Ga naar inhoud


DVB-T zenders op 11/12/06


Gast

Aanbevolen berichten


Had ik inderdaad wel is gezien, maar dat is toch geen probleem lijkt me. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Opvallend is het vermogen van kanaal 30 te Lopik.

 

Met die 60 Kw voorziet die toren half Nederland van signaal.

(TV Gelderland + Omroep Brabant)

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lopik is echt een goeie ja <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />. Dat is toch de mast waar vaak ook de kerstversiering aan gaat en die je dan in heel regio Utrecht al kan zien?

 

Volgens mij kwam FM 100.7 (vroeger sky radio) daar ook altijd vandaar en reikte die frequentie ook enorm ver.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Lopik is echt een goeie ja <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />. Dat is toch de mast waar vaak ook de kerstversiering aan gaat en die je dan in heel regio Utrecht al kan zien?

.

Dit jaar niet.
Link naar reactie
Delen op andere sites

2006 geen grootste kerstboom

Het spijt ons dat het niet gelukt is om dit jaar de Grootste Kerstboom Ter Wereld te ontsteken...

 

We hopen dat het lukt om in 2007 de lichtjes weer te laten branden.

 

Aldus Stichting Kerstboom

 

Het energiezuinige systeem

In de eerste jaren werden de lampen aan wagentjes langs de tuien gehesen. Ze bleven daar een maand hangen. Helaas moest in 1995 vastgesteld worden dat dit systeem toch enige schade aan de tuien had veroorzaakt. Daarom kon het in 1995 niet doorgaan.

 

Onder leiding van de eigenaar van de toren, Nozema, is naar een ander systeem gezocht. Besloten werd om kabels aan de toren te bevestigen, die ongeveer gelijk lopen aan de bestaande tuien en deze op de grond vast te maken. Aan deze kabels werden de stroomdraad en de lampen bevestigd. Dit alles werd in één keer gehesen, strak getrokken en bevestigd aan een container vol met blokken beton.

 

Dit systeem wordt thans nog gehanteerd. Het aantal kabels bedraagt 12, bestaande uit 3 groepen van 4. De drie hoogste kabels zijn ca 450 meter lang. Dit zijn uiteraard de hoogste kabels. De drie containers waaraan op de grond de kabels bevestigd worden, staan ongeveer 225 meter van de toren af.

 

In de gehele Kerstboom hangen “slechts” 120 lampjes van 35 watt = 4.200 watt = 4,2 K.watt, dus dit is een zeer energiezuinig project.

 

Bron

Zo nu eerst een Bavaria na zoveel werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het weekeinde van 10 en 11 december valt, na 55 jaar, definitief het doek voor het analoge tv-signaal. Dat betekent voor ongeveer 74.000 huishoudens dat televisieontvangst via de hark- of sprietantenne alleen niet meer mogelijk is.

 

Voor digitale televisie is een aantal hoge zendmasten nodig. Elke mast neemt een stukje van Nederland voor zijn rekening. Voor digitale tv via de ether zullen vijftien nieuwe locaties worden gebruikt, naast de al bestaande 23 plekken. Deze locaties zijn qua positie, hoogte van de antenne en zendvermogen zo gekozen dat ze gezamenlijk een landelijke dekking verzorgen.

 

Door obstakels, weers- en andere invloeden is het voor geen enkel draadloos systeem mogelijk continu 100 procent dekking te garanderen, maar wel ongeveer 98 procent. Dat betekent dat ruim 15,6 miljoen inwoners het tv-signaal moeten kunnen ontvangen. De resterende 2 procent woont in gebieden in Nederland waar de kans op goede ontvangst kleiner is.

 

Volgens KPN Broadcast, die de operatie komend weekeinde leidt, zijn er geen grote problemen te verwachten. „Er zijn honderden mensen aan de slag en het signaal ligt er in de loop van de nacht van een kwartier tot enkele uren uit. Helemaal zeker weten we het nooit, want onze computers konden niet alle frequenties testen, maar we gaan er van uit dat de procedure zonder problemen verloopt”, aldus een woordvoerder.

 

Bron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...