Ga naar inhoud


Belgisch wegenvignet in 2008 gaat door


Gast JJK

Aanbevolen berichten

Gewoon de inwoners van Baarle Hertog extra belasten. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

want die maken behoorlijk gebruik van onze wegen, <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

en dat geld gebruiken voor inwoners van Zeeuws Vlaanderen want zij hebben er het meeste mee te maken. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 141
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Citaat:
Heb Ik een vraag voor U. Vind jij het normaal dat Ik betalen moet wat jij gebruikt. Waardoor Ik het nietmeer kan gebruiken.


Ik zou direct weer grensposten optrekken.

Maar even wat anders. Hoe doe je dat met jouw visite? Als ze op jouw bank gaan zitten kost dat dan €1,00 of gebruik toilet €0,50. Want ja die maken toch gebruik van jouw eigendom waardoor jij het niet kan gebruiken.


Dat is het juist jullie komen niet op visite, jullie komer er doorheen gereden alsof het jullie achter tuin is. Met de wagen en de camper volgelade. Dus geld opdoen in de locatie waar jullie heen gaan zit er ook niet in. Dus die gaan U niet missen, zijt gerust.

mvg
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die politiekers zijn toch vooruitziende mensen....

 

In het kader van de eengemaakte markt zonder binnengrenzen hebben ze de eenheidsmunt ingevoerd, met het vooruitzicht dat als je straks op verlof gaat naar de Zwarte Zee, je in de diverse landen een sticker kan kopen zonder extra munten te moeten inwisselen... je geld is overal geldig!

Enig probleem dat zich stelt de afmeting van de voorruit om al die stickers op te krijgen... ( eventueel aangepaste zonneklep?)

Mogelijks zullen ze de sticker zo ontwerpen dat ie zich vernietigt als j'm eraf haalt, en dan "Thank You see You back soon!" blijft staan <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

De CO² uitstoot moet omlaag, dus kerncentrales weg en gasoliegestookte of gasgestookte centrales bouwen, en de afval naar de verbrandingsoven...

Oh ja er al eens aan gedacht wat die groenestroom betreft, die uit wind waterkracht en afval wordt gewonnen, de prijs van de energiedrager, vb water, wind en afval stijgt mee met de stookolie! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

CO² moet omlaag, waarom geen TGV's waar de Ollanders in Amsterdam en belgen in Brussel met hun mobielhome of wagen met caravan oprijden en 4u later aan de Middelandse zee staan?

Zouden die wel menen wat ze beweren... <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

En zo zijn er legio voorbeelden die tot nadenken stemmen!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er dag-vignetten komen vind ik het geen probleem. Ik ben het inmiddels toch gewend om overal voor te betalen.

Bij al die heffingen en belastingen voor een vlucht wordt toch ook niets gezegd. Waar ik me aan kan ergeren is een vignet als die van Zwitserland. Hier wordt je gedwongen om een jaar vignet te kopen als je gebruik maakt van hun wegen. Het zou prettig zijn als de Belgen de inkomsten hiervan gebruiken om hun wegen op te knappen en de wegen opruimen. Vorig jaar reed ik naar Frankrijk en ben er van alles tegengekomen langs de weg. Van autobanden tot een bumpers. 2 jaar geleden zelfs een motorblok langs de weg gezien. De week daarop reed ik weer langs en stond het er nog.

[color:"darkblue"] TOPFIELD PVR5500 80GB - Dual Aston CI CAM 2.02 - XCAM - Triax 78CM - LNB twin Alps [/color]
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag-vignetten of zoiets dergelijks zou ik nog wel kunnen billijken zolang het in verhouding staat tot hoeveel er van die wegen gebruik gemaakt word.Het staat echter in geen enkele verhouding als je 60 euro voor een vignet moet gaan betalen als je eens per jaar op vakantie naar het zuiden gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

@TokeMUp
.


Ook de tolheffing op de Westerschelde vind ik een heel goed idee daar kunnen we de oevers weer mee opknappen.

Leo


In Vlaanderen moet je al lang betalen ( het waterwegenvignet, 25, 50 of 100 euro! )als je daar naar binnen vaart, in nederland mag je bijna overal vrij varen, ook voor buitenlanders!

http://www.varen.be/info_administratie.htm

Groet Bonzo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
In Vlaanderen moet je al lang betalen ( het waterwegenvignet, 25, 50 of 100 euro! )als je daar naar binnen vaart, in nederland mag je bijna overal vrij varen, ook voor buitenlanders!

http://www.varen.be/info_administratie.htm

Groet Bonzo

Bruggenwachters moeten ook betaald worden.


Het bekende klompje in vooral Friesland <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Dus helemaal gratis is het ook niet <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens, lees die persmededeling eens.

 

Blijkbaar wordt er voor buitenlanders voorzien in vignetten voor korte periodes.

 

Ik vraag mij trouwens af of het geldt voor de autowegen of voor alle wegen, zeer duidelijk is dat niet.

 

In alle geval - Belg zijnde - begin ik al te lachen als ik de controle ervan lees. Eén databank met alle nummerplaten in met camera-portieken die controleren.

 

Sinds ongeveer 10 jaar bestaat er in België een Wet die het rijbewijs met punten regelt. Dit is nooit in werking gesteld omdat men geen databank opgezet krijgt om die punten bij te houden.

 

Als dan bovendien de drie gewesten nog eens moeten gaan samenwerken, dan is de miserie compleet.

 

Al jaren wordt aangekondigd dat men rond Brussel een filegeleidingssysteem gaat opzetten met variabele borden. Nog nooit iets van gezien, reden : de gewesten moeten samenwerken.

 

Resultaat, dat vignet zal er wel komen, de controle wordt een lachtertje (zoals we hier gewoon zijn). Zoals indertijd die taks op schotelantennes die wel werd gevraagd, maar waarvan niemand naging of er werd betaald.

 

Dit gezegd zijnde, ben ik van mening dat in die landen waar Belgen gratis van de infrastructuur mogen gebruik maken, men het principe van de wederkerigheid zou kunnen invoeren, maar wie ben ik ?

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...