Jump to content

Big fellow

V.I.P.
 • Posts

  4,788
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Community Answers

 1. Big fellow's post in Ubuntu op nuc start traag op (31 minuten) was marked as the answer   
  Zit er een SD kaart in de machine? Haal die er eens uit, en probeer opnieuw.
  Er zijn veel issues met een SD kaartje zo te zien in de log....
 2. Big fellow's post in batterijen opladen, zijn er verschillen...? was marked as the answer   
  Mijn excuses voor de verlate reactie. De reden dat de spanning in eerste instantie iets hoger ligt heeft te maken met het "formeren" van de actieve massa in de cellen. Dat neemt normaal gesproken een aantal cycli in beslag (gemiddeld 4x). Dus als jij een cel koopt die nog niet geheel "geformeerd" is, dan zal er na een of meerdere cycli de spanning dalen naar de 1.21V..
 3. Big fellow's post in Welke type diode nodig om +12 V tegen te houden? was marked as the answer   
  Volgens mij is dat de maximale sper spanning en niet de stroom...  Zo uit mijn hoofd kan een 1n400X 1A aan...
 4. Big fellow's post in 1Gbit netwerk via cat5 was marked as the answer   
  CAT5E is geschikt voor Gbit connecties, echter worden alle paren hiervoor gebruikt. Dus een gewone installatie waarbij eerst 100Mbit op de lijn stond kan in principe gewoon gebruikt worden voor Gbit, zolang de bedrading maar volledig is uitgevoert, niet alleen kwa bedrading maar ook kwa aansluiting.
  Wat je zou kunnen doen is gewoon een 1Gbit aansluiting naar je vloerput gebruiken en daar in de put een 5 poort switch te monteren. Ik gebruik al tijden een 5 ports Netgear switch die lekker klein is...
  Bandbreedte technisch zou het niet veel uitmaken of je 1 of 4 PC's op een lijntje zet. Je moet kijken wat je bottleneck is, en hoogstwaarschijnlijk is dat de (file)server die met maar 1 of 2 Gbit connecties is aangesloten... Wil je het ideaal uitvoeren, dan moet je een 10Gbit backbone bouwen op basis van fiber, en dan niet meer dan 12 Gbit poorten per 10Gbit verbinding toestaan. Maar dat wordt wel een kostbaar iets.
  Dus mijn advies is om gewoon een betrouwbare switch in je server/patch ruimte te installeren, ik heb zelf zeer goede ervaring met HP Procurves (hebben levenslange garantie voor de eerste eigenaar!!!), en in je patch putje een kleine 5 poorts switch van bijvoorbeeld Netgear...
  Wat je gaat winnen aan performance hangt helemaal af van de inrichting van je netwerk als geheel. Indien al je apparatuur jumbo frames ondersteund, en je (file)server snel genoeg is om de Gbit te vullen, dan zal je performance winst hebben. Hoeveel winst is niet te zeggen zonder een goede analyse van de software en hardware die in gebruik is.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.