Ga naar inhoud


NOS Journaal in Breedbeeld!


Hageneis

Aanbevolen berichten

Citaat:
Als je toestellen juist ingesteld zijn, mag je daar normaalgezien nooit problemen mee hebben. En als het vervelend zou zijn voor sommige mensen, dan eens te meer een reden om op één standaard over te stappen.


Alles in breedbeeld dus

Triax 64cm schotel - DUO LNB60 - Inverto Scena5 en Inverto Scena5M ontvanger -

Panasonic TH-42PV70 Plasma TV

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 132
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Wat is daar vervelend aan dan?


Je ziet telkens het beeld "springen" als dit gebeurt.
Bij een CRT hoor je dit schakelen meestal ook nog omdat de lijneindtrap omgeschakeld wordt.
Vooral bij overgang naar reclames gebeurt dit vaak.

Mensen die hun breedbeeldtoestel altijd op breedbeeld hebben staan, merken dit schakelen niet zo, alleen de personen worden direkt slanker of dikker.

Citaat:
Als je toestellen juist ingesteld zijn, mag je daar normaalgezien nooit problemen mee hebben. En als het vervelend zou zijn voor sommige mensen, dan eens te meer een reden om op één standaard over te stappen.


Ik heb mijn toestel op superzoom ingesteld (Philips CRT).
Hiermee bereik je dat normale 4:3 uitzendingen aan de randen uitgevuld zijn en in het midden normaal. Hierdoor lijken de mensen minder dik dan dat deze in breedbeeld staat, terwijl het een 4:3 uitzending is.
De personen die aan de rand staan, tonen wel dikker, vandaar dat Marjon de Hond, die meestal aan de zijkant staat, veel dikker overkomt. <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Zodra er een breedbeelduitzending komt, schakelt de TV om.

You can never solve a problem on the level on which it was created
Groeten, Jos
VU+DUO2-2-S2; 1xT/C; OpenATV 5.1; Logitech 700;Maximum E85 HB,A1,A2,A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

over een week precies is het 16 september. Heb nog helemaal niks gehoord van de nos over breedbeeld plannen. Rtl was hier wel duidelijker in en deed een persbericht over de deur uit. Ben benieuwd of het breedbeeld verhaal doorgaat en hopelijk gaan ze de champions league ook in 16:9 uitzenden, dat heeft dan namelijk een betere kwaliteit en is sport1 eigenlijk niet meer nodig hiervoor

Bier uit de fles is 100 keer beter dan uit blik!!

Lekker zo'n 20 Mbit verbinding!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even navraag gedaan bij collega's van nob newsroom support, en zoals het er nu voorstaat gaat inderdaad de hele nos over naar 16:9 op 16/9.

Een an ander heeft ook te maken met het opleveren van de nieuwe HD studio 7 die eind mei al gereed is gekomen. Vanaf 16/9 zal deze studio dan ook ingebruik worden genomen. Verder zijn we op het moment druk bezig met de migratie van de oude centrale matrix naar een splinterniewe HD matrix. (Afgelopen weekend kwamen hier de eerste live voetbalwedstrijden al op binnen) Over een maand of 2 moet alles overgezet zijn op deze nieuwe matrix, en alles (ja,echt alles) zal dan worden geupscaled naar HD, en bij het verlaten van de matrix richting afnemers weer worden gedownscaled worden naar SD. (zeg maar niets)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tijd om te beginnen met Nederland 1 HD, Nederland 2 HD én Nederland 3 HD ! <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Ik zeg optimaal benutten die HD matrix! Nu nog geupscaled, maar diverse producties worden al HD gedraaid en diverse faciliteiten-bedrijven beschikken ook al over HD apparatuur, het word dus vanzelf allemaal een keer HD.

Mut@nt HD2400 met 1x sat en 3x cable met Ziggo, 1TB HDD op OpenPli 4.0 met Oscam.

Azbox HD Premium+ met 1x cable met Ziggo en 1x sat, 500 GB HDD op E2 met Oscam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat iedereen iets te enthousiast wordt. De centrale matrix (mcr) is over een paar weken dan wel helemaal HD, maar dat wil nog niet zeggen dat de uitzendstraten van ned123 en bvn dat zijn. Er zal in de komende maanden zeker geen HD signaal vanuit de eindregies van ned123 of bvn aangelverd worden. Dit zal pas gaan gebeuren als de nieuwe multi-channel-playout voor deze zenders gereed zijn. De verwachting is dat dat nog wel tot maart op zich zal laten wachten. Het is de bedoeling dat we in 2008 tijdens het EK de eerste HD uitzending kunnen gaan maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar waarom eerst het upscalen van SD-materiaal om het daarna weer te downscalen? Kan die matrix alleen maar HD-signalen aan? Niet backwards compatible met SD?

 

En welke resolutie wordt gebruikt, 1080i of 720p?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...