Ga naar inhoud


Nieuw: ‘Live’ Satelliet Transponder Scanner op Internet


Gast Iw@n

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

De laatste weken ben ik in mijn vrije tijd druk bezig geweest een satelliet scanner te maken die op het ogenblik continue alle transponders scant op een vijftal satellieten (Astra 1, 2, Thor, Hotbird en Sirius) (Wavefrontier schoteltje, vandaar <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />)

 

Alle scanresultaten worden in een MySQL database opgeslagen en ‘live’ op mijn website getoond. (er is ook een begin gemaakt met semi-live Still Video Captures).

 

Naast de Still Video Captures worden per transponder ook statistieken bijgehouden zoals de signaal sterkte.

 

Alhoewel er nog heel veel werk is te verzetten leek het me wel aardig om de eerste opzet van dit project hier kenbaar te maken, let wel dat er nog heel veel moet gebeuren en ik nog een gigantische ‘ToDo’ list heb <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />)

 

Here we go:

 

http://www.satscan.net/

 

NB: Dit domein is nét geregistreerd. Mocht de site nog niet in de DNS van je provider staan probeer dan mijn privé site op http://www.iwans.net en kijk bij DVB.

 

NB2: De transponder & service lijsten zijn erg lang als je op een satelliet drukt, graag even geduld met ophalen. (dit moet nog worden geoptimaliseerd). Sneller gaat het rechtstreeks zoeken op provider of service bovenin de ‘Search’ Box.

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze satelliet scanner vinden, alle op- en aanmerkingen en evt. wensen voor verbetering / uitbreidingen zie ik heel graag tegemoet!

 

Met vriendelijke groet,

 

Iwan van Rienen (iwan@iwans.net)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ziet er leuk uit. Ik weet niet of ik het ooit zal gebruiken, maar als je de boel sneller en compacter kan weergeven wordt het al een stuk interessanter.

Wellicht ook leuk om erbij te zetten of het een FTA-service betreft <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Mut@nt HD51 OpenPli 6 | VU+ Duo | Topfield TF7710HD PVR (Enigma2 / HDMU)
Astra 19.2 | Astra 23.5 | Astra 28.2/5 | Hotbird 13.0 | Eurobird 9.0 | Digitenne

OSCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Hadrian,

 

Hartelijk dank voor je opbouwende kritiek!

 

Ik zal er in ieder geval (hopelijk zeer binnenkort) voor zorgen dat per service het coderingssysteem wordt weergegeven (of FTA bij geen codering);

 

Je wensen om alles wat compacter en sneller weer te geven staan ook hoog op mijn lijstje genoteerd!

 

Mvgr, Iwan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzich leuk.. Maar ik heb wel een vraag. Wat is je doel of wat wil je hiermee bereiken?

 

Kijk een soort automatische signaalscanner danwel monitoring feedstation zou leuk zijn maar dat is denk ik niet haalbaar zonder professionele apparatuur. Verder zijn er al zoveel goede settings en feedsites. Dus een scan van populaire satellieten heeft niet zoveel zin denk ik. Niet dat ik je project probeer aftekraken ofzow. Ik ben alleen enorm benieuwd wat je er mee wil gaan doen.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Opzich leuk.. Maar ik heb wel een vraag. Wat is je doel of wat wil je hiermee bereiken?


Beste Codx,

Vooralsnog heb ik geen echt 'doel' met deze site, maar gaat het me meer om de technische uitdaging om alle systemen in mijn huis aan elkaar te kunnen koppelen, en de ervaring die ik hiermee opdoe.

Citaat:
Kijk een soort automatische signaalscanner danwel monitoring feedstation zou leuk zijn maar dat is denk ik niet haalbaar zonder professionele apparatuur. Verder zijn er al zoveel goede settings en feedsites.


Voor de start van dit project heb ik geen uitgebreid onderzoek gedaan naar bestaande setting- en feedsites, alhoewel ik de bekende sites natuurlijk wel ken.

Ik ben echter nog nooit een site tegengekomen met automatische transponderscans, maar misschien heb ik niet goed gezocht. (Ben benieuwd naar concurrenten <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />)

Citaat:
Dus een scan van populaire satellieten heeft niet zoveel zin denk ik. Niet dat ik je project probeer aftekraken ofzow. Ik ben alleen enorm benieuwd wat je er mee wil gaan doen.


Als eerste wil ik nette grafieken (RRD) gaan weergeven van de signaalsterkte die ik heb op alle transponders, en alle andere 100en ideeen uitwerken. Vervolgens ga ik m'n site aan Google verkopen voor $$$$ <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Mvgr, Iwan
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben wel benieuwd naar de apparatuur (behalve een Wavefrontier schotel en een Linux bakje) die je hiervoor gebruikt. Welke satellietontvanger kan bijv. constant alles scannen en direct naar een SQL-db schrijven? En dat op 5 satellieten, of gebruik je bijv. 5 DVB-S kaarten?

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik ben wel benieuwd naar de apparatuur (behalve een Wavefrontier schotel en een Linux bakje) die je hiervoor gebruikt.


Hoi El PiÑo,

De gebruikte hardware is eigenlijk vrij simpel, op het ogenblik heb ik een DVB-S Budget kaart op een Spaun SUR 220F Switch aangesloten die kan schakelen tussen de vijf satellieten (zie http://www.iwans.net/renovation/dish/ onderaan voor een schematje.)

Citaat:
Welke satellietontvanger kan bijv. constant alles scannen en direct naar een SQL-db schrijven? En dat op 5 satellieten, of gebruik je bijv. 5 DVB-S kaarten?


Alhoewel er twee DVB-S kaarten in de Linux bak zitten is er nog maar een in gebruik, en worden de vijf satellieten één voor één gescanned door een Hauppauge DVB-S budget kaart, ik blijf ongeveer 10 seconden op een transponder staan om alle PIDS uit de transport stream te slopen en MPEG video uit de video PIDS te filteren.

De softwarekant is eigenlijk een stuk complexer, maar goed te doen met de LinuxTV drivers en API en een hoop andere tools waarvan ik een lijstje heb gemaakt op http://www.satscan.net/links.php.

De scanner zelf is geschreven in C++ en knoopt alle bovenstaande software aan elkaar.

Groet, Iwan
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is het een continuë blind scan? Zoekt ie dus ook de nieuwe transponders?


Alhoewel het technisch zeer goed mogelijk is de complete frequentieband te scannen op alle satellieten ben ik op iedere satelliet met één transponder begonnen (Voor de Astra 1 b.v. de SDT info service transponder op S 12551500 V 22000000 5/6)

Ik ben dus met een 'lege' database begonnen, op een hoop transponders zit een zgn. NIT (Network Information Table) die informatie bevat over andere tranponders (samen met frequenties en satelliet posities).

Alhoewel de transponders (en satellieten) dus automatisch worden toegevoegd ben ik nog wel afhankelijk van de informatie die in de NIT zit. Misschien dat ik in de toekomst ooit een 'slow scan' uitvoer op de hele frequentieband (bijvoorbeeld eens per dag)

Groet, Iwan
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...