Ga naar inhoud


Breedbeeld tvv en cds erg vaag


Penthe

Aanbevolen berichten

Tja ik ziet vaak breedbeeld uitzendingen op mijn 4:3 pal portable en dan komt dat toch wel goed op mijn scherm, maar met tvv erger ik me al kapot en nu ook op de nederlandse zenders want het beeld verdwijnt van me scherm aan de zijkanten en subtitels zijn ineens koeiengroot, terwijl dit overal anders niet zo is met een breedbeeld uitzending dan komt dit gewoon op je 4:3 ook correct op het scherm.

 

Snappen ze er wat van daar bij tvv en cds of moet je gewoon ook maar portable breedbeeld gaan aanschaffen? Alhoewel de tv in slaapkamer ook zelfde verschijnsel vertoont en deze is ook gewoon pal 4:3 en valt het allemaal niet erg lekker meer te volgen.

 

Of is hier een logische verklaring voor die dan enkel bij tvv of cds behoord?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je kan het oplossen door het vervangen van je satellietontvanger, als ik het goed heb, gebruik je een DST 5816, een al wat ouder goedgekeurde receiver van Philips. De nieuwste ontvangers van Philips, DSR 2210 of 2211 maken van het breedbeeldsignaal een letterbox plaatje en dan zul je wel de ondertitels helemaal kunnen lezen. Ook de meeste andere merken ontvangers kunnen dit tegenwoordig. Groeten Dunhans.

Samsung Q75BA 65 TV / Quantis CI 1.3 voor Ziggo / Chromecast met Google tv HD  voor Telenet TV, VTM GO, VRT Max, NL Ziet en Prime / Samsung 40KU6470; Quantis CI 1.3 voor Ziggo en Chromecast Ultra / JBL Bar 5.1  / 2x JBL Link Music / Harman Kardon Citation 200 / Google Nest Hub v2 / Lenovo smart clock v2  / Philips HUE verlichting / Samsung Galaxy A52s 5G / Samsung Galaxy Tab A8 2022 /  Xiaomi mi band 7 / Tweak glasvezel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Penthe,

 

Ik heb nog zo'n ouderwetse bak 4:3. Als ik op Film 1 of 2 een breedbeeld film bekijk dan heb ik natuurlijk de zwarte balken, maar wat erger is is dat het logo veel meer naar het centrum geplaatst is dan bij een ander kanaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb ik weer niet het logo is uit het scherm het is veels te breed en zowel op de kaon als mijn philips standaard cds ontvanger, en die kan ik niet aanpassen op letterbox 4:3 of 16:9 het lijkt mij een niet correct signaal wat hier wordt doogegeven?

 

De kaon kan ik wel aanpassen maar die staat auto maar ook die geeft het niet door, als ik schakel naar letterbox krijg ik een soort van 4 balken systeem, balkjes aan zijkanten boven en onder en vreemd scherm dit heb ik met de spaanse breedbeeld uitzendingen niet dus vroeg me gewoon af wat er loos is want heb niet overal breedbeeld tv´s staan en om die nu maar te gaan vervangen is me te veel gevraagd, het was dus al een tijdje zo op tvv en nu voor het voetbal viel me zelfde op met ned 3. Voetbal zelf is prima scherm gevuld dus kan ik dat goed volgen, maar in mijn ogen klopt er ergens iets niet met deze tvv en cds breedbeeld uitzendingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen is probleem opgelost het lag aan de portable hier, die met de gene in de slaapkamer geruild en nu werkt het prima in letterbox. En frapant genoeg doet die portable die hier stond het wel goed in de slaapkamer op de standaard box.

 

Die zwarte balkjes heb ik ook boven en onder maar dat vind ik niet zo erg, en de logos blijven volgens mij hier gewoon op zelfde plek, raar dat het aan een tv kan liggen trouwens die geeft toch enkel signaal wat aangevoerd wordt?

 

Maar ok het lag dus niet aan tvv en cds.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, straks ga je me nog vertellen dat ik een nieuwe TV moet kopen. Kan ik die pagina's en ellelange discusies over Plasma en LCD weer gaan doorpluizen. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik stond vandaag echt op punt toch maar winkel te bezoeken voor andere portable, maar heb toch eerst even beiden omgeruild om te kijken of probleem bleef maar nee het was weg, de ene portable is 2 jaar oud een samsung en de andere die hier stond ook een samsung maar 7 jaar oud, nu werkt oud op oud dus goed en nieuw op nieuw, als ik ze verwissel gaat het op beiden niet goed. En daar snap ik dus niks van.

 

En van mij hoef je geen nieuwe tv te kopen hoor <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...