Ga naar inhoud


welke schotel voor verschillende satelieten te zoeken


Gast

Aanbevolen berichten

Klopt, op een t55 kan je iets van 8 lnb's kwijt, op een t90 16 lnb's.

Smartcards hebben niks met een bepaalde sat te maken maar met een kanaal waar je naar wilt kijken. En dat richten doe je maar 1 keer daarna is het kijken kijken en nog eens kijken tot je erbij neervalt <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 112
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Jawel, voor elk gecodeerd kanaal moet je een abbonement hebbe, nogmaals, dit heeft niets met de sat te maken waar een kanaal zit.

Abbo's zijn er per kanaal en per pakketten met een aantal kanalen.

Je loopt dan wel tegen een beperking aan hoeveel kaarten je in de ontvanger kwijt kan. En veel abbo's kan je alleen afsluiten in het land van herkomst of via familie aldaar.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

ow e dan de kanalen die niet gecodeerd zijn die kan je gewoon kijken zonder abbo en wat is nu eigenlijk het verschil tussen de sateliet astra 1 2 3 en de hotbird ik wil wat van alles ontvangen maar dan zou ik denk de frontier wave 90 kopen maar hoeveel lnb,s heb ik dan wel niet nodig voor zoveel satelieten

grtz rene

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar er is meer onder de zon. De W2 met CBS feeds, Telstar 12 met NBC news programms.

Dan natuurlijk Turksat met zeer veel programma's, de Hispasat, Amos met veel onverstaanbare Oekraiens maar wel interessante oude films (ik bedoel geen HP). Dan de Thor met de Zweeds Telegraaf versie: Aftonbladet TV7.

Dan is er nog zo en zo veel meer te zien.

 

Een roter is dus interessant en echt aan te raden. Anders loop je zoveel mis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

gewoon een keuze maken rene21,

 

de meesten onder ons zijn ergens simpels mee begonnen en al gaande de hobby hebben ze het uitgebreid

 

de T90 is zoals je zeker zult kunnen teruglezen in vele berichten het non plus ultra wegens de hoeveelheid kanalen en satposities en de goede kwaliteit van ontvangst

 

je kijkgedrag wordt straks "leading"

 

vergeet niet dat je uit die duizenden zenders automatisch gaat reduceren met betrekking tot wat je normaal aan programma´s bekijkt op een avond.

 

enkel zappen om te zappen is naar mijn mening weer een andere hobby

 

vergeet je budget echter ook niet want een complete 16 lnb geinstalleerde T90 is niet het goedkope starterskitje

 

hopelijk beslis je snel zelf.

 

cheers

Dancing Barefoot

Simple Minds

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
met welke schotel ken je dan het meeste ontvangen een wave frontier met 16 lnb,s of gewoon 1 lnb op een schotel en een rotor eraan dat je kan draaien

 

Ik zal ook eens proberen de zaken op een rijtje te zetten. Daarbij ga ik er ook eens van uit dat je met een twin receiver wilt werken, zodat je één kanaal kunt bekijken en tegelijk één kunt opnemen. Je hebt hiervoor twin lnb's nodig.

 

  • Draaibare schotel - Hiermee kun je alle satellieten ontvangen die hier aan de horizon staan. Zappen kan lang duren, zeker als de schotel van de ene uiterste stand naar de andere uiterste stand moet draaien. Opnemen kan alleen van dezelfde satelliet als waar je naar kijkt. Weg zappen = weg opname. Je receiver moet DiSEqC 1.2 ondersteunen.
  • Multifeed schotel met grote openingshoek - Er is maar één fabrikant van dergelijk schotels, en dat is WaveFrontier. De kleine T55 schotel kan maximaal 8 lnb's aan, de grotere T90 maximaal 16. Daarbij heeft de T90 ook meer slecht weer reserve, dus bij slechte weersomstandigheden houd je langer beeld. Kijken en opnemen zijn volledig onafhankelijk van elkaar, dus je kunt opnemen en tegelijk naar hartelust zappen. Zappen gaat snel. Je receiver moet DiSEqC 1.1 ondersteunen.
  • Multifeed schotel met kleine openingshoek - Er zijn heel wat fabrikanten met een dergelijk antenne in het leveringspakket. Hiermee kun je een drietal satellieten ontvangen die niet al te ver uit elkaar staan. Ook hier zijn kijken en opnemen onafhankelijk van elkaar, en zappen gaat snel. Je receiver hoeft slechts DiSEqC 1.0 te ondersteunen.

 

Wat je echter verreweg het beste kunt doen is eerst eens de zenderlijsten van alle satellieten doornemen (specifiek de FTA zenders!), en dan besluiten welke satellieten voor jou van belang zijn. Daar zoek je dan de juiste opstelling bij, en ik vermoed dat je dan toch bij een multifeed uitkomt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat ik toch voor de t90 ga en de dreambox 7025 alleen wat voor lnb,s moet ik nog even na kijken en dat richten van al die lnb,s hoe gaat dat eigenlijk zet je er dan 1 op de astra en dan met de rest verder zoeken?

 

grtz rene

Link naar reactie
Delen op andere sites

ziet er wel ingewikkeld uit maja wie nie probeert zal ook nooit weten hoe het gaat natuurlijk en voor de frontier heb je toch single lnb,s nodig toch

 

want dan zou ik dit nemen wave frontier t90 dreambox 7025 en 5 smart single titanium lnb,s en nu nog een switch erbij maar kan er geen vinden voor 5 lnb,s wat vinden jullie van deze keuzen

 

grtz rene

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...