Ga naar inhoud


DVB-S/T combo CI ontvanger


W3ird_N3rd

Aanbevolen berichten

Ik ben op zoek naar een combo-ontvanger. Dit zijn mijn eisen:

 

*DVB-S en DVB-T tuner

*minimaal 1 CI slot

*Conax lezertje is leuk maar geen noodzaak.

 

Ik had voor 70 euro een Bigsat combo-ontvanger gevonden, maar die was alleen FTA. Voor 80 euro een Vialuna bak, maar die had alleen een Conax lezer en geen CI. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Uiteindelijk 4 modellen gevonden die aan mijn eisen voldoen:

 

Golden Interstar 8300: 110 euro en 2xCI

Golden Interstar 8700: 120 euro en 2xCI + Conax

Technisat Multymedia Ts1: 165 euro en 1xCI + Conax

Vantage VT-X221TSCI: 180 euro en 2xCI + 2xConax

 

Alles van Golden Interstar valt al direct af want da's een shitmerk. Wel goedkoop, maarja, als je na 2 dagen al een nieuwe wilt.. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Van de Technisat Multymedia heb ik eerder weinig gehoord. Technisat is wel een goed merk, maar of dit wat is? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

De Vantage is goed getest door Dr Dish, maar hoeveel dit wil zeggen weet ik ook niet, ik weet niet hoe goed/objectief Dr Dish testen zijn.

 

Welke zouden jullie nemen? Andere ontvangers heb ik niet kunnen vinden, maar ik sta nog open voor suggesties. Ik heb het beste gevoel bij de Multymedia maar dit kan ik niet echt onderbouwen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 45
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

TechniSat is een vertrouwd merk dat zelden teleurstelt.

 

De Vantage heeft als extra de blindscan functie voor zowel DVB-T als DVB-S. Is vooral leuk voor feedhunters, maar ook afgezien daarvan is het een leuk ding. Ook prima voor multifeed gebruik en met 10.000 zenderplaatsen. De kaartlezer schijnt ook nogal soepel om te kunnen gaan met andere coderingen, maar ik weet niet of iemand dit al getest heeft met een CanalDigitaal kaartje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier wordt wat over de Technisat verteld...

http://forum.digitalfernsehen.de/forum/showthread.php?t=117368

ziet er toch niet zo slecht uit... en Technisat is toch een merk waarop je kan vertrouwen... ook ivm softwareupdates.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belangrijk is ook (vooral ook met DVB-T) hoe gevoelig de Tuner is. Voorbeeld: ik kan hier met grote moeite nog net het DVB-T signaal vanaf Schoten binnenhale, de ene DVB-ontvanger (Kaon) pakt het signaal pas als je echt loepzuiver uitgericht hebt , een andere (König) pakt het al veel sneller op bij het uitrichten.

 

De drempel waarbij iets van het signaal gemaakt wordt ligt bij de ene ontvanger dus hoger dan bij een andere. Kan ook door software komen.

 

Maat Technisat kennende moet dat wel goed zitten!

 

Vantage zegt me niks...Golden Interstar zou ik zelf niet kiezen en Kaon (die er weer actief mee is) weinig betrouwbaar...berucht van apparaten niet meer te ondersteunen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vantage is goed bezig en er is leuke software die hier niet genoemd mag worden voor te vinden.

 

Mijn maatje verkoop ze momenteel omdat de nieuwe Maxplus te lang op zich laat wachten en is er goed tevreden over.

Ze zien er ook mooi uit, al is dat minder van belang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moeilijk. Aan de ene kant, leuk, blindscan, maar ik heb geen LNB's gericht op feedsats (alleen op 23,5 oost is soms wat te zien). En op DVB-T is vrijwel alles toch op hele kanaalnummers te zien. De Technisat dan weer heeft een hellende behuizing waardoor er niets op te zetten is. Typische set-top box, maar op een TFT kan je hem natuurlijk niet kwijt. Vantage dan weer is een minder bekend merk. Maarja, de Multymedia kan ik natuurlijk ook ergens op zijn kant zetten, bewegende delen zitten er toch niet in. Multymedia kan maar 4000 kanalen aan, Vantage 10.000. Dat kan later wel handig zijn als 28 oost en 23,5 oost groter worden.

 

Technisch neig ik naar de Vantage, gevoelsmatig naar de Technisat. Ik vind het frontje van de Vantage eigenlijk ook niet mooi, al maakt dat in gebruik natuurlijk niets uit. Mijn gevoel heeft me al 'ns eerder in de steek gelaten dus waarschijnlijk zal het de Vantage worden. Maar ik ben in principe nog om te praten als de Vantage nog bepaalde nadelen of de Technisat bepaalde voordelen blijkt te hebben.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ben gisteren nog even aan het zoeken geweest naar de Vantage en van de combo is zeer weinig te vinden wel over de gewone satelietontvanger de X200 serie.

Het lijkt er op dat hij een zwakke voeding heeft een motor draaien geeft problemen ook een motor onder usals draait niet goed, maar dat zijn dingen die je nu niet zal gebruiken het niet goed draaien kan door een software update opgelost worden.

 

Het is een ontvanger met twee ci sloten die je alle twee nodig zal hebben, één voor sateliet en eentje voor DVB-T.

Dan vraag ik me af hoe de voeding zich zal houden hij moet dan twee ci sloten van stroom voorzien, ook de lnb heeft stroom nodig en daarbij ook nog eens 5V voor de antenne.

Dat zelfde zou je ook met de Technisat gehad hebben alleen één minder die heeft voor KPN een conax gleuf.

Met de prijs voor de Multymedia Ts1 zat je ook nogal aan de hoge kant die is wel goedkoper te vinden.

Maar goed het is de Vantage geworden hopelijk heb je er gelijk een nulmodemkabel bij besteld die zul je wel nodig hebben zo af en toe. En ja als je hem een paar weken hebt kun je eens een mooi testverslag maken. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Vantage X221 TS heeft naast de twee CI-sloten ook twee kaartlezers. Standaard lezen deze Conax - gebruikt door Digitenne - maar met software is er waarschijnlijk nog wel meer mogelijk. Ben benieuwd of hij dan ook de CDS-kaart lust. Scheelt toch weer de aanschaf van een module.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat de Vantage nog een vrij onbekend merk is wil niets zeggen.

De Maxplus c.q. clarketech was ook niet zo bekend en die hebben toch ook hun plaats in de markt bewezen.

 

De tijd dat een dure aanschaf beter was dan een goedkope is reeds voorbij. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De Vantage X221 TS heeft naast de twee CI-sloten ook twee kaartlezers.

 

Ja nu heb ik de specs gelezen en inderdaad dan lijkt het er op dat er helemaal geen ci nodig is, gisteren had ik het stuk bij DXtv gelezen over de blindscan funktie.

Ook is er een channel editor beschikbaar dus een nulmodemkabel is een vereiste. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De Vantage is er in zwart en zilver; misschien nog leuk om te weten. Heb je hem in Nederland besteld, of over de grens?

Oeps, ik had zwart mooier gevonden. Nouja, ik zal het met zilver moeten doen <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

Ik heb hem in Duitsland besteld. Zoals ik vrijwel altijd doe voor DVB-meuk, scheelt geld he.. Gaat ook helemaal niet zo slecht, het geld van mijn Golden Interstar-fiasco heb ik alweer terug op mijn rekening <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

Citaat:
Maar goed het is de Vantage geworden hopelijk heb je er gelijk een nulmodemkabel bij besteld die zul je wel nodig hebben zo af en toe. En ja als je hem een paar weken hebt kun je eens een mooi testverslag maken.

Nee, die heb ik er niet bij besteld. Nu gaat het allemaal dus niet lukken? Waarom kunnen fabrikanten hun producten niet gewoon "af" in de winkel zetten?

Software updaten ga ik niet proberen, straks krijgt de conaxlezer opeens geen updates meer ofzo, dat is afaik geen vreemde zaak met dat UCAS spul.

Citaat:
De tijd dat een dure aanschaf beter was dan een goedkope is reeds voorbij.

De Vantage is juist de duurste. En toen ik pas zo'n goedkope Golden Interstar haalde bewees dat je punt niet echt. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Citaat:
Ook is er een channel editor beschikbaar dus een nulmodemkabel is een vereiste. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Maargoed, ik heb geen RS232 meukkabels, dus daar zit ik weer.. Nog even en ik ga weer terug naar analoge kabelTV, al dat gedoe ben ik ook wel eens zat. Mijn Terratec Cinergy 400 was tenminste af toen ik hem kocht. Mijn Pinnacle PCTV Rave was ook af toen ik hem kocht. Al die ellendige standalone ontvangers hebben eerst nog 100 softwareupdates nodig voor ze een beetje normaal werken, slaat totaal nergens op. Gelukkig heb ik ook nog een Smart MX 56 besteld, die kan tenminste goed werken zonder softwareupdates. Kan ik tenminste NED123+VRT+Regio kijken.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou zo'n kabel is hier ook wel te koop maar het kost maar een paar euro dus in verband met de verzendkosten beter gelijk bestellen.

Ja die paar terristiale zenders zijn wel met de hand te sorteren, maar als je van verschillende satelieten het hele spul inleest en die handmatig op volgorde zetten ben je een paar dagen bezig.

 

Maar een optie kan zijn laat eerst bij Astra 1 handmatig 12515 inlezen met netwerk aan, dan staan de Nederlanders tenminste voor aan. Daarna de rest gewoon auto dan zet die die kanalen er achter. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...