Ga naar inhoud


FTV TVV kaartje.


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

HI,

er is een wet,die zegt dat je de publieke omroepen "gratis" moet kunnen ontvangen.

daarom is in (als ik het goed heb begrepen) in nederland mogelijk een FTV kaartje te krijgen bij canal digitaal voor ned 1,2 en 3 en zijn deze zenders ook FTA op digitenne.

Waarom moet TV Vlaanderen dan geen FTV kaartje op de markt brengen voor één ketnet/canvas en sporza? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Iemand die niet geïntereseerd is in die commerciële brol en het andere betere die TVV aanbied,is toch verplicht om een bassispakket te nemen.

België is sterk bekabeld,maar het lijkt toch onlogisch,als de vrt hun analoge uitzendingen stoppen,de kijkers die bvb enkel een schotel hebben en een hark op het dak,hen verplichten een dvb-t toestel te kopen om naar de vrt te kijken.

Merkwaardig,dat TVV dan geen FTV kaarten uitbrengt voor de ontvangst van de vrt zenders.Dan kan op bepaalde plaatsen de hark van het dak,maar langs de andere kant kan je zeggen,als je een TVV kaartje koopt,+ de aktivatiekost,heb je al een FTA dvb-t ontvangertje.Dit is waar,maar het is gemakkelijker mocht TVV een FTV kaartje uitbrengen voor degene die de andere troep niet wenst te zien.

Weet iemand iets meer,waarom nederland wel FTV kaartjes uitbrengt voor de nederlandse zenders en TVV niet voor de vrt?In nederland kunnen ze toch ook redeneren van,je moet maar een dvb-t kopen om te kijken naar ned1,2 en 3.

En om terug te keren,dat iedere belgische burger het recht heeft de publieke zenders te ontvangen,gaat op bepaalde plaatsen niet op,als je het moet doen met DVB-T.Dan zou voor deze mensen een FTV kaartje van TVV welkom zijn.

Of zou canal digitaal steun krijgen van de overheid om dergelijke FTV kaartjes te geven en deze uit te zenden,en in belgië niet,om de 2 monopolisten te beschermen?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is waarschijnlijk een stukje geschiedenis.

 

Heel vroeger (jaar of 10 geleden) moesten satellietkijkers opeens van analoge satelliettelevisie overstappen op digitale televisie. Daar was toen een forse investering voor nodig (nieuwe toen heel dure ontvanger).

 

Om die investering een beetje te verzachten, zo heb ik begrepen, kwam er toen een gratis pakket met zenders die zelf geen geld vroegen voor doorgifte, zoals de publieken en RTL, SBS en TMF.

 

RTL en SBS willen tegenwoordig geld zien, langdurige contracten liepen af en opeens zat alleen NED123+TMF nog in het standaardpakket. Even later liep het contract met TMF ook af en nu hebben we dus een kaart waar je gratis de publieken mee kan kijken.

 

Of de NL overheid daarvoor geld naar CDS schuift zou ik niet weten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je erop rekenen dat ook het standaardpakket ooit opgeheven zal worden (of geld zal gaan kosten).

 

Bij TV Vlaanderen zit het anders in elkaar. TVV is recent gestart met een volledig betaalmodel. Zodoende moet je voor iedere zender betalen, ook voor de VRT. Verder is zowel de analoge als de digitale terrestrial dekking van de VRT prima.

 

Het zou de VRT sieren als ze bij de analoge afschakeling gaan onderhandelen met TVV voor een FTV VRT pakket. De analoge dekking is tenslotte vrijwel zeker beter dan de digitale dekking, en wellicht vallen er toch gaten in de dekking. Maar ze zijn het absoluut niet verplicht lijkt me.

 

In bijvoorbeeld de UK ligt het anders, daar halen ze gewoon absoluut geen volledige dekking met DVB-T, en dus moet er een gratis alternatief via de (daar veel populairdere) satelliet zijn.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Bij TV Vlaanderen zit het anders in elkaar. TVV is recent gestart met een volledig betaalmodel. Zodoende moet je voor iedere zender betalen, ook voor de VRT. Verder is zowel de analoge als de digitale terrestrial dekking van de VRT prima.

Het zou de VRT sieren als ze bij de analoge afschakeling gaan onderhandelen met TVV voor een FTV VRT pakket.


Eigenlijk weet je niet of je voor de VRT moet betalen bij TVV, het zit gewoon bij in het totaalpakket . Als we de VRT gratis op sateliet willen zal toch iemand ( = iedereen , want : publieke zender) moeten meebetalen.
Maar het zenderpark is ook gefinancierd door de burger , dus zou het ook moeten kunnen voor sateliet .
Persoonlijk vind ik dat ALLE publieke zenders van Europa FTA moeten zijn :
maar dan krijg je weer het verhaal van de rechten . Maar als de publieken zich eens verenigen en één centrale aankoop zouden doen met rechten voor gans Europa ? Ze zouden alvast een stuk sterker staan om te onderhandelen en dus betere prijzen kunnen bekomen .

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ sattv4iedereen

 

kijk ook eens naar mijn gelijkaardige posting: Waarom één&Canvas niet gratis beschikbaar op TVvlaanderen

 

kijk ook op deze fantastische site rick vanrein

 

hier krijg je de uitleg hoe het in Nederland gegaan is! Dankzij deze man, kan Nederland via FTV de publieke zenders zien!

 

Ik vind dat dit in België ook moet! (VRT moet maar bijdragen in transponderkost van tvvlaanderen). Zo'n dure kaart kopen + activeren zal er spijtig genoeg ook bijzitten!

 

"We hebben gezien dat de overheid ongeveer 2,7 miljoen euro per jaar bespaart door de uitzendingen te privatiseren (digitaliseren)"

 

"Ik heb mijn eerdere kritiek op de privatisering van de publieke omroep op 7 juni aan het ministerie van OCW gezonden (en aan heel wat andere partijen, waaronder de wel erg tamme Consumentenbond).

 

Vandaag ontving ik een brief waarin het ministerie van OCW me laat weten dat ik groot gelijk had. Het signaal wordt straks met elke digitale ontvanger voor DVB-T te ontvangen, ongeacht of die nou wel of niet een smart card bevat voor de wel-gecodeerde stations.

 

Voor satellietkijkers is dit uitstekend nieuws. Naast het aanbod dat zij via de satelliet volgen, is er nu de mogelijkheid om een digitaal signaal voor Nederland 1, 2 en 3 uit de ether op te pikken, en soms ook de regionale omroep nog. Dit kan flink schelen als men niet zonodig een CanalDigitaal abonnement hoeft voor de satelliet.

 

De kosten van de Nederlandse zenders zijn hiermee beperkt tot een eenmalige investering in andere infrastructuur (een antenne en een set-top box) maar men hoeft niet langer per se een abonnement af te sluiten.

 

De publieke omroep is weer publiek.

 

P.S. De omschakeling vindt plaats in de nacht van 10 op 11 december 2006."

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar FTA via Digitenne. Nu - zoals hier al werd gezegd - gratis is het nooit. Iemand betaald ervoor en indien je meent dat de VRT de kost van gratis satellietverspreiding moet dragen, zijn het alle Vlamingen die er via hun belastingen voor bijdragen.

 

Ik zie het nut daarvan eerlijk gezegd niet in als je de VRT-zenders nu nog analoog en later via DVB-t gratis kan ontvangen. Als de aanschaf van een DVB-t ontvangertje er al niet afkan, moet je je toch de vraag stellen of je je wel de aanschaf van een televisietoestel kan permitteren, tenzij je meent dat die ook gratis moeten aangeboden worden om iedereen toe te laten naar de VRT te kijken. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nee FTV, het signaal is nog altijd gecodeerd dus heb je een smartcard nodig. Deze worden geleverd door CDS. FTV dus.

De link naar rick vanrein ging over DVB-T, Digitenne. Dus toch FTA, lees de post van satsurfer nog maar eens <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

@Paullo: zolang die DVB-T maar overal te ontvangen is. De "dode hoeken" van DVB-T zullen waarschijnlijk groter zijn dan analoog. Maar ze blijven nog steeds vrij klein volgens mij, anders dan in de UK waar de dekking verre van landelijk is.

Ook met de alsmaar dalende prijzen van DVB-T ontvangers zie ik geen ernstige noodzaak meer om de VRT gratis via de sat aan te bieden, maar het zou de VRT sieren als ze het deden.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja maar FTA via Digitenne. Nu - zoals hier al werd gezegd - gratis is het nooit. Iemand betaaldT ervoor en indien je meent dat de VRT de kost van gratis satellietverspreiding moet dragen, zijn het alle Vlamingen die er via hun belastingen voor bijdragen.


kijk, voor een publieke zender is het de taak om ALLE belgen op elke manier te voorzien van publieke kanalen (die dus gesubsidieerd worden van de belastingbetaler).
Kijk naar mijn vorige post: de besparing van de overheid door overschakeling op dvb-t/s!
Toen we 10 jaar terug nog kijk- en luistergeld betaalden....dan moest je ook niet afkomen met het feit dat je een tv had, maar geen kabelaansluiting....
Ook al keek je elke dag naar 'bob de bouwer' op DVD, je betaalde toch kijk-en luistergeld....was dat rechtlijnig? oké, de vergelijking gaat niet echt op, maar ik betaal veel belastingen, en dan wil ik vrt op schotel!

Wat als je ergens GEEN ontvangst hebt van dvb-t in BelgiË? hoe ontvang je dan vrt beste Paullo

zoek eens op het forum naar BBC....Daar heb je freeview, dus voor IEDEREEN gratis de publieke kanalen op astra 28,5° O. (men was begonnen met dvb-t, maar blijkbaar konden mensen op de british isles geen goede ontvangst krijgen)

duitsland: alle publieke zenders en commerciële (30-tal) zijn FTA op schotel!

Citaat:
Als de aanschaf van een DVB-t ontvangertje er al niet afkan, moet je je toch de vraag stellen of je je wel de aanschaf van een televisietoestel kan permitteren,.

=> kijk ik heb een dvb-t ontvangertje....maar ik vind het toch makkelijker om 1 ontvanger te hebben, waarmee ik al mijn zenders kan bekijken.
constant zappen van box 1 (dvb-t) naar box 2 (dvb-t) is niet leuk.
Oké, je kan wel een dvb-t + S ontvanger aanschaffen, maar dan ben je beperkt in keuze.... + vb. bij reelbox een aparte dvb-s tuner voor 2 zendertjes aanschaffen is een beetje overkill. en da's wel al een duur toestel ook

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De link naar rick vanrein ging over DVB-T, Digitenne. Dus toch FTA, lees de post van satsurfer nog maar eens <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.


maar ook de publieke zenders zijn via CDN te ontvangen!

je moet wel de kaart eenmaal registreren, dus kaart + activatiekost betalen.

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja maar FTA via Digitenne. Nu - zoals hier al werd gezegd - gratis is het nooit. Iemand betaald ervoor en indien je meent dat de VRT de kost van gratis satellietverspreiding moet dragen, zijn het alle Vlamingen die er via hun belastingen voor bijdragen.

Ik zie het nut daarvan eerlijk gezegd niet in als je de VRT-zenders nu nog analoog en later via DVB-t gratis kan ontvangen. Als de aanschaf van een DVB-t ontvangertje er al niet afkan, moet je je toch de vraag stellen of je je wel de aanschaf van een televisietoestel kan permitteren, tenzij je meent dat die ook gratis moeten aangeboden worden om iedereen toe te laten naar de VRT te kijken. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Greets

Laat mij eventjes toe mij hierbij te treden.
Ik ga mij een beetje toegeven waar ik gewoond heb,en dat was midden in de stad ieper.Om de VRT zenders vlekkeloos te ontvangen,was een yagi antenne van 1,5 meter nodig+ een deftige versterker van 30 db nodig om de vrt te ontvangen.En bijna iedere keer (waarom?) dat er een brom- snorfiets of scooter de straat inreed,was er blokvorming.Dus 100% bedekking via dvb-t is wel iets anders.Ik vraag mij trouwens af als in nederland ook in iedere uithoek probleemloos naar ned1,2 en 3 kan kijken via dvb-t zonder blokvorming en andere ongewenste storingen.Veel kijkgenot zou ik zo zeggen in mijn geval.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een publieke zender dient niet alle Vlamingen op alle plaatsen en in alle omstandigheden van beeld te voorzien. Een publieke zender moet rekening houden met het feit dat publieke middelen worden gebruikt en binnen dat kader ernaar streven om zoveel mogelijk mensen beeld te bieden en dient te proberen als er ontvangstproblemen zijn in een gans gebied daaraan te verhelpen, doch kan nooit op alle plaatsen en in alle omstandigheden gehouden zijn 100 % beeld te bieden, dat is onbetaalbaar. Ik moet ten andere toch niet bijdragen in een extra kost omdat sommigen geen DVB-t en s combiontvanger willen kopen omdat het aanbod te beperkt is of omdat werken met twee afzonderlijke boxen niet gemakkelijk is.

 

Het analoge en digitale signaal is in Vlaanderen één van de meest robuuste van Europa en veel klachten van ganse gebieden waar geen ontvangst zou zijn, heb ik nog niet gehoord. Dat op bepaalde individuele plaatsen er omwille van lokale omstandigheden storingen mogelijk zijn, sluit ik niet uit, maar dat is onvermijdelijk.

 

De eeuwige vergelijkingen met Duitsland en Engeland zijn toch werkelijk niet ernstig. In Vlaanderen volstaan vijf grote zendmasten en wat steunzenders om degelijke dekking te verlenen voor het ganse (dichtbevolkte) grondgebied. Probeer dat maar eens in de Duitse Alpen of de gebergte-gebieden in Engeland waar dan nog bijna niemand woont.

 

Ik zie dan ook het nut niet in van zulk een FTV-pakket via sat. De kost ervan lijkt mij veel te groot voor hetgene het aan kijkwinst kan opbrengen.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De eeuwige vergelijkingen met Duitsland en Engeland zijn toch werkelijk niet ernstig. In Vlaanderen volstaan vijf grote zendmasten en wat steunzenders om degelijke dekking te verlenen voor het ganse (dichtbevolkte) grondgebied. Probeer dat maar eens in de Duitse Alpen of de gebergte-gebieden in Engeland waar dan nog bijna niemand woont.

Ik zie dan ook het nut niet in van zulk een FTV-pakket via sat. De kost ervan lijkt mij veel te groot voor hetgene het aan kijkwinst kan opbrengen.


Ze moeten toch zelf de kaartjes niet aanbieden, lees onderaan.....tvvlaanderen kan de adverteerders MEER geld vragen, omdat ze kijkers bij hebben (die ze anders NIET hadden)

In duitsland/Nederland/UK hebben ze zowel op dvb-t als dvb-s een VOLWAARDIG pakket (dus geen 2 publieke zenders)
en daar moeten we onze ogen voor sluiten?????

vandaar dat ze in UK overgestapt zijn op de Astra IIa satelliet (28.5° O) om ALLE britten de mogelijkheid te bieden de publieke kanalen te kunnen zien (ook in onherbergzame gebieden), nu zelfs binnenkort via internet.
=> moest BBC uw visie hebben, dan zou de bbc moeten zeggen, 'pech voor die mensen', we hebben een dvb-t netwerk (freeview) opgebouwd, en als ze geen ontvangst hebben....da's hun probleem.

onlangs nog uitzending op technisat tv. Pro7 wil gecodeerd gaan uitzenden....de ard zei daar dat ze geen enkele bedoeling hebben om hun uitzendingen achter slot te stoppen....voor vb. championsleague bestaan er genoeg oplossingen (ftv)

Zoals al gezegd....ik heb CDN kaartje, en daar kan ik NED1-2-3 mee kijken....
Ze hebben dit ook van overheidswege opgelegd aan C+ NL!
Weet je dat in de beginjaren je NIETS hoefde te betalen voor de publieke zenders + commerciële bij CDN!

nog iets, alle regionale omroepen zitten nu op astra 3. Hoe ga je dat opvangen via dvb-t? (max. 30 kanalen)
3 operatoren....met standaard de 15 zenders en dan elke operator krijgt een keuze van 5 aan te passen zenders....(dit betekent dat alle huidige FTA DVB-T boxen voor de vuilbak zijn als er een dvb-t mux komt)

Oké, er zullen niet zoveel kijkers zijn die enkel een kaart hebben voor vrt kanalen.....
als ze nu een regeling treffen met tvvlaanderen....... misschien dat tv vlaanderen daar geen probleem mee heeft....ze verkopen een smartcard (= winst) + setupkost....dus verlies doen ze er niet aan....en misschien smaakt dit naar meer en nemen ze een pakketje van 9.9 EURO
+ meer adverteerdersgelden

als we uw redenering moeten volgen, waarom draaien ze niet asap de knop om van UHF naar dvb-t? "als de mensen geen geld over hebben om onmiddelijk een dvb-t ontvanger te kopen is dat hun probleem"
zoals ik geen combi dvb-t+s ontvanger wil kopen, omdat ik dan heel beperkt ben in ontvangers....en ik GEKOZEN heb voor schotelontvangst en het de taak is van de overheid om in deze basisvoorzieningen te investeren. En we spreken dan over een belachelijk lage kost voor de vrt (als het al niet gratis zou zijn)

lees hier:
GEDACHTEWISSELING over de toepassing en evolutie van de digitale netwerken
DAB, DVB-T en DVB-H in de commissie Media (vlaams parlement) op 16 mei 2007

DVB-T is in essentie een omroepmodel, dat is ontworpen
om de analoge kanalen van openbare en
commerciële omroepen te vervangen door digitale
kanalen en er programma’s aan toe te voegen. Dat
was eigenlijk het prototype van het businessmodel
van DVB-T. Voor openbare omroepen is dat geen
probleem. In de meeste landen, zeker de grotere,
heeft de openbare omroep kanalen genoeg om samen
te voegen in een mux. Daarvoor de eindgebruiker laten betalen is niet sociaal Nederland
heeft een dergelijk plan na een paar maanden moeten
schrappen. Er is in Europa een algemene consensus
dat het DVB-T-aanbod van de openbare
omroep free-to-air moet zijn, anders is er sociale
uitsluiting

Voor commerciële zenders ontstaat een meerwaarde
wanneer ze door middel van een DVB-T-mux gebieden
kunnen bereiken die vroeger alleen bereikbaar
waren via satellietuitzendingen. Voor dergelijke
gebieden kunnen commerciële zenders een zendinfrastructuur
bouwen en kunnen ze het DVB-Taanbod
gratis ter beschikking stellen. Ze kunnen hun
adverteerders immers meer vragen doordat via het
DVB-T-platform meer kijkers worden bereikt. Dat is
gebeurd in Engeland.
Dit zogenaamde free-to-air
commerciële model is economisch enkel leefbaar
mits minstens 35 tot 40 percent van de kijkers met
dak- of kamerantenne kijken.

1416465-AcrF210.tmp.pdf

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...