Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Jan147

[Asscom Reference] Geen geluid meer uit deze receiver

Recommended Posts

Guest Jan147

Sinds een week of 3 hebben we geen ontvangst meer van geluid. Ook de display van de receiver heeft dan geen weergave meer. Incidenteel komt het geluid ineens weer terug, zo is er bv geen geluid op mtv en andere muziekzenders, maar wel weer op ned. 1 enz. Een andere keer hebben we op geen enkele zender meer geluid. Soms kunnen we wel geluid via de tv krijgen door die héél hard te zetten (kun je voorstellen wat er gebeurd als ineens het geluidsignaal weer terug komt..)

Er is blijkbaar een verband tussen het ontbreken van de display weergave en het geluidsontvangst... Is de receiver gewoon stuk, of is er een simpele oplossing voor dit irritante probleem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Jan147

Wat zou er gesoldeerd moeten worden dan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das een goede vraag.

Als je een soldeerbout kunt handelen kun je de voeding mischien nalopen.

Als dit niet werkt mischien een of meerdere condensatoren vervangen in de voeding.

 

Suc6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb helaas geen antwoord voor je maar wel een andere

vraag. Heb jij er een alternatieve firmware in zitten?

If So, kan je daar meer mee dan anders en kan je 'm gebruiken

zonder de originele CD kaart?

 

Voor het geval je met ja gaat antwoorden dan ook graag waar ik die firmware en files kan scoren, of zijn die files in strijd met

de regels hier?

 

Alvast bedankt voor de moeite

 

Edmund

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan147

Nee, er zit geen andere firmware in. Het is nog een maagdelijke receiver. En we hebben ondertussen al wat gesoldeerd en schoongeblazen, maar het heeft nog niet veel geholpen. Het probleem wordt nog erger trouwens: zappen kan bijna niet meer. Als we een andere zender willen moeten we de receiver eerst helemaal uitzetten en weer aan.. En soms kan je dan even een paar zenders zappen...:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk eerst eens of je scart stekker er wel goed in zit voordat je met software ed bezig gaat.

of probeer eens een andere scartaansluiting, want dit klinkt meer als een scartstekker die er maar half in zit.

 

Ik had je laatste stukje nog niet gelezen, de scart stekker voor het geluid komt vrij vaak voor, maar dat heeft niets te het zappen te maken.

Probeer eerst eens je zenders opnieuw in te lezen, dat duurt wel vrij lang (45 minuten)

Kijk dan eens waar de hapering zit, is dat alleen op de Canaldigitaal kanalen, of ook op de andere FTA kanalen.

Het kan nl. ook best dat er een automatische software update is geweest (groene vlak onder in het scherm) welke weer eens niet goed met elke receiver werkt.

 

suc6

 

Gerrit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy