Ga naar inhoud


Codx

Lid
  • Items

    5342
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    43

Community antwoorden

  1. Codx's bericht in Waarom krijg ik steeds bericht "Je bent net ingelogd vanaf een toestel die je voorheen nog niet gebruikt hebt."? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hij onthoud het niet omdat jou sat4all cookie blijkbaar telkens gewist wordt. Als je dat oplost  krijg je geen mailtjes meer. 
     
    Hoewel ik ook absoluut met je eens ben dat die cookies de pest zijn en die hadden allang verboden moeten worden. Het bestaat hoofdzakelijk om je te tracken. Een TPM is niet relevant in dit verhaal. Bovendien wil ik helemaal niet dat webservers mijn apparaten identificeren, de account gegevens is meer dan genoeg.  ja maar die kunnen gestolen en kun je meteen zien dat er iemand in logt als je een mailtje krijgt, maar dan denk ik.. is niet echt jullie taak.  Kijk dat de bank dit soort controles doet oke, maar 1 of ander forum.. who fucking cares. 
  2. Codx's bericht in Vreemde frequenties VRT Radio 2 Benebene werd gemarkeerd als het antwoord   
    ja ik hoor 'm op 1440 via KiwiSDR,  ik heb zelf gisteravond even op 88,7 geluisterd maar hoor daar alleen Omroep Noord Holland uit Hilversum met maar 300 Watt terwijl ik maar 20 KM van Den Bosch en Oss zit.   Dus moet echt een klein zendertje van een misschien 10-20 watt zijn. 
     
    Ik heb ook nog even gekeken online maar die 88,7 is wel met diverse steunzenders in Vlaanderen in gebruik voor VRT Radio 2, toen dacht ik misschien dat die deels programmering van bene bene doorgeven. Maar ja daar is niet alles mee verklaard. Dan krijg je niet ineens RTBF classic 21 programmering, ook 1440 AM is niet logisch.
     
    Ik zou normaal zeggen, kijk even op radio-tv-nederland website wie een vergunning heeft voor 1440 AM in omgeving Oss maar die site geeft die info niet meer want alles is afgebouwd.  En FMscan.org wil tegenwoordig al dat je een account aanmaakt.. (gaat lekker zo) 
     
    Het lijkt mij toch iemand die dit zelf doorgeeft voor eigen gebruik of als testje maar niet van de lokale omroep want die doen niks met de middengolf. 
     
      
  3. Codx's bericht in Soms zwart beeld !!!! werd gemarkeerd als het antwoord   
    Nou ja er is een probleem met nieuwere images en CCcam  waardoor je dus zwart beeld kunt krijgen als je 2 zenders tegelijk wilt decoderen, dit heeft niks met de kaart te maken dus ook niet het anti-cs verhaal.
     
    Maar goed wanneer is dit hele gebeuren begonnen en is er toen iets veranderd.?
     
    Je kunt even Oscam proberen, gewoon out of the box  En kijken of het dan nog speelt, zoja dan ligt het waarschijnlijk aan je ontvangst..  Maar nogmaals kijk ontvangst danwel diseqc problemen doen zich natuurlijk niet alleen voor als jij opnames gaat maken, dan moet je die ook hebben tijdens het live kijken.    
  4. Codx's bericht in Decemberzegels / post werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hoezo dag prijzen?   De standaard waarde van een postzegel is 1,09 euro per 1 jan 2024. Maar er staat een 1 op alle postzegels dus als jij oudere postzegels hebt kun je die gewoon gebruiken. Kerstzegels zijn 0,96 euro dus moet je bij plakken.  Ik koop al jaren geen kerstzegels meer want dat heeft amper zin, bovendien bewaar ze dan tot volgende kerst.
  5. Codx's bericht in Creatieve hacker & Digital Sat Pro werd gemarkeerd als het antwoord   
    Deze zijn wel heel fake inderdaad, zelfs een roestige spijker kan voldoende signaal geven, maar dan is het nog geen echte antenne. En die met die scheermesjes is helemaal lachwekkend omdat die daar een multi tap tussen zet ook. 
  6. Codx's bericht in Zoek image voor DM800SE werd gemarkeerd als het antwoord   
    Dat plaatje is van openpli 2.1, ik raad je aan openpli 6.1/6.2 er op te zetten maar op de openpli site gaan ze tot 4.0 geloof ik.  Het voordeel van die 6.x versies is dat je redelijk bij bent qua interface/mogelijkheden. Dus gewoon elders downloaden en dan wel voor de juiste versie box.
     
    De softcam kun je uit de feed halen of handmatig er naar toe kopieren, IPK kan ook. 
  7. Codx's bericht in Geen TV-Vlaanderen meer : waarschijnlijk defecte LNB werd gemarkeerd als het antwoord   
    Met die box is niks aan de hand. Er is gewoon iets corrupt door die backup die telkens wordt terug gezet.  Hij moet opnieuw flashen maar dan zonder backup. En bovendien als de usb stick niet werkt pak je toch gewoon een andere.  
     
    Er zal er vast wel eentje zijn die werkt. Kijk anders even een YT filmpje van hoe je moet flashen. 
     
    En inderdaad als de box via FTP bereikbaar is... en de settingslijst is wat problemen veroorzaakt...  dan  kun je ook middels FTP inloggen en de map /etc/enigma2/  leeg maken en daarna de box opnieuw starten.. dan ben je er wellicht ook. 
     
  8. Codx's bericht in opname met openpli werd gemarkeerd als het antwoord   
    Maar heb je wel 2 tuners in die box zitten ?   En zo ja is tuner 2 ingesteld of staat die uit want als die actief staat denkt openpli dat die 'm gewoon kan gebruiken zelfs al is er geen signaal aanwezig.
  9. Codx's bericht in CAID 0606 in OScam werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ik meen dat het belangrijk is dat deze kaart vrijwel continue emm's krijgt.  Dus je moet dvbapi goed instellen dat er emm's komen. 
  10. Codx's bericht in Ziggo Filmbox opname weigert afspelen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Zal vast wel iets spelen maar niet wat jij denkt. De codering is standaard en beperking mbt sids zijn er niet op deze kaarten.
  11. Codx's bericht in satelieten in Openpli werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ik heb een soort gelijk probleem mee gemaakt in openpli, 
     
    ik heb een duo-lnb en die staat op 19/23 oost en soms als ik handmatig kies voor meerdere satellieten scannen dan stond er ineens 5 Oost en 1 West of 8 West als satellieten. En je kon dan ook niet meer astra 19/23 kiezen ofzo.  Het gekke is het gebeurd niet altijd maar als je dan de ontvanger herstart en je doet het opnieuw dan geeft die wel netjes astra 19/23 aan.  Kortom lijkt een soort rare bug te zijn... en ik had dit al op de dm8000 en ook op de VU+ een aantal keer meegemaakt. 
  12. Codx's bericht in Beeldkwaliteit VU uno 4K se vs Mutant HD2400 werd gemarkeerd als het antwoord   
    Nou daar ben ik het niet mee eens.  In theorie zou gelijk kunnen hebben, in de praktijk werkt het niet zo.  bijv.  de DM8000 geeft veel betere beeldkwaliteit op HD en SD zenders dan een VU+ 4K ultimo die zelf moet scalen naar 2160p, zelfs een zgemma doet dit nog beter dan die dure VU+  En ook de DM920 geeft weer een strakker plaatje dan een zgemma.  Het verschil is de scaler in al die boxen en hoe goed de software daar mee omgaat. 
  13. Codx's bericht in oscam.user CHID = 0100:001b90,001b91,001b95,0017d7,0051da,005276,005278,00527c,005280,005282,005286,005287,0052da,005221,005226 werkt niet werd gemarkeerd als het antwoord   
    helemaal niks, dat is niet bedoeld voor wat jij denkt dat het is.  
     
    chid
     parameter is optional define Irdeto ChID for reader
     
    Als je sids wil opgeven kun je dan doen onder SERVICES. (of bestand oscam.services)  daar maak je lijstjes aan. En dan kun je in de reader aangeven wat er mee moet gebeuren.  (with services, NOT services, LB_Whitelist services)
     
    Overigens zou ik aanraden  blokkeer de sids die niet bekeken mogen worden, dat is een stuk makkelijk bij te houden. 
  14. Codx's bericht in EPGimport en lokaal EPG bestand werd gemarkeerd als het antwoord   
    Met handmatig bedoelen ze waarschijnlijk niet uit de file laden maar de internet import handmatig starten ipv gepland.
  15. Codx's bericht in Viaplay is weg werd gemarkeerd als het antwoord   
    Waarschijnlijk keek je via de ziggo kabel (DVB-C) en daar is het lineaire kanaal van viaplay nog steeds te bewonderen in ieder geval tot begin augustus maar vermoedelijk veel langer. 
  16. Codx's bericht in CCcam naar een week van 4 of 5 streams naar 1 of 2 streams kan werd gemarkeerd als het antwoord   
    Allereerst er is niks omgezet.  Je moet alleen leren begrijpen hoe het anti-cs systeem van canal digitaal werkt.  
     
    De kaart kijkt naar hoeveel ecm aanvragen je richting de kaart stuurt per ecm-cycle (10 seconde)  Als dat er meer dan 4 zijn dan start de kaart met tellen en als het vaak genoeg gebeurd dan begint de kaart met het afgeven van versleutelde CW's (antwoorden) en wordt jou beeld zwart.
     
    Dit heeft op zichzelf dus niks met CCcam of Oscam te maken, alleen dat getal 4 kan per zender verschillen, er zijn namelijk een x aantal zenders in het CDS pakket (met name de MTV zenders en nog een paar) daar geldt dat je maar 2 ecm's per cycle mag sturen, kom je daar boven gaat de kaart tellen en uiteindelijk worden de CW's versleuteld. 
     
    Wat kun je nu met CCcam en Oscam, beide hebben de mogelijkheid om het aantal zenders wat jij per kaart mag opvragen te limiteren en oscam kan nog iets meer, die kan het aantal ecm's limiteren maar dat is niet in elke situatie geschikt. Bovendien kan je bij oscam per zender opgeven welke instelling gebruikt mag worden middels een los bestandje.
  17. Codx's bericht in CI+ met kaartje voor Telenet, adresgebonden of overal te gebruiken? werd gemarkeerd als het antwoord   
    overal te gebruiken.
  18. Codx's bericht in BER FOUTEN wat kan men eraan doen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Nou ik denk eerder dat topic starter gewoon 100% gelijk heeft.  Hij stelt een normale vraag en krijgt een hoop onzinnige antwoorden en er worden allerlei dingen bij gehaald die er niks mee te maken hebben.  Naar mijn idee kun je beter contact opnemen met een satelliet installateur want hier kun je weinig verwachten.
  19. Codx's bericht in Oscam + Digitenne werd gemarkeerd als het antwoord   
    probeer smartreader protocol eens.  moet je oscam wel usb support hebben en je moet een smargo een naampje geven met firmware tool, daarna in oscam: 
     
    SRv2;Serial:<naamvandereader>
  20. Codx's bericht in oscam_1.20-rev-9038-oe1.6 werd gemarkeerd als het antwoord   
    vermoedelijk de mhz instelling.. zet alles even op automatisch
  21. Codx's bericht in emm.log/emm.bin werd gemarkeerd als het antwoord   
    saveemm-x uitzetten  dus 0
  22. Codx's bericht in Rare situatie afstemming eredivisie live 1 HD UPC werd gemarkeerd als het antwoord   
    Andere goedgekeurde einddoos kopen want als jij radio en tv moet omwisselen om een bepaalde frequentie te ontvangen heb je denk ik een hele oude einddoos die eigenlijk niet geschikt is voor digitale tv
×
×
  • Nieuwe aanmaken...