm MPEG4. (zelfs de SDTV kanalen) Het is geen vraag of dit gebeurt maar wanneer dit massaal gebeurt. Waarom DVB-S2 met MPEG4? nou dit bespaard bandbreedte en daarmee veel kosten.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat het zal overgaan lijkt me ook duidelijk (ze moeten nu eenmaal zorgen dat de mensen deze nieuwe ontvangers gaan kopen) maar er zal toch wel een "backwards compatibility" mogen verwacht worden (voor tenminste een paar jaar) zodat we niet allemaal meteen een nieuwe tuner moeten kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het enige goede antwoord is dat er geen verschil is tussen DVB S/C/T


Een transponder op astra is ongeveer 30 Mhz breed bij dezelfde polarisatie. Op de kabel is een kanaal slechts 8 Mhz breed. Daardoor wordt er op de kabel 64QAM toegepast als modulatie en QPSK op de sat. Toch wel een verschil lijkt me.

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...