Jump to content


[DB500] doet niets - netadapter defect


iemand

Recommended Posts

Hier een baby DreamBox op tafel de DB500.

Hij wil niet opstarten; frontled wordt niet groen.

 

Kheb hem weer aan de praat en hier onder m'n analyse.

 

De adapter geeft onbelast 12 volt.

Maar belast met een 22 Ohm weetstand zakt ie naar 3 volt

Belast met 10 Ohm zelfs naar 1,7 volt.

 

Met gepast geweld; hamerslag op de lijmnaad de omhuizing opengebroken.

 

Aangezien de adapter het wel doet, maar een belasting niet bij-regelt is m'n vermoeden dat het regelcircuit niet lekker werkt.

De terugkoppeling van secundaire belasting, wordt dmv een opto-coupler terug gegeven naar primaire zijde. Dit signaal is een puls, dat wordt afgevlakt dmv een elco.

Dus C10 eruit gehaald (Zie foto) en na gemeten.... nog geen 0,5uF ipv 47uF.

 

Een nieuwe erin (47 uF en 25 volt minimaal) en de boel werkt weer.

 

p.s. Tip/waarschuwing:

Altijd de netstekker verwijderen, voordat je de print beet pakt.

De dikke (buine) elco aan primaire kant heeft tijdens bedrijf een lading van 325 volt. Die meet ik altijd even na, alvoren ik een voeding repareer. Ik heb over de probes van m'n voltmeter een weerstand van 47KOhm. Hiermee wordt zo'n elco mooi ontladen.

post-38911-1318260681,9886_thumb.jpg

gr. Erik

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.