Ga naar inhoud


Het grote F1 2009 topic!


The Iron Maiden

Aanbevolen berichten

Ik vind het wel erg triest hoe Badoer zijn rondjes in Valencia afwerkte. Verreweg de traagste coureur in de kwalificatie en ook in de race wat het geen succes.

 

Ik denk dat Ferrari beter een coureur als Sato, Davidson of misschien wel Piquet hadden kunnen gebruiken. Deze coureurs hebben tenminste recente F1 ervaring en conditie.

 

Het is dan natuurlijk wel lullig tegenover Badoer, die al 10 jaar testcoureur is, maar F1 is nu eenmaal keihard als als je niet snel genoeg bent wordt je zo aan de kant gezet. Vraag maar aan Piquet of Bourdais...

 

Ik weet natuurlijk niet hoe het zit met contracten en zo, maar als Ferrari zo het seizoen uit wil rijden krijgen ze het nog moeilijk in het constructeurs kampioenschap

 

mvg,

The Iron Maiden

VU+ duo met OpenPli, CCam 2.11 op 78 cm triax wok en multiblock op Astra 19.2, 23.5 en 28.2

 

-- Hier had uw reclame kunnen staan --

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

  • Reacties 254
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Giancarlo Fisichella zal de rest het het seizoen voor Ferrari rijden. In ieder geval beter dan Luca 'Look how slow you are' Badoer.

 

Bericht:

 

Giancarlo Fisichella zal de laatste vijf races van het seizoen uitkomen voor Ferrari. Zo heeft de Italiaanse renstal donderdagmiddag bekendgemaakt. De Italiaan komt over van Force India, waarvoor hij afgelopen weekend nog een podiumplek behaalde in de Belgische Grand Prix, en volgt bij Ferrari Luca Badoer op.

 

"We hebben voor Fisichella gekozen, omdat we denken dat hij een waardevolle bijdrage aan het team kan leveren in het laatste deel van het seizoen", liet teambaas Stefano Domenicali weten. "Giancarlo heeft gedurende zijn lange carrière bewezen dat hij een zeer competitieve rijder is. Daarnaast maakt het ons erg trots om een Italiaanse coureur in de auto hebben tijdens onze thuisrace."

 

Badoer, die in Valencia en België reed als vervanger van de geblesseerde Felipe Massa, wordt bedankt voor zijn inzet. Domenicali: "We willen Luca enorm bedanken voor de teamgeest die hij heeft getoond. We vinden het erg jammer dat hij in de afgelopen twee races niet heeft kunnen laten zien wat hij werkelijk waard is. Hij reed onder omstandigheden waaronder iedereen het moeilijk zou hebben gehad."

 

Badoer werd gepromoveerd tot teamgenoot van Kimi Raikkonen, nadat Michael Schumacher niet fit genoeg bleek voor een rentree. De 38-jarige Italiaan finishte zijn beide races als laatste. Het is nog niet bekend wie Fisichella zal opvolgen bij Force India, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat dit zitje naar Vitantonio Liuzzi, de testrijder van het Indiase team en voormalig coureur van Toro Rosso.

 

bron: www.gpupdate.net

 

VU+ duo met OpenPli, CCam 2.11 op 78 cm triax wok en multiblock op Astra 19.2, 23.5 en 28.2

 

-- Hier had uw reclame kunnen staan --

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Autosport

 

BRIATORE STAPT OP BIJ RENAULT

 

door Van onze Telesportredactie

 

Flavio Briatore heeft per direct zijn functie als teambaas van de Formule 1-renstal Renault neergelegd. Ook Pat Symonds, de hoofdingenieur van het Franse team, is opgestapt. Bovendien legt Renault zich neer bij de beschuldigingen van de FIA, de internationale autosportfederatie, dat de renstal de Grote Prijs van Singapore zou hebben vervalst.

 

 

Renault ligt al een tijdje zwaar onder vuur. De Franse renstal wordt ervan beschuldigd dat het coureur Piquet junior vorig jaar tijdens de GP van Singapore met opzet liet crashen, zodat Fernando Alonso de race kon winnen. Renault moet 21 september tekst en uitleg geven aan de FIA. Tot die tijd weigert Renault commentaar te geven over het vertrek van Briatore.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat het volgende jaar nog een mooier seizoen gaat worden als dit wat nu bezig is. Wat Renault betref is het een triestige zaak voor de F1 en nog maar eens een voorbeeld dat alles gedaan wordt voor sommige rijders en hun team. Mij pronostiek voor de volgende race is dan ook.

1. Button

2. Sutil

3. Barrichello

dreambox 8000hd with Openpli 3(beta) en oscam

Big Bisat astra 1, 2 en 3 + hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

te laat

 

Citaat:
Piquet sr. geniet van zijn wraak

'Briatore dacht dat hij overal mee weg kon komen'

 

[17-09-2009] Nelson Piquet senior, de klokkenluider in de affaire rond Renaults competitievervalsing, is tevreden met het aftreden van Flavio Briatore. Dat neemt niet weg dat hij binnenkort tegenover zijn voormalige teambaas staat in de rechtszaal.

 

Piquets wraak is zoetHet is geen geheim dat niet alleen Nelson Piquet junior, maar ook zijn vader een bloedvete heeft met Briatore. Bij Senior dateert de vete uit de jaren 1990-1991, toen hij bij Benetton reed.

 

Zijn toenmalige teambaas Briatore dumpte de drievoudig wereldkampioen genadeloos nadat Michael Schumacher de snellere coureur bleek. Dat betekende het einde van de F1-loopbaan van vader Piquet.

 

Zeker nadat Briatore zoon Piquet in het GP-weekend van Monza nog 'een verwende bengel' noemde en daarnaast nog veel heftiger kwalificaties over de Braziliaan uitstortte, doet het roemloze vertrek van de teamchef de oudere Piquet veel deugd.

 

'Mensen als Briatore gaan na verloop van tijd denken dat ze overal mee weg kunnen komen. Flavio dacht dat hij over water kon lopen. Hij moet serieus hebben gedacht dat niemand hem iets kon maken, ondanks alle bewijzen tegen hem.'

 

Dat Briatores rechtszaak wegens smaad en chantage tegen de Piquets vooralsnog lijkt door te gaan, maakt de Braziliaan aan het lachen. 'Laat hem het maar proberen', zegt hij tegen het Duitse Auto Motor und Sport. Ík heb genoeg geld om de beste advocaten in te kunnen huren. En waar wil hij mij eigenlijk op laten veroordelen? Op het vertellen van de waarheid?'

 

Piquet sr. stelde de affaire rond de crash van zijn zoon in Singapore naar eigen zeggen vorig jaar al aan aan de orde bij de FIA. Die wilde geen onderzoek instellen, omdat daarvoor een verklaring onder ede van Piquet junior nodig was. Die wilde hij pas geven na zijn ontslag bij het team.

 

DP

Bron: Formule1

 

Het is dus eigenlijk niks meer dan een wraakactie van de ouwe Piquet die er ff niet bij stilstaat dat ie veel meer naar de klote helpt dan alleen Flavio.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: hummiesat

Het is dus eigenlijk niks meer dan een wraakactie van de ouwe Piquet die er ff niet bij stilstaat dat ie veel meer naar de klote helpt dan alleen Flavio.


Als hij de waarheid spreekt, is hij uiteraard niet de oorzaak van het 'naar de klote gaan' van een en ander.
Dus we zullen de uitspraak maar even moeten afwachten.
(hoewel het vertrek van Flavio natuurlijk op zich al een duidelijke schuldbekentenis is)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...