Ga naar inhoud


NSLU2 gaat niet meer aan


Gast hugo_w

Aanbevolen berichten

Ik heb een probleem met mijn NSLU2. Na terugkomst van vakantie doet ie helemaal niks meer. Als ik hem aan probeer te zetten, flitst het power knopje een fractie van een seconde. De lampjes bovenop (Ready/Status, Ethernet, etc) doen helemaal niks. Daarna kan ik helemaal niks meer doen, pas als ik de stekker eruit haal en er weer in stop, flitst de power knop weer even als ik hem indruk.

 

Iemand enig idee of dit ding nog te redden is?

Link naar reactie
Delen op andere sites


@hugo_w,

 

 

Wat je dan nog zou kunnen proberen is een reset, het indrukken van dat kleine knopje aan de achterkant voor zo'n 10 seconden en hopen dat de boot dan doorloopt. Let wel dat je IP adres en netwerk omgevins-naam terug gezet wordt naar zijn fabriek instellingen en dus niet op het door jouw ingestelde IP terug te vinden is in je netwerk omgeving, gr.

 

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat:
Heb een identieke Linksys adapter (van een wireless AP) geprobeerd, deze geeft exact hetzelfde resultaat...

 

 

ehh..die is toch 12 volt? en de nslu 5 volt?

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

ehh..die is toch 12 volt? en de nslu 5 volt?


Heb hier een linksys adapter voor een AP met precies dezelfde waarden (5V 2A en 10W). Die geeft hetzelfde resultaat dus.

Hard reset heb ik geprobeerd inderdaad. Door na het insteken van de stekker lang de resetknop ingedrukt te houden, door het ingedrukt houden van de resetknop terwijl ik de stekker erin stop, in combi met de powerknop, etc. Eigenlijk alle mogelijke combinaties geprobeerd, niks werkt...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, had wellicht wat vollediger moeten zijn in mijn eerste post. Dit heb ik dus gedaan, ik heb het ding nu hier voor me staan met niks dan de stroom erin geplugt en dan krijg ik nog niks voor elkaar. Alleen de eerste keer dus het lampje van de power button heel even aan en verders niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hugo_w,

 

 

Geen probleem hoor, maar ben bang dat ik je dan ook niet verder kan helpen. Ik weet dat sommige voedingen problemen geven, maar een defect aan de NSLU2 zelf ben ik nog niet tegen gekomen. Uit eigen ervaring weet ik dat hij soms moeilijk te resetten is en men dus vaker dan 1 x een poging moet ondernemen.

 

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je het apparaat opnieuw moet flashen, wat ook moeilijk zal worden als het apparaat in zijn geheel niet opstart, evt. met hulp van de bijgeleverde CD, gr.

 

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee precies, daar loop ik ook tegen aan. Een flash opnieuw heb ik geen bezwaar tegen maar bv dat telnet into Redboot om te repareren gaat ook niet werken, zo ver kom ik niet eens. Heb mn vraag ook al op de mailinglist van NSLU2 gesteld, mocht ik een antwoord krijgen, gooi ik het even hier in de thread uiteraard.

 

Maar als iemand anders hier een oplossing weet, houd ik me natuurlijk nog aanbevolen :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
hoe zien de elko's eruit IN de nslu? daar zitten grote elko's in die in de mijne erg donkerbruin waren.


Ik heb inmiddels een nieuwe gekocht, omdat ik hem niet te lang wil missen. Maar ik zal tzt het apparaat eens openmaken (schijnt lastig te zijn) en dit bekijken. Ik geef deze thread wel een schop dan en zet er een foto bij. Bedankt voor de hulp alvast!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.