Ga naar inhoud


Gedecodeerde opname blijft zwart


Coliseo

Aanbevolen berichten

Hallo,

Na opname het ik een film weggeschreven op de HD als gedecodeerde file.

Wanneer deze nu wordt weergegeven, blijft het scherm zwart, dit terwijl het tellertje van de voortgang normaal blijft optellen. Ga ik verder kijken in de opname door een sprong te maken van vb. 30 minuten, dan blijft het resultaat hetzelfde. Bestaat er hier een remedie voor, of is mijn opname definitief verloren ? Aangezien dit probleem zich nog nooit voordeed, heb ik de initiële gecodeerde versie gedeleted… <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Ik heb wel een stukje aanloopstrook uit de opname verwijderd, maar de resterende lengte is nog wel ca. 2 uren.

Een reboot van de Inverto heeft niets opgelost…

 

Prettige eindejaarsfeesten.

 

Groeten

Coliseo

Link naar reactie
Delen op andere sites


Helaas: dit gebeurt soms. Ik bekijk een gedecodeerd bestand dan ook altijd (even een snapshot aan het begin en ergens tegen het einde), alvorens de gecodeerde file te verwijderen.

Ook met het wegknippen van begin, einde en reclame tussendoor gaat het wel eens fout: ook daarom bewaar ik het origineel totdat dit proces met succes is afgerond.

 

Na deze ervaring weet ik zeker dat je dat voortaan ook zo doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij het tegenkomen van een aantal van dit soort dingen is mij gebleken dat de AB van de Inverto stevig in elkaar zit........ <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bedankt voor de info Rob.

De enige oplossing die mij rest is het verwijder-knopje...
Dit is wat je noemt "leergeld betalen".
Groeten
Coliseo

Ik denk dat iedereen, dat al eens mee gemaakt heeft. Ik haal me schouders er maar overop als ik het heb, gelukkig totnogtoe maar twee keer!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Trouwens, telkens ik een opname gedecodeerd heb en ik verlaat het menu, krijg ik een zwart scherm. De commando's van de AB worden niet meer gelezen en de enige manier om weer leven te blazen in de Inverto, is een stroomonderbreking, dus een reboot. Blijkbaar nog een van die kleine bugs (waar ik kan mee leven, zeker als ik vergelijk met het signaal dat de kabel ons hier geeft).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik dat zo hoor is er meer aan de hand.

Lees eens opnieuw de nieuwste firmware in (de 242, zie de site van de Nederlandse importeur), gevolgd door een fabrieksreset en een reboot: dat lijkt mij een prima behandeling voor jouw machine.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rob,

 

Ik heb de firmware inmiddels gevonden. Aangezien PC (desktop) en SAT-ontvanger niet in hetzelfde lokaal opgesteld staan, dien ik ofwel het ene ofwel het andere toestel te verhuizen. De eenvoudigste oplossing is de Inverto naar de PC brengen.

Kan/mag de firmware ingeladen worden zonder dat de coaxen aangesloten zijn ?

 

Groeten

Coliseo

Link naar reactie
Delen op andere sites

De software update is vandaag - letterlijk!- uit de hemel gevallen.

Toen ik daarnet het TV-toestel aanzette, kondigde Inverto de 1.3.211.242-update aan. Na een halfuurtje downloaden was de zaak in orde. Nu nog checken of de bugs verdwenen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Officieel is een reset alleen nodig als er problemen optreden. In de praktijk gaat het vaak goed zonder: meestal komen de problemen pas als er meerdere updates zijn uitgevoerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal het zaakje wel in het oog houden. Alles werkt blijkbaar al de hele avond naar behoren, al ben ik zelf niet aan het kijken.

 

Morgen zal ik eens alles grondig testen en indien nodig een fabrieksreset doen.

 

Beiden bedankt voor de reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een update, en de daarna automatisch volgende reboot, worden de bestaande gebruikersinstellingen en zenderlijsten weer geactiveerd. In dat proces treedt wel eens een probleem op: een factoryreset is dan de aangewezen oplossing.

In de firmware zit ook de satelliet-en transponderdatabase. Om die te activeren, is een factoryreset noodzakelijk. In dit soort kleine updates zit meestal geen nieuwe database (hoewel de fabrikant daar nooit iets over zegt).

Na een factoryreset kunnen met de PC-suite de gebruikersinstellingen en zenderlijsten weer worden ingelezen. Daarbij wordt de satelliet-en transponderdatabase volledig overschreven. Omdat het inlezen na een update per definitie gebeurt met een file die met de vorige firmware is gemaakt, is dit dus niet de methode om de nieuwe database te activeren. Opnieuw scannen en favorieten maken is dan de oplossing.

En verder treden er in de Inverto weleens rare, onverklaarbare problemen op. Meestal problemen, die bij anderen niet voorkomen. Ook dan is een factoryreset het aangewezen medicijn. Maar nogmaals: het behoort dus niet een standaardroutine te zijn na een update.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar nogmaals: het behoort dus niet een standaardroutine te zijn na een update.


Staat als dusdanig ook niet vermeld in de gebruiksaanwijzing van de Inverto. Daar wordt trouwens niet aangemoedigd om deze procedure uit te voeren. Ik citeer :" Met deze functie kunt u de instellingen en/of de kanalenlijst terug zetten naar de instellingen die door de fabrikant zijn voorgeprogrammeerd. Dit is echter een gevaarlijke functie. Gebruik deze functie alleen als u precies weet hoe u de ontvanger moet voorzien van de juiste gegevens die bij uw televisie en video/DVD-recorder en bij de antenne-installatie horen ."
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die waarschuwing is op zich wel op zijn plaats. Gevaarlijk, niet zozeer dat er daardoor iets kapot kan gaan, maar wel dat je al je instellingen kwijt bent. Naast belangrijke zaken als zenders, favorieten en planner, is dat natuurlijk het hoofdstuk antenne-instellingen. Iemand die daar geen kaas van heeft gegeten, zal niet zomaar even ingewikkelde diseq-instellingen uit het hoofd terugzetten. Maar goed: een goed deel van dit alles kan via de PC-suite worden teruggezet (niet de persoonlijke planner en ook niet, ingeval van USALS, de geografische locatie).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...