Ga naar inhoud


wat is een hdtv?


sattos

Aanbevolen berichten


Dacht ik wel.

je kan hier eens zoeken want er zijn wel dat discussies over HDTV geweest de afgelopen dagen en ik dacht dat ze daar zeiden dat je voor HDTV een Mpeg4 compatibele decoder moet hebben (zijn er nog niet zoveel van op het moment).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het hoeft niet je hebt zoveel standaarden tijd dat er eens een norm voor komt.

 

DVB-S

 

-MPEG 2

-MPEG 4:2:2

-MPEG 2 HD

-MPEG 4 HD (H264)

 

Die kun je inlezen maar krijg je geen beeld met een gewone ontvanger.

 

voor DVB-S2:

 

MPEG 2

MPEG 4 SD (H264)

MPEG 4 HD (H264)

 

Maar deze ziet de ontvanger niet daar moet je dus een HD ontvanger voor hebben. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kort gezegd : DVB-S was de standaard voor HD-TV het licht zag. De eisen veranderen met de tijd, dus DVB-S2 is de nieuwe standaard. Maar nu zitten we in een overgangsperiode, dus kan het nog enkele jaren duren tegen dat DVB-S2 de de-facto standaard wordt.

 

Vergelijk het met computers : ooit was MS-DOS de standaard. Later werd het Windows 3.11. En nog later Windows 95/98, en windows XP. En binnenkort wordt het Windows Vista. En degene die iets anders gebruikt (OSX, Linux, Solaris, ...) telt niet mee.

 

Zo zal het ook worden met sat. Eens DVB-S2 de de-facto-standaard wordt, zal je met je DVB-S-receiver niets meer zijn. Maar die tijd is nog ver.... weg.

(mijn analoge receiver ontvangt nog een paar kanalen <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, maar hoelang nog ???)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Men veranderd omdat men dan aan moet schaffen, het is enkel een plaatje van inkomens, als je 1 standaard hebt is de markt snel verzadigd als iedereen dat aanschaft en zal het verkoop ook flink tegen gaan vallen na jaar of 5, dit is allemaal niet eerlijk idd, nu wordt men lekker gemaakt met lcd tv die sucken trouwens als je wat snelheid op je scherm krijgt, hdtv ready zou ik zo en zo ook niet kopen en plasma vreet enorm veel stroom maar is ook nog niet beter dan een oud 28 inch scherm want ik kijk scherper zonder wazige dingen op het scherm.

 

HDTV wordt in heel europa voorlopig nog geen realiteit er worden ook vrijwel geen rechten voor aangevraagd en zeker niet door nederland, dus is zoveel betalen voor een HDTV overbodige luxe, en zolang breedbeeld zelfs nog een probleem is zou ik maar gewoon op je oude doos blijven kijken zo hou je ook nog wat over in je poeplap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...