Ga naar inhoud


Telenet nu aanbieder in heel Vlaanderen!


chukky2

Aanbevolen berichten

27-11-2007 07:50:05

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - Het kabelbedrijf Telenet koopt de analoge en digitale televisieactiviteiten van Interkabel. Het bedrijf legt daarvoor 170 miljoen euro op tafel, plus een jaarlijkse vergoeding voor operationele kosten. Met het akkoord komt een einde aan een maandenlange juridische strijd tussen de twee kemphanen en wordt de blinde vlek van Telenet in Vlaanderen gevuld.

 

Interkabel is de overkoepelende organisatie van de zuivere intercommunales die in de jaren 90 niet bij Telenet zijn terechtgekomen (INTEGAN, INTERMEDIA, WVEM EN PBE). In die bepaalde regio's biedt Telenet wel internet en telefonie aan aan zo'n 250.000 Interkabel-leden maar over het aanbieden van interactieve digitale televisie (iDTV) woedde een hevige juridische strijd. Interkabel lanceerde zijn eigen digitaal televisieproduct onder de naam INDI.

 

Met het akkoord krijgt Telenet er heel wat potentiële iDTV-klanten kwijt en kan men overal in Vlaanderen op het iDTV-platform van Telenet terecht. De analoge abonnees van de zuivere kabelmaatschappijen en de digitale klanten van INDI worden in de loop van volgend jaar overgedragen aan Telenet waardoor het bedrijf de verantwoordelijkheid zal dragen over de de dienstverlening naar de klant.

 

De zuivere kabelmaatschappijen blijven eigenaar van het kabelnet en zullen blijven instaan voor het beheer, onderhoud en opwaardering van het netwerk. 'De gemeentelijke aandeelhouders realiseren een eenmalige meerwaarde en krijgen een jaarlijks dividend voor hun eigendom.'

 

Telenet neemt door de overname een extra jaaromzet van 90 miljoen euro in huis en een bedrijfskasstroom van 40 a 50 miljoen euro, op basis van niet-geauditeerde cijfers voor 2007. Telenet voorziet 12 tot 15 miljoen euro kosten voor de integratie van de overname.

 

 

Jan De Schamphelaere

jan.de.schamphelaere@tijd.be

 

© tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...