Ga naar inhoud


Omzetting pakket per 01-04-2007


rdridder

Aanbevolen berichten

Helaas is mijn eerste post op dit forum meteen een klaagzang.

 

Ik heb in maart een brief gehad van Canaal Digitaal dat mijn erotiekpakket wordt omgezet naar een entertainmentakket. Omdat ik niet op een entertainmentpakket zit te wachten heb ik een brief gestuurd dat ik niet akkoord ga met de wijziging en dat ik teruggezet wil worden naar een familiepakket.

 

Als antwoord kreeg ik een brief dat ze mijn opzegging betreuren en dat ze mijn entertainmentpakket per 29-02-08 zullen beeindigen. Dit is gewoon een standaardbrief dus ik heb meteen weer een brief gestuurd.

 

In mijn tweede brief heb kenbaar gemaakt dat er geen sprake is van een entertainmentpakket en dat ik niet akkoord ga met de omzetting van mijn erotiekpakket naar een entertainmentpakket. Indien mijn abonnement niet per 01-04-2007 is omgezet beschouw ik het abonnement als beeindigd omdat Canaal Digitaal mijn pakket niet meer kunnen leveren.

 

Vol verwachting heb ik de brief gepost en ik kreeg keurig antwoord van Canaal Digitaal. Helaas was het antwoord precies dezelfde standaard brief als de eerste. Intussen incasseerde Canaal Digitaal vrolijk geld voor een entertainmentpakket.

 

Ik heb toch weer een derde brief gestuurd en mijn grieven geuit betreffende de standaardbrieven die worden verstuurd. Ik heb laten weten dat ik het geld voor het entertainmentpakket heb teruggehaald en dat ik de machtiging intrek. Ook heb ik duidelijk laten weten dat het contract is ontbonden omdat Canaal Digitaal de door mij afgenomen diensten niet meer kan leveren. Ook heb ik duidelijk gemaakt dat ik niet meer betaal voor signaaldoorgifte na 01-04-2007.

 

Vervolgens krijg ik een brief van Canaal Digitaal. Ik verwachtte een dreigbrief maar tot mijn verrassing kreeg ik een excuusbrief. In de brief stond dat ze mijn verzoek hebben gehonoreerd en dat ik per 01-04-07 een familiepakket heb. Met een voldaan gevoel dacht ik dat het hoofdstuk Canaal Digitaal was afgesloten maar er viel twee weken later weer een brief op de mat.

 

Deze keer niet van de klantenservice maar van de managing director Cees Bohnene. Verrast door de persoonlijke benadering las ik snel de brief en daaruit bleek dat Dhr. Bohnenn mijn bezwaar afwijst. In de algemene voorwaarden, artikel 12, staat namelijk dat Canaal Digitaal de abonnementsprijzen en kosten mag wijzigen. Laat er in mijn geval nou geen sprake zijn van een prijswijziging maar een abonnementswijziging. Laat ik nou ook een schriftelijke bevestiging hebben dat ik per 01-04-07 een familiepakket heb.

 

Ik heb Dhr. Bohnenn maar weer een briefje gestuurd maar dit klantje pesten begint me aardig de keel uit te hangen. Hopelijk wordt mijn probleem ooit opgelost maar ik snap eerlijk gezegd niet waar Canaal Digitaal mee bezig is. Het geld dat ze nu hebben verspild met briefjes sturen weeg absoluut niet op tegen het terugzetten van een pakketje. Ten tweede vind ik het ronduit onbeschoft om mensen op kosten te jagen en ze dan met semi-juridische praat in de val proberen te lokken.

 

Ten derde denk ik niet dat de algemene voorwaarden van Canaal Digitaal helemaal stroken met de werkelijkheid. Je kunt natuurlijk van alles in die voorwaarden zetten maar zelfs Canaal Digitaal staat niet boven de wet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
zelfs Canaal Digitaal staat niet boven de wet.


Klopt wat je zegt, dit kan niet.

Bij wijziging in negatieve zin naar de klant, moet een bedrijf dit duidelijk op tijd van te voren schriftelijk kenbaar maken zodat de klant actie kan ondernemen.

Ik heb het wel een keer met een bedrijf als O2 (is nu weer Telfort) aan de stok gehad, die had ik juridisch klem geschreven. Gevolg was dat mijn 3 gsm aansluitingen uit de lucht werden gehaald, maar na een pittig telefoontje werden al mijn aansluitingen weer in de lucht gezet. Wel in prepaid, maar dat wilde ik zelf i.v.m. dat het daar een rommeltje bleef. De afrekening heb ik nooit ontvangen, want ook dat had ik in de overigens aangetekende brief geblokkeerd.

Ik ben geen jurist, maar haat achterbaksigheid, en dan bijt ik keihard zonder los te laten. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ik ben geen jurist, maar haat achterbaksigheid, en dan bijt ik keihard zonder los te laten.

Ik denk dat we elkaar de hand kunnen schudden, dit is inderdaad achterbaks.

Ik was altijd een tevreden kijker en dat ze proberen mensen wat te verkopen kan ik ook nog accepteren, het is geen liefdadigheid, maar om mensen echt dwars te gaan zitten gaat mij wel erg ver. Als ik het forum zo eens doorlees dan ben ik niet de enige met problemen met Canaal Digitaal.

Nu komen ze waarschijnlijk nog weg met dit soort praktijken maar als Digitenne landelijke dekking heeft denk ik dat ze te maken kunnen krijgen met een hoop overstappers. Tenzij het bij Digitenne dezelfde administratieve puinhoop is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tenzij het bij Digitenne dezelfde administratieve puinhoop is.


Reken maar dat ze het daar in orde hebben, mijn afsluiting is netjes bevestigd en ik kan dat ook via het menu op de kaart in mijn ontvanger zien.

Voor mij is dit jaar een proefperiode, maar als het niet goed is ben ik zo weg.


Wat Digitenne/KPN TV betreft:

Ik weet dat er diverse steunzenders zullen bij komen om de dekking te optimaliseren.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog geen antwoord van Dhr. Bohnenn maar vandaag viel er weer een brief op de mat van Canaal Digitaal. Altijd blij met correspondentie van mijn grote vrienden opende ik vol verwachting de brief.

 

Dit was weer zo'n semi-juridische wauwelbrief. Volgens Canal Digitaal kan ik niet opzeggen want volgens punt A5 in de algemene voorwaarden loopt een contract 12 maanden. Ten eerste zeg ik helemaal geen abonnement op want mijn abonnement bestaat niet meer. Ten tweede vraag ik mij af hoe Canal Digitaal dan mijn erotiekabonnement kan beeindigen na 13 maanden. Er zal vast ergens een bepaling staan dat Canaal Digitaal wel het contract eenzijdig mag opzeggen maar ik begin er een beetje moe van te worden. Hoe moeilijk is het om pakketwijziging af te handelen ???

 

Vandaag ook met Consuwijzer gebeld maar die hadden verder ook geen advies. Ze zeggen dat als Canal Digitaal schriftelijk heeft laten weten dat de terugzetting naar een familipakket is gedaan dat ze daar dan niet op terug kunnen komen. Blijkbaar denkt Canaal Digitaal daar anders over maar die interpreteren de wet wel vaker op een dubieuze manier.

 

Ik hou jullie op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...

Ik weet dat dit een heel oud onderwerp is maar misschien nuttig om toch even de uitkomst van de zaak online te zetten. Canal Digitaal is doorgegaan met de incassoprocedure en heeft na Lindorff een gerechtsdeurwaarde ingeschakeld. Het eerste wat meteen opviel is dat de gerechtsdeurwaarder loog in zijn dagvaarding. Hij stelde dat ik de vordering slechts in algemene heb betwist, dit is absoluut onjuist, ik heb een brief of 8 naar Canal Digitaal gestuurd en ben tot in detail ingegeaan op de vordering.

 

De rechter zegt het volgende in zijn vonnis: "De stelling in de dagvaarding dat gedaagde slechts in algemene termen verweer heeft gevoerd blijkt volstrekt onjuist, reeds gelet op de door gedaagde overlegde correspondentie die partijen over en weer hebben gevoerd in de periode tussen 12 maart en 3 april 2007".

 

Canal Digitaal heeft mij een brief gestuurd dat mijn pakket was omgezet naar een familiepakket en vervolgens gaat Canal Digitaal niet meer in op die brief. Ook niet nadat ik ze een kopie van de bewuste brief heb toegestuurd. De rechter zegt hierover het volgende: "Eiseres stelt zich thans op het standpunt dat gedaagde na de wijzigingsbrief d.d. 28 februari 2007 niet tijdig heeft opgezegd waardoor hij tot 28 februari 2008 nog vastzat aan het abonnement op het Entertainmentpakket.

 

De kantonrechter kan eiseres hierin niet volgen, reeds gelet op de inhoud van haar bovenaangehaalde brief aan gedaagde d.d. 3 april".

 

Verder klopte er helemaal niks van de vordering maar de rechter gaat daar verder niet op in omdat deze twee onjuistheden in de vordering al mijn gelijk aantonen. Het was een lange weg maar ik ben blij dat ik besloten heb om mij te laten dagvaarden. Een voorwaarde om een zaak voor te leggen aan de kantonrechter is wel een georganiseerd archief. Doordat ik alles keurig had gearchiveerd kon ik alle onzin in de vordering weerleggen. Er is vonnis gewezen in de rechtbank te Hoorn, Zaaknr/rolnr: 349648 CV EXPL 10-5596

 

Ik ga nu uitzoeken of ik een klacht kan indienen tegen Lindorff en/of de gerechtsdeurwaarder aangezien de rechter duidelijk aangeeft dat de informatie in de dagvaarding niet klopt. Deze hele procedure is alleen maar doorgezet om mij te intimideren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gefeliciteerd en ook veel respect cool

 

Het is niet makkelijk en meestal ook nog heel duur (lees onbetaalbaar) om je recht te krijgen crazy

 

En dat intimideren door z.g. legale bedrijven of partijen, schandalig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

rdridder,

 

Ook door mij van harte gefeliciteerd met je behaalde resultaat. Idd. een goede archivering van brieven is van belang, al zitten ze maar bijelkaar in een schoenendoos. Hopelijk lezen meerdere dit bericht en vinden ze hier steun in.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...