Ga naar inhoud


Spaun switches of goedkopere?


SkullOne

Aanbevolen berichten

Ik overweeg momenteel mijn Unicable setup om te ruilen voor een setup met drie twin LNB's en dan twee 4/1 switches. Ik gebruik een enkele twin tuner ontvanger en zal al genoeg moeite moeten doen om een tweede kabel te trekken van de schotel naar de ontvanger (vandaar dus nu Unicable, maar ik wil ook Astra 2 en 3 kunnen ontvangen = dilemma).

 

Logischerwijs (toch?) heb ik dan twee 4/1 switches nodig.

 

Nu hoor ik hier en daar dat Spaun geweldig is, maar zover ik kan zien zijn deze ook een factor 3 duurder dan bijv. Maximum en Edison . Kan iemand mij vertellen wat in praktijk de verschillen zijn? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

De switches komen in ieder geval niet buiten te hangen, mocht dat nog een factor zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor Spaun switches moet je echt even in Duitsland kijken, bijvoorbeeld op de bekende veilingsite. Bij die bekende winkel uit Zoetermeer betaal je je bont en blauw.

 

Ik betaalde €25 in Duitsland voor een 4/1 switch met weerbehuizing, bij de bekende winkel kost dat je €54 <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

 

De Maximum zou overigens ook geen last van de hierboven vermelde storingen moeten hebben, de Edision weet ik niet. Verder valt het op dat de Spaun switch in omvang veel kleiner is. Koop je meestal weinig voor maar het valt op.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belangrijke aspecten van SPAUN SAR 411 zijn:

Demping (doorgeef verlies): 2 dB

Switching isolatie (overspraak): >26 / typ. 30 dB

En dat is veel beter dan de goedkopere concurentie. Vooral wanneer je lange kabels hebt, veel koppelingen e.d. die ook verlies veroorzaken, dan is iedere component die het nog slechter maakt niet aan te bevelen.

Mijn redenatie was: als ik nu toch in satelliet ontvangst investeer, laat ik het dan in eens goed doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal voor de info. Een verlies van 2dB is idd wel iets om rekening mee te houden, aangezien ik lange kabels moet gebruiken. Om dan maar te zwijgen van de 3dB en meer die de goedkopere switches hebben.

 

Eens zoeken waar die Spaun's goedkoper te krijgen zijn... <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is "lang"? Als je goede kabel gebruikt, zoals Belden h125 of Hirschmann Koka799 dan kan je rustig 50 meter kabel gebruiken.

 

Ik gebruik de laatste tijd normaal 20 meter goedkopie coax, raamdoorvoer en nog eens 7 meter Belden h125 coax. Dat geeft me op Rapture TV 0% error en 93% signaalsterkte.

 

Nu heb ik de setup even aangepast, 20 meter goedkopie coax, raamdoorvoer, +/- 22 meter Belden h125 coax, nóg een raamdoorvoer en dan die laatste 7 meter Belden h125 coax. Totaal dus ongeveer 50 meter en 2 raamdoorvoeren. Resultaat: 93% signaalsterkte op Rapture TV en 0% error <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. En ik zet mijn kabels niet eens optimaal in elkaar.

 

En dat is niet met een gigantische schotel.. 54cm Triax.

 

Ik denk dat veel mensen op dit forum satellietontvangst als weinig robuust doen voorkomen, maar het lukt mij zelfs met regen, een hoop baggertroep als kabel en connectors gewoon niet om het beeld weg te krijgen.

 

Ik zeg toch maar eens.. Zolang je geen Nilesat ofzo hoeft te ontvangen (in NL) en je schotel goed uitricht moet je rare dingen doen om het beeld weg te krijgen.

 

[edit]

Ik heb nog een aanpassing gedaan voor je.

 

Ik heb er extra bijgehangen: 1,5 meter goedkoopie coax, 20cm coax van een satfinder, aan deze kabels heb ik 3 F-snelkoppelingen geschroeft (=extra overgangen!), en dit alles aan de huidige installatie bevestigd met een cheapass Satconn DiSEqC 2.0 2/1 switch én een Maximum 4/1 switch. Dat dus samen met de 2 raamdoorvoeren, 20 meter goedkoopie kabel en 30 meter Belden.

 

Wat denk je dat het resultaat is?

 

92% signaalsterkte, 0% error.

 

Ik doe m'n best maar ik krijg het beeld maar niet zwart. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer maar eens een stukkie "luidsprekersnoer" te gebruiken. Je weet wel van die goedkope 2 aderige platte zooi. Dan zal je zien dat het heel lang goed gaat voordat je signaal verliest <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> .

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met prikkeldraad door een teil met afwaswater kom je ook nog een heel eind. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

LOL hoe verziek ik mijn signaal <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik heb zo'n goedkoop 4/1 ding van digiality en die doet het ook prima, signaal tot zo'n 93 % en quality op 100 % op sterke transponders (dit geeft DVBDream aan met een SkyStar2 via 35 meter koka799). Eigenlijk had ik bij de aanschaf destijds verwacht dat ik zowel de switch als de goedkope LNB's met een dag terug zou brengen voor betere maar na enkele jaren werkt alles nog met hetzelfde signaal niveau en ben ik er nog steeds tevreden mee. De installatie van een goedkope 25 euro twin LNB (Smart Titanium) haalde het niveau en de kwaliteit wel wat naar beneden... Maar, nog steeds ruim voldoende om alles van Astra 1 te zien. Voor mij het bewijs dat LNB's eerder je signaal verknallen dan een switch. Al met al kan ik absoluut waardering opbrengen voor kwaliteit en wil ik er ook best voor betalen, maar het goedkope satelliet spul van tegenwoordig is zo goed dat het me op een of andere manier allemaal niet zo boeit... voor 15 euro heb je weer een nieuwe switch denk ik dan maar..

DM8000 : DVB-C, DVB-C/T, DVD, 1TB

PC : TBS6980, TBS6680

Samsung 40" 6800 Series, UPC CI+

Big BiSat met 10 x Alps Quad, 4 x Satconn 10/1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou voor Spaun gaan prima spul tja ze zijn iets duurder maarja voor kwaliteit en wat langere levensduur moet je iets meer betalen.

 

@ Big fellow bedoel je die grijze speaker kabel soms heeft iemand toevallig ook die platte oude antenne kabel geprobeerd ik bedoel lint kabel <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> of dat schuim spul van vroeger.

Onze geest is als een Parachute hij werkt alleen als die open is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...