Ga naar inhoud


[SLAX SRV] MySQL db vullen


MBa

Aanbevolen berichten

Beste Satters,

 

Sinds een paar maanden ben ik wat aan het rommelen met Linux, eerst nog met Ubuntu en ondertuusen heb ik een webserver draaiende vanaf een USB stick doormidden van SLAX SRV.

 

Ik ben hierop overgegaan omdat ik wil kunnen wisselen van pc en omdat appache hopeloos vol liep onder Windows waardoor ik een continu CPU gebruik (lees: misbruik!) had van 100% en daarbij komt dat het zomaar even 200mb cache geheugen vrat...

 

Nu ben ik dus bezig om alle files over te pompen maar loop nu al tegen een (kleine?) uitdaging aan. Hoe krijg ik de MySQL database gevuld met de records uit de oude? Ik heb een output van de oude via phpMyAdmin. Zo heb ik ook geprobeerd om deze op SLAX SRV te installeren maar ik krijg het niet voor elkaar om een config file aan te maken. De setup heb ik er al voor gebruikt, deze wilde dat ik in de phpMyAdmin map de map config aanmaakte metdaarin het sameple bestand (schrijfbaar gemaakt en al). Daarna heb ik in de setup een server toegevoegt (localhost om precies te zijn) maar die wordt niet toegevoegd en ik krijg alleen maar eens fout. Ik verander niet aan de instelling dus laat de velden leeg zodat alles default wordt ingesteld en toch de volgende melding

 

Citaat:
You didn't set phpMyAdmin database, so you can not use all phpMyAdmin features.

 

wanneer ik refresh zie ik dus ook dat er helemaal geen database is aangemaakt.

 

Iemand een idee of ik iets over het hoofd zie?

 

Groetjes,

 

Michel

Windows: A 32 bit extension for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit company, that can't stand 1 bit of competition.

Link naar reactie
Delen op andere sites


In wat voor een formaat heb je de dump? Als het SQL is dan kan je dit gewoon inlezen met de mysql client. (Command line programma <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Output is inderdaad in SQL formaat en geen compressie, gewoon een rauw text bestand dus (met ondertussen de extensie *.sql)

 

De tabel mysql heb ik ook mee gebackupped, is dat verstandig? (hierin staan de inlog gegevens)

 

Opzich zou ik al blij zijn als dit er straks inzit maar ik zou het spul toch ook wel willen kunnen beheren via phpMyAdmin <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Windows: A 32 bit extension for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit company, that can't stand 1 bit of competition.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.